29 C
Volos
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Λίβανος: Νέο ισραηλινό πλήγμα στα προάστια της Βηρυτού – «Στόχος διοικητής της Χεζμπολάχ»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν νέο πλήγμα ακριβείας στη Βηρυτό, πρωτεύουσα του Λιβάνου, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, χωρίς να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η ισραηλινή αεροπορία συνεχίζει να «σφυροκοπά» τον Λίβανο με τους νεκρούς από τη Δευτέρα να έχουν φτάσει τους 558

Δύο πηγές ασφαλείας του Λιβάνου τόνισαν ότι το νέο αυτό ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της λιβανέζικης πρωτεύουσας είχε στόχο υψηλόβαθμο διοικητή της Χεζμπολάχ. Η τύχη του παραμένει άγνωστη, είπαν.

Χθες μια από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ είχε στόχο τον στρατιωτικό διοικητή της Χεζμπολάχ στο νότιο τμήμα του Λιβάνου Αλί Καράκι.

Με ανακοίνωσή της αργά χθες η σιιτική οργάνωση τόνισε ότι ο Καράκι «είναι καλά» και βρίσκεται σε «ασφαλή τοποθεσία».

Από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο τους τελευταίους μήνες ήδη έχουν σκοτωθεί ο «υπ’ αριθμόν δύο», ο Ιμπραχίμ Ακίλ και ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης, Φουάντ Σουκρ.

Δείτε βίντεο από τις επιθέσεις στον νότιο Λίβανο:

Αναστολή πτήσεων

Αεροπορικές εταιρίες του Κόλπου ανακοίνωσαν σήμερα αναστολή των πτήσεών τους προς τη Βηρυτό έως αύριο, Τετάρτη, ύστερα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς κατά της Χεζμπολάχ του Λιβάνου

«Λόγω της σημερινής κατάστασης στον Λίβανο, η Qatar Airways ανέστειλε τις πτήσεις της προς και από το διεθνές αεροδρόμιο Ραφίκ Χαρίρι της Βηρυτού έως τις 25 Σεπτεμβρίου», σύμφωνα με ανακοίνωση της καταριανής εταιρίας. «Η ασφάλεια των επιβατών μας παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας».

Η εταιρία του Ντουμπάι, η Emirates, και η θυγατρική της εταιρία χαμηλού κόστους, η Flydubai, επίσης ανέστειλαν τα δρομολόγιά τους προς τη λιβανική πρωτεύουσα σήμερα και αύριο, όπως έκανε και ο αερομεταφορέας του Αμπού Ντάμπι, η Etihad Airways.

Η χθεσινή Δευτέρα ήταν η πιο φονική ημέρα από τότε που ο ισραηλινός στρατός και η Χεζμπολάχ άρχισαν να ανταλλάσσουν πυρά στα σύνορα, ενώ μαίνεται η σύγκρουση στη Γάζα. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, 558 άνθρωποι σκοτώθηκαν μόνο χθες από τα ισραηλινά πλήγματα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Qatar Airways είχε ήδη απαγορεύσει τους βομβητές και τους ασυρμάτους στις πτήσεις της προς Βηρυτό, ύστερα από τις φονικές εκρήξεις σε φορητές συσκευές επικοινωνίας της Χεζμπολάχ σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου, για τις οποίες θεωρήθηκε υπεύθυνο το Ισραήλ.

Η λιβανική εταιρία Middle East Airlines συνεχίζει από την πλευρά της να πετά από το αεροδρόμιο της Βηρυτού, αλλά οι πτήσεις της είναι πλήρεις, δήλωσε πηγή από την εταιρία.

«Οι πτήσεις μας είναι υπερπλήρεις λόγω των ακυρώσεων των άλλων αεροπορικών εταιριών», δήλωσε η πηγή, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της. «Δεν υπάρχει καμία διαθέσιμη θέση, για κανέναν προορισμό, πριν από την Κυριακή», πρόσθεσε.

Η Lufthansa, η Air France και η Delta Air Lines επίσης ανέστειλαν τις πτήσεις τους προς τη Βηρυτό αυτές τις τελευταίες ημέρες, και πολλοί αερομεταφορείς μείωσαν τα δρομολόγιά τους προς το Ισραήλ και το Ιράν.

«Μέχρι και την 1η Οκτωβρίου»

Πάνω από 30 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες προς και από τη Βηρυτό, ακυρώθηκαν σήμερα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του διεθνούς αεροδρομίου Rafic Hariri. Στην ιστοσελίδα φαινόταν νωρίτερα σήμερα ότι ακυρώθηκαν 15 εξερχόμενες πτήσεις και 29 εισερχόμενες από διάφορες αεροπορικές εταιρίες, όπως η Qatar Airways, η United Arab Emirates και η Turkish Airways.

Η αεροπορική εταιρεία Air France γνωστοποίησε σήμερα πως παρατείνει την αναστολή των πτήσεών της προς και από τη Βηρυτό για άλλη μια εβδομάδα «μέχρι και την 1η Οκτωβρίου», «εξαιτίας της κατάστασης της ασφάλειας στον προορισμό».

Αντιθέτως η εταιρεία «πραγματοποιεί κανονικά» τις πτήσεις προς και από το Τελ Αβίβ, τις οποίες επανέλαβε το Σάββατο, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

Η θυγατρική της εταιρία χαμηλού κόστους, η Transavia, που πραγματοποιεί δρομολόγια προς αυτές τις δύο πόλεις, «επίσης ανέστειλε τις πτήσεις προς τη Βηρυτό έως την 1η Οκτωβρίου», όπως δήλωσε ο όμιλος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο γερμανικός όμιλος αερομεταφορών Lufthansa ανακοίνωσε σήμερα την παράταση της αναστολής των δρομολογίων προς Τελ Αβίβ και Τεχεράνη έως και τις 14 Οκτωβρίου, λόγω της έντασης στην περιοχή.

Ο μεγαλύτερος αεροπορικός όμιλος της Ευρώπης συνεχίζει να «παρακολουθεί στενά την κατάσταση και θα την αξιολογήσει περισσότερο σε βάθος τις επόμενες ημέρες», σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του.

Οι πτήσεις προς τη Βηρυτό θα παραμείνουν σε αναστολή έως τις 26 Οκτωβρίου, όπως είχε ήδη ανακοινώσει.

Αφού επανέλαβε τις συνδέσεις με την Τεχεράνη στο Ιράν, και με το Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, η Lufthansa τις ανέστειλε εκ νέου την περασμένη εβδομάδα μετά το πρώτο κύμα εκρήξεων βομβητών στον Λίβανο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ