16 C
Volos
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Τα εστιατόρια θέλουν να είμαστε μίζεροι; Αυτά τα 3 σημάδια δείχνουν πως ναι

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι τάσεις είναι αλλοπρόσαλλες, αλλάζουν με το τελευταίο viral TikTok ή μια φωτογραφία που υιοθετείται από μια διασημότητα. Και ενώ ορισμένες τάσεις έχουν ξεπεράσει κατά πολύ την ημερομηνία λήξης τους (τα ακριβά ποτά matcha και τα πάντα με λάδι τρούφας), οι πελάτες προσμένουν κάποιες τάσεις να πεταχτούν στα σκουπίδια σαν μπαγιάτικο ψωμί.

Ακολουθούν μερικές από τις πιο ενοχλητικές νέες τάσεις στην εστίαση, σύμφωνα με δημοσιογράφους, μπλόγκερ και σεφ που μίλησαν στην ιστοσελίδα Huffpost.

Μενού με κωδικό QR

Μεταξύ των πιο αμφιλεγόμενων είναι το μενού με κωδικό QR. Οι πελάτες προτιμούν να ξεφυλλίσουν τις σελίδες του μενού παρά να κάνουν scroll και να αλληθωρίσουν για να διαβάσουν ένα μενού.

«Οι θαμώνες βρίσκονται εκεί για την εμπειρία, τη συζήτηση και την ατμόσφαιρα του εστιατορίου, και το να πρέπει να βγάλουν ένα τηλέφωνο για να περιηγηθούν σε ένα μενού το υποβαθμίζει», δήλωσε η σεφ Suhan Lee.

Η υποψήφια για James Beard Nylah Iqbal Muhammad δήλωσε: «Απεχθάνομαι τα μενού με κωδικό QR, επειδή στην πραγματικότητα δεν βοηθούν τόσο πολύ το περιβάλλον και είναι εξαιρετικά δυσπρόσιτα για άτομα χωρίς τηλέφωνο ή για ηλικιωμένους που ενοχλούνται από αυτά. Επίσης, δεν συμβάλλουν σε μια κοινή εμπειρία, που είναι το νόημα του φαγητού έξω», είπε. «Όχι τηλέφωνα στο δείπνο όσο το δυνατόν περισσότερο, παρακαλώ. Ήδη βγάζουμε φωτογραφίες και τις δημοσιεύουμε, απαντάμε σε e-mail και μηνύματα και τα χρησιμοποιούμε για να χαζεύουμε κατά τη διάρκεια της αμήχανης σιωπής. Ας μην προσθέσουμε έναν ακόμη λόγο για να είμαστε στο τηλέφωνό μας κατά τη διάρκεια

Υπολογισμός θερμίδων στα μενού

Και όταν πρόκειται για τα μενού, οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε αυτά είναι εξίσου σημαντικές.

«Μισώ να βλέπω τις θερμιδικές αξίες των γευμάτων στο μενού», δήλωσε η δημοσιογράφος Abha Ahad. «Έχω παλέψει με τη διατροφική διαταραχή σε όλη μου τη ζωή και είμαι βουλιμική σε στάδιο ανάρρωσης. Μόλις βλέπω τον αριθμό, είναι πολύ δύσκολο να τον παραμερίσω και να επικεντρωθώ στην εμπειρία. Κάθε φορά που βρίσκομαι σε ένα τέτοιο μέρος, καταλήγω να παραγγέλνω κάτι με χαμηλή θερμιδική αξία και σημειώνω νοερά να μην ξαναπάω ποτέ».

Χρονικό όριο

Οι πελάτες των εστιατορίων μπορεί να παρατηρήσουν μια άλλη νέα τάση που εμφανίζεται σε διάφορα εστιατόρια, ειδικά σε εκείνα που έχουν μεγάλη λίστα αναμονής – τα χρονικά όρια για τα τραπέζια. Το εστιατόριο Semolina στο Νιου Τζέρσεϊ, για παράδειγμα, έχει ένα αυστηρό όριο 90 λεπτών, ενώ το εστιατόριο Mayfield στην Καλιφόρνια έχει όριο μία ώρα και τριάντα λεπτά για παρέες δύο ή τριών ατόμων και το πολύ δύο ώρες για παρέες τεσσάρων ή πέντε ατόμων.

«Λίγα πράγματα σκοτώνουν την ατμόσφαιρα μιας γαστρονομικής εμπειρίας γρηγορότερα από το να σου λένε ότι έχεις ένα χρονικό περιθώριο 90 λεπτών για να φας, να πιεις και να διασκεδάσεις. Είναι σαν να λέει το εστιατόριο: «Σίγουρα, θέλουμε τη συμμετοχή σας, αλλά μόνο για λίγο». Τίποτα δεν λέει, «Σας εκτιμούμε», όσο το να σας διώχνουν από την πόρτα για να μπορέσουν να κλείσουν το τραπέζι για το επόμενο γκρουπ», δήλωσε η Erica Thomas, ιδρύτρια του Eating With Erica, ενός blog για φαγητό.

*Με πληροφορίες από: Huffpost



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ