23.4 C
Volos
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, με θέμα τη διαχείριση της Λίμνης Κάρλας και την προστασία του Παγασητικού Κόλπου

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024, κατόπιν πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην έδρα της διοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, με θέμα τη διαχείριση της Λίμνης Κάρλας και την προστασία του Παγασητικού Κόλπου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, στην οποία συμμετείχαν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ.Φώτιος Λαμπρινίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Ιωάννης Αναστασίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Ντίτορας, οι δήμαρχοι Δήμων Ρήγα Φεραίου και Νοτίου Πηλίου, εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου, εκπρόσωποι του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, του ΤΕΕ Μαγνησίας, του  Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, του Γεωπονικού Συλλόγου Βόλου, του ΓΕΩΤΕΕ, Παράρτημα Κεντρική Ελλάδος, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., του Τ.Ο.Ε.Β. Πηνειού καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων πολιτών.

Υπήρξε γόνιμος διάλογος και υποβλήθηκαν αξιόλογες προτάσεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των φαινομένων που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα. Αποφασίστηκε να συσταθεί επιστημονική ομάδα, με επικεφαλής την Πρόεδρο του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα, η οποία θα ασχοληθεί με τους κινδύνους για το περιβάλλον από την λίμνη Κάρλα και θα προτείνει λύσεις για την προστασία του Παγασητικού  Κόλπου και την ανάδειξη αποτρεπτικών ενεργειών για την επανάληψη των πλημμυρικών φαινομένων.

Όπως αναφέρθηκε, στον Παγασητικό Κόλπο έχει διαμορφωθεί η λεκάνη απορροής του χειμάρρου Ξηριά διά του οποίου διοχετεύονται στον Παγασητικό Κόλπο τα υπερχειλίζοντα νερά της λίμνης Κάρλας. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην αναγκαιότητα ευρύτερης συνεργασίας όλων των διοικητικών υπηρεσιών των Νομών Μαγνησίας και Λάρισας, οι οποίες έχουν αρμοδιότητα για την διαχείριση των αντίστοιχων τμημάτων της λίμνης Κάρλας τα οποία βρίσκονται μέσα στα διοικητικά τους όρια.

Η σύσκεψη κατέληξε στην διαπίστωση ότι απαιτείται συνεχής επαγρύπνηση για την προστασία του Παγασητικού Κόλπου και την ορθή λειτουργία των συστημάτων εκτόνωσης των πλημμυρικών φαινομένων, που προέρχονται από την λίμνη Κάρλα και καταλήγουν σ’ αυτόν.

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ