22.9 C
Volos
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Επεισόδια και προσαγωγές στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο του μετανάστη

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε εξέλιξη είναι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο του μετανάστη στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα. Αυτήν τη στιγμή σημειώνονται Επεισόδια, με την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρά σε προσαγωγές.

Κατά τις καταγγελίες της κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και της συνηγόρου της οικογένειας του νεκρού μετανάστη, Μαρίας Σφέτσου, ο Μουχαμάντ Καμράν Ασίκ ήταν εξαφανισμένος από τις 13 Σεπτέμβρη, χωρίς οι συγγενείς να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του στα δύο κινητά τηλέφωνα που είχε.

Ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων εγείρει το γεγονός ότι, βάσει της καταγγελίας, στον Άγιο Παντελεήμονα τον κρατούσαν στο μόνο σημείο του ΑΤ, που δεν υπήρχαν κάμερες. Σε σχετικά έγγραφα που ανάρτησε η ΚΕΕΡΦΑ -μαζί με τις σοκαριστικές φωτογραφίες που δείχνουν πολλαπλά χτυπήματα στο κορμί του- η οικογένεια του 37χρονου επισημαίνει ότι είχε εξαφανιστεί από από 13/9 και ότι η σωματική του κατάσταση την τελευταία φορά που εθεάθη από συγγενείς του, ήταν «άριστη και δεν έφερε οιοδήποτε τραύμα ενώ δεν αντιμετώπιζε κανένα απολύτως πρόβλημα με την υγεία του».

Από έρευνα της οικογένειας προκύπτει ότι ο Μουχαμάντ Καμράν Ασίκ μεταφέρθηκε συνολικά σε πέντε αστυνομικά τμήματα και συγκεκριμένα στα ΑΤ Ομόνοιας, Πατησίων, Κολωνού, Γαλατσίου και Αγίου Παντελεήμονα.

«Οι συγγενείς του τον αναζητούσαν επίμονα όλες τις επόμενες ημέρες σε διάφορα ΑΤ του λεκανοπεδίου χωρίς κάποιο αποτέλεσμα για αρκετές ημέρες. Το βράδυ της 20/9 μετά από άλλη μία επίσκεψη στο ΑΤ Ν. Ιωνίας, πληροφορούνται ότι τελικώς ο Ασίκ κρατείται στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα. Αμέσως έρχονται σε επικοινωνία με το εν λόγω τμήμα και τους ενημερώνουν ότι δήθεν ο Ασικ κρατείται επειδή “δεν έχει χαρτιά”» αναφέρει η οικογένεια προσθέτοντας ότι: «Την επόμενη μέρα το πρωί, ήτοι στις 21.9.2024 , μεταβαίνουν συγγενείς του στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα όπου μετά από πολλές ώρες αναμονής τους ενημερώνουν ότι ο Ασίκ βρέθηκε νεκρός στο κρατητήριο το πρωί της 21.9.2024 περί ώρα 07.30 π.μ. από την αξιωματικό της πρωινής βάρδιας».

Η οικογένεια υπογραμμίζει, δε, πως οι συγγενείς του μετέβησαν «στο χώρο φύλαξης της σορού σε γραφείο τελετών και διαπίστωσαν ότι ο Ασίκ είχε υποστεί άγριο ξυλοδαρμό ( ή ξυλοδαρμούς) καθώς έφερε τραύματα σε όλο του το σώμα».

Τονίζεται, επιπροσθέτως, πως ο ίδιος ήταν «νόμιμα στην χώρα. Μίλαγε άριστα Ελληνικά αφού ήταν στην χώρα από το 2005. Εργαζόταν νόμιμα σε κατάστημα εστίασης. Είχε γνωστή διαμονή (μισθωτήριο στο όνομά του)» ενώ καταγγέλλει επίσης ότι «τα προσωπικά του αντικείμενα μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί σε κανένα αστυνομικό τμήμα (μετά βεβαιότητας δεν φαίνεται να προσήχθη με προσωπικά αντικείμενα στον Κολωνό και στον Αγ. Παντελεήμονα, το ίδιο μας έχουν αναφέρει και στα υπόλοιπα Α.Τ. αλλά αναμένουμε σχετικές έγγραφες βεβαιώσεις)».

Παρέμβαση εισαγγελέα και διοικητική εξέταση

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, έχει ξεκινήσει έρευνα εισαγγελέα, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έκανε γνωστό πως ξεκίνησε Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση.

«Πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου 2024, το Κέντρο Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε ότι άτομο το οποίο φέρει τραύματα στο πρόσωπο προσπαθεί με βίαιο τρόπο, χτυπώντας την πόρτα εισόδου, να εισέλθει σε πολυκατοικία στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, όπου διαμένει γυναίκα, την οποία προηγουμένως ακολουθούσε στον δρόμο.

Άμεσα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στο σημείο όπου προέκυψε ότι βρισκόταν άτομο εμφανώς χτυπημένο, σε κατάσταση αμόκ, υπό προφανή επήρεια ουσιών ή αλκοόλ και ως εκ τούτου ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Πρώτες ενέργειες των αστυνομικών που επιλήφθηκαν ήταν η εξασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του ατόμου και για τον λόγο αυτό κλήθηκε επί τόπου σταθμός ΕΚΑΒ.

Κατά την παραμονή του ατόμου στο Αστυνομικό Τμήμα, προσήλθε η ανωτέρω γυναίκα, η οποία ωστόσο δεν επιθυμούσε να υποβάλει μήνυση, ενώ τα στοιχεία του σε πρώτο στάδιο λήφθηκαν προφορικά καθώς δεν κατείχε μαζί του έγγραφο ταυτοποίησης.

Αργότερα, προέκυψε ότι πρόκειται για αλλοδαπό που τις προηγούμενες ημέρες είχε συλληφθεί για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Στη συνέχεια ο προσαγόμενος αλλοδαπός ενώ βρισκόταν στον χώρο του μπάνιου, άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα σε γλώσσα μη κατανοητή στους αστυνομικούς, εξαπολύοντας επίθεση και αποκολλώντας με τα χέρια του τον νιπτήρα, με αποτέλεσμα οι παρευρισκόμενοι αστυνομικοί να τον δεσμεύσουν.

Στη συνέχεια προσήλθε και ο σταθμός ΕΚΑΒ, που προηγουμένως είχαν καλέσει οι αστυνομικοί, όπου διαπιστώθηκε ότι τα τραύματά του δεν χρήζουν μεταφορά σε νοσοκομείο.

Σε βάρος του αλλοδαπού σχηματίσθηκε δικογραφία και συνελήφθη για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, απείθεια και άρνηση λήψης αποτυπωμάτων.

Το πρωί της ίδιας μέρας (Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024) με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα, δικάστηκε στο αυτόφωρο και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης -29- μηνών (από την οποία θα εκτίονταν οι -4- μήνες, δίνοντας αναστολή -3- ετών στους υπόλοιπους -25- μήνες) καθώς και χρηματική ποινή.

Ακολούθησε ο επανεγκλεισμός του στο Αστυνομικό Τμήμα, μέχρι τη μεταγωγή του σε Σωφρονιστικό κατάστημα, όπως ορίζεται από το νόμο. Ωστόσο, κατά την παραμονή του στο κρατητήριο, εκδηλώθηκε μικρής κλίμακας επεισόδιο με συγκρατούμενούς του και άμεσα μετακινήθηκε σε διαφορετικό χώρο του Τμήματος.

Πρωινές ώρες του Σαββάτου, 21 Σεπτεμβρίου 2024, εντοπίστηκε από αστυνομικούς χωρίς τις αισθήσεις του και κλήθηκε σταθμός ΕΚΑΒ, που διαπίστωσε τον θάνατό του.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια προανακριτικής έρευνας, κατά την οποία -μεταξύ άλλων- λήφθηκαν καταθέσεις, ερευνήθηκε ο χώρος από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ αναμένεται το πόρισμα του αρμόδιου Ιατροδικαστή.

Τέλος, για την πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης έχει ήδη διαταχθεί Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση», ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ