19 C
Volos
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανδρουλάκης: Το σύστημα εξουσίας του Μαξίμου περιφρόνησε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους στη Θεσσαλία

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Λάρισα μίλησε απόψε ο Νίκος Ανδρουλάκης έναν χρόνο μετά την καταστροφή του Daniel στρέφοντας τα βέλη του κατά της κυβέρνησης που όπως είπε δεν μπορεί να «συμμεριστεί τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Θεσσαλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι».

«Το σύστημα εξουσίας του Μαξίμου περιφρόνησε τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της Θεσσαλίας. Οφείλουμε να ξεκινήσουμε την πολιτική μας αντεπίθεση από εδώ, γιατί πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι θέλουμε μια πατρίδα ανθεκτική. Στις φωτιές καιγόμαστε και στις πλημμύρες πνιγόμαστε. Υπάρχει σχέδιο; Πώς θα σταθεί στα πόδια του ένας κτηνοτρόφος που πέρυσι έχασε το κοπάδι και τις σταβλικές εγκαταστάσεις του και φέτος αντιμετώπισε και την πανώλη;»

Δεν δέχομαι υπονοούμενα περί κλειστού κόμματος

Απαντώντας στην εσωκομματική κριτική περί κλειστού κόμματος, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε:

«Αυτά τα δυόμισι χρόνια είχαμε προτάσεις για όλα. Το κόμμα ήταν ανοιχτό. Δεν δέχομαι, σε καμία των περιπτώσεων, τα υπονοούμενα περί κλειστού κόμματος. Δεν υπήρξε κανένας αποκλεισμός στα εθνικά και ευρωπαϊκά ψηφοδέλτια.

«Δεν υπήρξαν “σημαδεμένα” ψηφοδέλτια για κανέναν. Στην αυτοδιοίκηση δεν επιλέξαμε λύσεις ανάγκης -όπως ακούω-, αλλά νίκης»

Θυμάστε τι γινόταν παλαιότερα; Για να μπει κάποιος στα ψηφοδέλτια, έπρεπε να κατοικοεδρεύσει απέναντι από τα κομματικά γραφεία για μήνες. Τα ψηφοδέλτια ήταν ανοιχτά και ανταγωνιστικά. Δεν υπήρξαν “σημαδεμένα” ψηφοδέλτια για κανέναν. Στην αυτοδιοίκηση δεν επιλέξαμε λύσεις ανάγκης -όπως ακούω-, αλλά νίκης».

Ανδρουλάκης

Στιγμιότυπο από την ομιλία Ανδρουλάκη στη Λάρισα

Αναφερθείς στη συζήτηση περί μεγάλης κεντροαριστεράς, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως το παράδειγμα της περιφέρειας, όπου το ΠΑΣΟΚ αύξησε τα ποσοστά του και είναι δεύτερο κόμμα, και κυρίως η περίπτωση της Κρήτης όπου σε δύο νομούς έγινε η ανατροπή, αποτελούν οδηγό.

Στις επόμενες εκλογές θα κοιτάξουμε τη ΝΔ στα μάτια

«Μπορεί να γίνει όπως στην περίπτωση της Κρήτης όπου βάψαμε πράσινο τον πολιτικό χάρτη της χώρας. Είμαστε το μόνο κόμμα της αντιπολίτευσης, που βλέπει το χρώμα του στον χάρτη. Μόνο η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Και είμαι σίγουρος ότι αν αγωνιστούμε ενωμένοι, με πολιτική αυτονομία από τα συμφέροντα, με αξιόπιστο λόγο, πράσινη δεν θα είναι μόνο η μισή Κρήτη, αλλά η μισή Ελλάδα στις επόμενες εθνικές εκλογές. Αρκεί να το πιστέψουμε και να αγωνιστούμε, πόρτα – πόρτα, χωριό – χωριό, σε κάθε εργασιακό χώρο» επισήμανε.

«Με προίκα τα όσα πετύχαμε, τις αρχές και τις αξίες μας, με προίκα τους αγώνες όλων των ανθρώπων που έμειναν στα δύσκολα, δεσμεύομαι ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία. Και σας ζητώ να ανανεώσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης που υπογράψαμε τον Δεκέμβριο του 2021.

Μαζί πετύχαμε πολλά, μαζί θα πετύχουμε ακόμα περισσότερα. Και να είστε σίγουροι ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές, αν συνεχίσουμε στην ίδια στρατηγική με υπευθυνότητα, με προοδευτικό λόγο, χωρίς διχόνοια και λαϊκισμό, θα κοιτάξουμε τη Νέα Δημοκρατία στα μάτια» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ