26 C
Volos
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας για το τρενάκι του Πηλίου

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γλαβίνας για ντιμπέιτ ΠΑΣΟΚ: Δεν θα μείνουμε δέσμιοι των ξύλινων μονολόγων για πρώτη φορά

Τα επιτελεία και οι έξι υποψηφίων έχουν προετοιμαστεί καταλλήλως...

Καραμπόλα 6 οχημάτων στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης

Καραμπόλα έξι οχημάτων στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ρεύμα προς Γλυφάδα. Συγκεκριμένα συγκρούστηκαν...
Πληροφορηθήκαμε με λύπη ότι η Hellenic Train ενημέρωσε το επιβατικό κοινό ότι από  19.09.2024 και μέχρι νεωτέρας διακόπτονται τα δρομολόγια των τουριστικών αμαξοστοιχιών του Τρένου του Πηλίου και ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον διαχειριστή υποδομής, αναμένοντας περαιτέρω ενημέρωση για την διαθεσιμότητα τροχαίου υλικού.


Αν και ζήτησαν συγνώμη  από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία και διαβεβαίωσαν ότι οι επιβάτες που έχουν προμηθευτεί εισιτήρια θα αποζημιωθούν κανονικά, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο, παρόλα αυτά βρίσκουμε ακατανόητη αυτή την ξαφνική κίνηση και δυσφημιστική για την περιοχή, γιατί ο «Μουτζούρης» ως γνωστόν είναι πολύ δημοφιλής ατραξιόν της περιοχής και πόλος έλξης για τις κρατήσεις στην περιοχή μας.

 
Δυστυχώς στο πολύ άμεσο παρελθόν είχε επαναληφθεί αυτό όταν και πάλι είχε διακοπεί η κυκλοφορία του τρένου και  στις 30 Απριλίου 2024  με επιστολή μας αιτηθήκαμε την επανακυκλοφορία του  για λόγους τουριστικούς και φήμης της περιοχής μας, καθώς το τρένο είχε  να «σφυρίξει»  από τον Αύγουστο του 2023.  
 
Τότε, ευτυχώς, μετά από λίγες μέρες και με παράλληλη παρέμβαση όπως πληροφορηθήκαμε του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου-στις 2 Μαΐου 2024 επίλυσαν το θέμα,  άμεσα ομολογουμένως, όπως μας απάντησαν και με σχετική επιστολή τους, θέτοντας ξανά σε λειτουργία το τρενάκι, το οποίο αποτελεί τοπόσημο και πόλος έλξης για την περιοχή μας και πολλές κρατήσεις αυτή τη στιγμή ακριβώς γι’ αυτό το λόγο βρίσκονται στον «αέρα».
 
Πάγιο και διαχρονικό αίτημά μας σε ότι αφορά τη λειτουργία του τρένου του Πηλίου είναι και η δυνατότητα προ-κρατήσεων είτε μέσω τουριστικών πρακτορείων είτε των ξενοδοχείων είτε διαδικτυακά για την καλύτερη οργάνωση και για την εκ των προτέρων προσέλκυση του ενδιαφέροντος των τουριστών, αίτημα που κοινοποιήσαμε τον Απρίλιο 2024 με επιστολή μας  και στείλαμε εκ νέου στη Δ/νση της Hellenic Train. 
 
Δυστυχώς, αναγκαζόμαστε να εκφράσουμε ξανά την απογοήτευση μας αλλά και πολλών μελών μας και επιχειρηματιών του τουρισμού, που βρίσκονται αντιμέτωποι με ακυρώσεις κρατήσεων για το τρενάκι και πολλές απορίες από τους πελάτες τους για τη δυσάρεστη αυτή  εξέλιξη,  που πληροφορήθηκαμε μόλις χθες επισήμως από τη Hellenic train (αν και τα μέσα επικοινωνίας ήδη είχαν προλάβει να ενημερωθούν και να το διαδώσουν).
 
Επαναλάβαμε τα αιτήματά μας στη Hellenic Train, αλλά και στους Βουλευτές της Μαγνησίας, για τις δικές τους ενέργειες. Περιμένοντας ότι το πρόβλημα θα λυθεί κι ο «Μουτζούρης» θα σφυρίξει ξανά αναμένουμε  και εμείς όπως όλοι τις εξελίξεις και τις αποφάσεις της εταιρείας. 
spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ