22.9 C
Volos
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Ερμιόνη: Επίθεση σε 12χρονο μαθητή με φαλτσέτα – «Το παιδί βιώνει ένα ανυπέρβλητο σοκ»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μάρτυρας ενός ακόμη περιστατικού βίας μεταξύ ανηλίκων βρέθηκε η κοινωνία μας, με τους φερόμενους ως δράστες αυτή τη φορά να είναι δύο 17χρονοι και θύμα ένας 12χρονος.

Το περιστατικό σημειώθηκε στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Ερμιόνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δράστες, πλησίασαν τον 12χρονο, όταν αυτός ήταν στο κυλικείο και με φαλτσέτα του ξύρισαν το μουστάκι ενώ με την απειλή μαχαιριού του πήραν τα δύο ευρώ, που είχε πάνω του.

Στη συνέχεια οι γονείς του 12χρονου, προχώρησαν σε καταγγελία στην αστυνομία, η οποία προχώρησε στη σύλληψη των δύο ανήλικων για πρόκληση σωματικής βλάβης, απειλή και για παράβαση νομοθεσίας για τα όπλα.

Για το βίαιο συμβάν μίλησε στο Mega, ο δικηγόρος της οικογένειας του 12χρονου θύματος, Γιώργος Γεωργακόπουλος. Ο ίδιος —μεταξύ άλλων— τόνισε πως η εξέλιξη του σκηνικού θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για το ανήλικο θύμα.

«Θα προχωρήσουμε σε κάθε νόμιμο μέσο κατά παντός υπευθύνου»

«Ο ένας από τους δύο δράστες κουβαλούσε φαλτσέτα πάνω του. Τι αποτέλεσμα μπορεί να έχει αυτό το πράγμα για το παιδί; Μπορεί να ήταν και μοιραία η εξέλιξη αν είχε διαφορετική κατάληξη αυτή η εμπλοκή μεταξύ τους», είπε αρχικά ο δικηγόρος.

«Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτά τα περιστατικά έχουν οι γονείς»

«Το παιδί δεν πήγε στο σχολείο σήμερα, βιώνει ένα σοκ ανυπέρβλητο το οποίο δυστυχώς το τραυματίζει και το ενοχλεί κάθε μέρα γιατί δεν ξέρει αύριο το πρωί αν θα αντιμετωπίσει πάλι κάποιο ανάλογο περιστατικό», συμπλήρωσε.

«Η οικογένεια του 12χρονου μου έχει αναθέσει τη νομική υποστήριξη της υπόθεσης. Εμείς θα δηλώσουμε στην ανάκριση παράσταση για υποστήριξη της κατηγορίας κατά των κατηγορουμένων. Θα προχωρήσουμε σε κάθε νόμιμο μέσο κατά παντός υπευθύνου —τυχόν υπάρχει— στο σχολικό περιβάλλον για τις πράξεις και τις παραλείψεις του», καταλήγει.

«Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτά τα περιστατικά έχουν οι γονείς», λέει από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

«Όταν οι γονείς δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται τα παιδιά τους και τι πράττουν, και είτε πέφτουν από τα σύννεφα όταν ενημερώνονται από την Αστυνομία είτε επικροτούν αυτές τις πράξεις, τότε δεν ξέρω γιατί απαιτούμε από την κοινωνία, από την Αστυνομία, από τα σχολεία και από τη Δικαιοσύνη να σταματήσει αυτό το κοινωνικό φαινόμενο, όταν πρώτα εμείς δεν έχουμε εκπαιδεύσει τα παιδιά μας στα σπίτια μας να αντιστέκονται στη βία ή όταν είναι μάρτυρες να σταματούν αυτό που βλέπουν μπροστά τους».

Ακούστε τις δηλώσεις του δικηγόρου:



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ