19 C
Volos
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Υπόθεση Επσταϊν: Η συνέντευξη του πρίγκιπα Άντριου στο BBC εξετάζεται στη νέα σειρά «A Very Royal Scandal»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το «A Very Royal Scandal», που είναι διαθέσιμο τώρα στο Amazon Prime Video, αφηγείται -αναδιηγείται- την ιστορία της δημοσιογράφου του BBC Έμιλι Μέιτλις, η οποία πήρε συνέντευξη από τον πρίγκιπα Άντριου στην τηλεόραση το 2019 σχετικά με τη σχέση του με τον Τζέφρι Επστάιν. Το πρώτο πράγμα που λέει στη συνέντευξη είναι ότι «δεν υπάρχει καλή στιγμή να μιλήσουμε για τον κ. Επστάιν και όλα όσα σχετίζονται με αυτόν».

Όποιος παρακολουθεί την πλήρη συνέντευξη μπορεί δικαίως να αναρωτηθεί: «Πώς γίνεται να είσαι τόσο ηλίθιος ώστε να κάθεσαι σε μια τέτοια συνέντευξη και να λες τέτοια πράγματα;»

Η μίνι σειρά είναι αυστηρά προσανατολισμένη – τα τρία επεισόδιά της καλύπτουν την περίοδο λίγο πριν από τη συνέντευξη, την ίδια τη συνέντευξη και τις ημέρες που ακολούθησαν, με μερικές καίριες αναδρομές. Η νέα σειρά ακολουθεί την ταινία «Scoop», με πρωταγωνιστές την Γκίλιαν Άντερσον και τον Ρούφους Σιούελ, η οποία έκανε πρεμιέρα τον Απρίλιο και αφορά την ίδια συνέντευξη.

«A Very Royal Scandal»

Ο Μάικλ Σιν πρωταγωνιστεί ως πρίγκιπας Άντριου, ο οποίος παρουσιάζεται εδώ ως στενόμυαλος και απογοητευμένος, απαξιωμένος από τον αδελφό του και αφοσιωμένος στη μητέρα του, τους οποίους δεν βλέπουμε. Οι κόρες του τον λατρεύουν, όπως και η πρώην σύζυγός του, αλλά εκείνος επιμένει ότι η πιο ευτυχισμένη στιγμή στη ζωή του ήταν όταν πολέμησε στον πόλεμο των Φόκλαντ. Οι βασιλικοί υπάλληλοι ψιθυρίζουν ότι είναι τόσο απομονωμένος από τον κόσμο που είναι ανίκανος να τον κατανοήσει.

Η Ρουθ Γουίλσον υποδύεται τη Μέιτλις (η ίδια εκτελεστική παραγωγός της μίνι σειράς), μια ταλαιπωρημένη μητέρα που είναι αφοσιωμένη στα ρολά για τα μαλλιά και στις νυχτερινές συνεδρίες της Google. Η Γουίλσον χαμηλώνει τη φωνή της για να μοιάζει περισσότερο με τη φωνή της Μέιτλις, αλλά είναι τόσο μη πειστική που κάνει τη μυθιστορηματική Μέιτλις να μοιάζει ψεύτικη.

Η πλοκή εξελίσσεται σαν ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε αργή κίνηση, σαν ένα case study για το τι δεν πρέπει να γίνει με τις σχέσεις με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Όποιος παρακολουθεί την πλήρη συνέντευξη μπορεί δικαίως να αναρωτηθεί: «Πώς γίνεται να είσαι τόσο ηλίθιος ώστε να κάθεσαι σε μια τέτοια συνέντευξη και να λες τέτοια πράγματα;».

Το «Royal» απαντάει διεξοδικά, ζουμερά αλλά σοβαρά.

Και όμως, η εκπομπή δεν μπορεί να ξεφύγει από τη δική της παραδοχή ότι υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα ερωτήματα που θα μπορούσε κανείς να θέσει σχετικά με τον βιασμό, τον μισογυνισμό, το χρήμα, τη μυστικότητα και την εξουσία. Η Μάιτλις κάνει έναν παθιασμένο μονόλογο για την αδικία, αλλά το αίτημα έρχεται από το εσωτερικό της μίνι σειράς.

*Με πληροφορίες από: NYT | Margaret Lyons



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ