19 C
Volos
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Γιαχία Σινουάρ: Μυστήριο για το Ισραήλ η κατάστασή του – Τραυματίας, νεκρός ή απλώς διέκοψε τις επικοινωνίες

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ δεν είχε επαφή με κανέναν εκτός της οργάνωσής του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Σινουάρ εκτιμάται ότι περνάει τον χρόνο του στα τούνελ της Γάζας μετά την επίθεση στις 7 Οκτωβρίου, προσπαθώντας να αποφύγει την ισραηλινή καταδίωξη.

Για σχεδόν 11 μήνες, ο Σινουάρ διατηρούσε επικοινωνία με με την οργάνωσή του εκτός των τούνελ και, έμμεσα, με χώρες που μεσολαβούσαν στις διαπραγματεύσεις για την εκεχειρία, συνήθως μέσω μεσαζόντων.

Πρόσφατα, ωστόσο, η επικοινωνία μεταξύ του Σινουάρ με τον έξω κόσμου διακόπηκε, αναφέρει η ισραηλινή Haaretz.

Τι ψάχνουν οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ

Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ερευνούν αν ο Σινουάρ τραυματίστηκε σε μία από τις σφοδρές αεροπορικές επιδρομές σε τούνελ της Γάζας, ή αν διέκοψε σκόπιμα την επαφή για να μειώσει τις πιθανότητες να γίνει στόχος.

Αξιωματούχοι ασφαλείας σημείωσαν ότι δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι έχει υποστεί τραυματισμό, ενώ δεν έχει εντοπιστεί ούτε η σορός του

Τους τελευταίους μήνες, οι IDF και η Shin Bet έχουν σκοτώσει μεγάλο μέρος της στρατιωτικής ηγεσίας της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων των Mohammed Deif, Marwan Issa και Ayman Nofal.

Επίσης δολοφόνησε τον προηγούμενο ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη τον Ιούλιο. Ο Σινουάρ και ο αδελφός του Μοχάμεντ παραμένουν καταζητούμενοι από το Ισραήλ που τις τελευταίες ημέρες δολοφόνησε δέκα διοικητές της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Σινουάρ

Ο Σινουάρ αντικατέστησε τον Ισμαήλ Χανίγια στην ηγεσία της Χαμάς μετά τη δολοφονία του τελευταίου από το Ισραήλ στην Τεχεράνη

Αξιωματούχοι ασφαλείας δήλωσαν στη Haaretz ότι το Ισραήλ έχει βομβαρδίσει σήραγγες σε περιοχές όπου πιστεύεται ότι κρύβεται ο Σινουάρ.

Ωστόσο, σημείωσαν ότι δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι έχει υποστεί τραυματισμό, ενώ δεν έχει εντοπιστεί ούτε η σορός του.

Επισημαίνουν επίσης ότι υπήρξαν κι άλλες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου όπου ο Σινουάρ διέκοψε την επικοινωνία.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ