27.3 C
Volos
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Λίβανος: Νέο μακελειό μετά από ισραηλινούς βομβαρδισμούς – Τουλάχιστον 100 νεκροί και πάνω από 300 τραυματίες

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανατροπή βυτιοφόρου στη λεωφόρο Σχιστού: Εκκενώνεται δομή για λόγους ασφαλείας

Σε εκκένωση της δομής μεταναστών του Σχιστού προχωρούν οι...

Ένα Real Estate όνειρο ζωής με αέρα θαλασσινό

Στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, εκεί όπου ο αστικός...

Η Mercedes επιταχύνει την αυτόνομη οδήγηση

Τα αυτοκίνητα της Mercedes-Benz που διαθέτουν σύστημα αυτόνομης οδήγησης...

Grand Hotel: Όλα τα μυστικά μένουν εδώ – Τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο

Το «Grand Hotel» έχει λαμπερά εγκαίνια απόψε στις 21:00...

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 300 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινές επιθέσεις σε ολόκληρο τον Λίβανο μόνο σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας, με το νέο μακελειό να αυξάνει την ανησυχία για περιφερειακή κλιμάκωση του πολέμου.

Το Ισραήλ κλιμακώνει τους βομβαρδισμούς του στον νότιο Λίβανο

Αρχικά το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου είχε μιλήσει για 50 νεκρούς.

Παιδιά, γυναίκες και τραυματιοφορείς είναι μεταξύ των νεκρών, πρόσθεσε το λιβανέζικο υπουργείο.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Για «σχέδιο καταστροφής» κάνει λόγο ο πρωθυπουργός του Λιβάνου

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι κατήγγειλε ότι το Ισραήλ έχει καταρτίσει ένα «σχέδιο καταστροφής» της χώρας, την ώρα που ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής σήμερα έχει πλήξει περισσότερες από 300 θέσεις της Χεζμπολάχ.

«Η συνεχιζόμενη ισραηλινή επίθεση εναντίον του Λιβάνου είναι ένας πόλεμος εξόντωσης από κάθε άποψη, ένα σχέδιο καταστροφής με στόχο την εξάλειψη των λιβανέζικων χωρών και πόλεων», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Μικάτι.

Ο Λιβανέζος πρωθυπουργός ζήτησε εξάλλου από «τον ΟΗΕ και τη Γενική Συνέλευση καθώς και από τις χώρες με επιρροή (…) να αποτρέψουν την επίθεση».

Παράλληλα το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ζήτησε από τα νοσοκομεία που βρίσκονται στο νότιο και ανατολικό τμήμα της χώρας να αναστείλουν όλες τις μη επείγουσες επεμβάσεις προκειμένου να μπορούν να δέχονται τους τραυματίες από τα σφοδρά ισραηλινά πλήγματα.

Το υπουργείο «ζητεί από όλα τα νοσοκομεία» στον νότιο και ανατολικό Λίβανο «να αναστείλουν κάθε μη επείγουσα χειρουργική επέμβαση» προκειμένου «να παρέχουν φροντίδα στους τραυματίες από την ισραηλινή επίθεση εναντίον του Λιβάνου».

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής σήμερα έχει πλήξει περισσότερες από 300 θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

«Περισσότερες από 300 θέσεις της Χεζμπολάχ έχουν πληγεί» από σήμερα το πρωί, επεσήμανε σε ανακοίνωσή του. Νωρίτερα είχε δηλώσει πως από τις 06:30 ως τις 07:30 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) εξαπέλυσε περίπου 150 πλήγματα.

Πυκνός καπνός υψώνεται στον Λίβανο μετά από ισραηλινό χτύπημα.

Επιθέσεις της Χεζμπολάχ σε τρεις ισραηλινές θέσεις – Κλειστά τα σχολεία στα σημεία των ισραηλινών επιθέσεων

Ο υπουργός Παιδείας του Λιβάνου Αμπάς Χαλάμπι δήλωσε σήμερα ότι τα σχολεία στις περιοχές της χώρας που είναι στόχος ισραηλινών πληγμάτων θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο, ενώ η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε τρεις θέσεις στο βόρειο Ισραήλ.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο ζήτησε «την αναστολή της λειτουργίας των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων» σήμερα και αύριο Τρίτη λόγω «της στρατιωτικής κατάστασης και της κατάστασης ασφαλείας».

Η εντολή αφορά τα σχολεία που βρίσκονται στο νότιο και ανατολικό τμήμα του Λιβάνου, που είναι στόχος σφοδρών πληγμάτων από το Ισραήλ, όπως και αυτά στα νότια προάστια της Βηρυτού όπου την Παρασκευή σημειώθηκε φονική επιδρομή.

Στο μεταξύ η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε τρεις στρατιωτικές θέσεις στο βόρειο Ισραήλ, αφού ο ισραηλινός στρατός έπληξε δεκάδες θέσεις της σιιτικής οργάνωσης στον νότιο Λίβανο και την κοιλάδα Μπεκάα.

«Σε απάντηση στις επιθέσεις του ισραηλινού εχθρού εναντίον περιοχών στον νότο και την Μπεκάα», οι μαχητές της Χεζμπολάχ «βομβάρδισαν δύο ισραηλινές στρατιωτικές θέσεις όπως και το συγκρότημα της στρατιωτικής βιομηχανίας Rafael», επεσήμανε η λιβανέζικη οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Πάνω από 80.000 απόπειρες κλήσης για εκκένωση περιοχών

Ο επικεφαλής του λιβανέζικου φορέα τηλεπικοινωνιών Ogero δήλωσε στο Reuters ότι το Ισραήλ έκανε πάνω από 80.000 απόπειρες κλήσης τη Δευτέρα, προτρέποντας τους ανθρώπους να εκκενώσουν την περιοχή πριν από ένα κύμα επιδρομών στο νότιο Λίβανο.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ