30.7 C
Volos
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Αποκτώνται 414 νέα πυροσβεστικά οχήματα – «Επιβεβλημένη ανάγκη ανανέωσης του στόλου», λέει ο Κικίλιας

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σύσκεψη εργασίας για τη νομιμοποίηση λιμανιών στον Δήμο Νοτίου Πηλίου

      Εποικοδομητική σύσκεψη εργασίας και ανταλλαγή απόψεων πραγματοποιήθηκε μεταξύ του...

Άσκηση ΑΝΤΙΟΧΟΣ-24 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Εθνική Διακλαδική Άσκηση για την Παλλαϊκή Άμυνα και καταστάσεις...

Το 1ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τουρισμού στον Βόλο ολοκληρώθηκε με πολύ αισιόδοξα μηνύματα συνεργασίας

Με πολύ αισιόδοξα μηνύματα συνεργασίας ολοκληρώθηκε η δράση που συνδιοργανώθηκε...

Σύμβαση για την προμήθεια 414 οχημάτων για τις επιχειρησιακές ανάγκες του πυροσβεστικού σώματος και της Πολιτικής Προστασίας, υπέγραψε σήμερα Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Πρόκειται για έργο αξίας 48,3 εκατ. ευρώ, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ΑΙΓΙΣ και καλύπτει τις κατηγορίες των οχημάτων για κατάσβεση πυρκαγιών, διάσωση, μεταφορά εξοπλισμού και προσωπικού και άλλων.

Η προμήθεια περιλαμβάνει μεταξύ άλλων υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, φορτηγά και βοηθητικά τύπου VAN, διπλοκάμπινα pick-up 4Χ4, βραχιονοφόρα, λεωφορεία 22 θέσεων, υδροφόρες μεταφοράς, και άλλων.

Στιγμιότυπο από την τελετή υπογραφών

Μέχρι πότε θα έρθουν τα νέα πυροσβεστικά οχήματα

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας δήλωσε από τα 414 οχήματα, τουλάχιστον 160 θα παραληφθούν πριν την αντιπυρική περίοδο του 2025.

Μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο θα έχουν παραδοθεί 235 οχήματα. Υπογράμμισε, δε, την επιβεβλημένη ανάγκη ανανέωσης του στόλου του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς η ηλικία των οχημάτων που διαθέτει σήμερα κυμαίνεται από 10 έως 49 έτη.

«Νομίζω ότι, στο ίδιο επίπεδο με την Ελληνική Αστυνομία, δεν υπάρχει άλλο σώμα ενστόλων στη χώρα που έχει δοκιμαστεί και δοκιμάζεται κατ’ εξακολούθηση, κάθε χρόνο, κάθε μήνα, κάθε μέρα, στο πεδίο. Άρα, αυτοί οι άνθρωποι αποδεικνύουν την αξία τους, την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, τον επαγγελματισμό τους, τη δουλειά τους και τον πατριωτισμό τους κάθε μέρα, συνεχόμενα όλα αυτά τα χρόνια. Προσπαθούμε πράγματι μόνιμα και να βελτιωνόμαστε, να χρησιμοποιούμε τη νέα τεχνολογία και να μπορούμε να προμηθευόμαστε νέα μέσα κλπ. Αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό για πολλά-πολλά χρόνια, και λόγω των περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών και των προβλημάτων που είχε η χώρα», τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Βασίλης Κικίλιας.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ