22.9 C
Volos
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

ΗΠΑ: Δήλωσαν ότι πιέζουν για διπλωματική επίλυση της κρίσης στον Λίβανο

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι ΗΠΑ δεν προσφέρουν υποστήριξη σε επίπεδο παροχής πληροφοριών στο Ισραήλ για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του εναντίον της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, υπογράμμισε σήμερα (25/9) εκπρόσωπος του Πενταγώνου, συμπληρώνοντας ότι η Ουάσινγκτον πιέζει σε όλα τα επίπεδα με στόχο την διπλωματική επίλυση της κρίσης.

Η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας Σαμπρίνα Σινγκ ανέφερε επίσης πως δεν φαίνεται ότι επίκειται χερσαία εισβολή του ισραηλινού στρατού στον Λίβανο, παραπέμποντας ωστόσο στην ισραηλινή κυβέρνηση τους δημοσιογράφους που ρωτούσαν για τα επόμενα στάδια της εκστρατείας του Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας του Ισραήλ δήλωσε σήμερα ότι οι αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο θα συνεχιστούν προκειμένου να καταστραφούν υποδομές της Χεζμπολάχ και να προετοιμαστεί το έδαφος για ενδεχόμενη χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων.

Μπάιντεν: Πιθανός ένας ολοκληρωτικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή είναι πιθανός, υπογραμμίζοντας όμως ότι υπάρχει πιθανότητα εξεύρεσης διπλωματικής λύσης για τον τερματισμό της σύγκρουσης του Ισραήλ με τη Χαμάς στη Γάζα και με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

«Ένας ολοκληρωτικός πόλεμος είναι πιθανός, αλλά θεωρώ πως υπάρχει επίσης η ευκαιρία – είμαστε ακόμα στο παιχνίδι για να πετύχουμε μια διευθέτηση που θα μπορούσε να αλλάξει θεμελιωδώς ολόκληρη την περιοχή», είπε ο Μπάιντεν στην εκπομπή «The View» του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

Κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο αμερικανός πρόεδρος συνέχισε τις προσπάθειες με στόχο την αποκλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, εν μέσω ανησυχίας ότι ο πόλεμος του Ισραήλ εναντίον της παλαιστινιακής Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας θα εξαπλωθεί στον Λίβανο. Το Ισραήλ διεύρυνε σήμερα τις αεροπορικές επιδρομές του στον Λίβανο, ενώ κατέρριψε πύραυλο που – σύμφωνα με τη Χεζμπολάχ – είχε στόχο το αρχηγείο της Μοσάντ κοντά στο Τελ Αβίβ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, του ισχυρότερου συμμάχου του Ισραήλ, έχει προωθήσει τη λύση των δύο κρατών στην ισραηλινοπαλιστιανιακή σύγκρουση, ενώ δεν έκρυψε πως έχει διαφωνήσει με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου επί του θέματος. «Δεν συμφωνώ με τη θέση του. Είναι αναγκαία η λύση δύο κρατών», είπε ο Μπάιντεν. «Πρέπει να γίνει», συμπλήρωσε.

Ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι μόλις επιτευχθεί εκεχειρία με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο και με τη Χαμάς στη Γάζα, τότε η προσοχή μπορεί να στραφεί στη Δυτική Όχθη. «Είναι εφικτό, αφιερώνω όλη μου την ενέργεια για να το πετύχω. Υπάρχει η βούληση για αλλαγή».



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ