16 C
Volos
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Η μόδα του Tamagotchi επιστρέφει;

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Tamagotchi, το παιχνίδι σε σχήμα αυγού που περιέχει ένα εικονικό κατοικίδιο ζώο ήταν ίσως η μεγαλύτερη μόδα της δεκαετίας του 1990.

Και οι διάφορες προσπάθειες αναζωπύρωσης της μάρκας κατά τη διάρκεια των ετών φαίνεται ότι έχουν πλέον αποδώσει καρπούς για τον ιδιοκτήτη, την Bandai Namco.

«Τώρα μπορείτε να συνδεθείτε με τους φίλους σας»

Οι παγκόσμιες πωλήσεις υπερδιπλασιάστηκαν μεταξύ 2022 και 2023,  όπως διαβάζουμε στο BBC, και το Tamagotchi άνοιξε τώρα το πρώτο του κατάστημα στο Ηνωμένο Βασίλειο – κάτι που δεν είχε κάνει ούτε όταν ήταν το πιο καυτό gadget του 1996.

Όπως είναι λογικό, το σύγχρονο Tamagotchi δεν είναι το ίδιο με αυτό που θα αγοράζατε τη δεκαετία του 1990.

Εξακολουθεί να έχει την ίδια όψη – ένα χρωματιστό αυγό με μια μικρή ψηφιακή οθόνη και κουμπιά – αλλά το πραγματικό παιχνίδι έχει πολύ περισσότερες λειτουργίες.

«Τώρα μπορείτε να συνδεθείτε με τους φίλους σας, μπορείτε να παίξετε έχοντας συνδεθεί στο Wi-Fi και να κατεβάσετε διάφορα αντικείμενα, και αυτό καταπολεμά πραγματικά την αίσθηση κόπωσης που μπορεί να είχατε με κάποια προηγούμενα μοντέλα», δήλωσε στο BBC η brand manager της Tamagotchi, Priya Jadeja.

Μεγάλος ο ανταγωνισμός;

Το εικονικό κατοικίδιο ζώο επανακυκλοφόρησε επίσημα στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2019 και έκτοτε σημειώνει ανοδική πορεία – με ένα ίσως εκπληκτικό μείγμα παικτών μικρών και μεγάλων. Σε αντίθεση με το 1996, τώρα υπάρχουν πολλά άλλα εικονικά κατοικίδια στην αγορά.

Για παράδειγμα, το Bitzee, που κατασκευάζεται από την Hatchimals, χρησιμοποιεί μια ευπροσάρμοστη οθόνη που ανταποκρίνεται στο άγγιγμά σας και αντιδρά στην κίνηση με βάση την κλίση. Παράλληλα, το Punirunes έχει μια δημοφιλή λειτουργία όπου μπορείτε να τοποθετήσετε το δάχτυλό σας μέσα στο παιχνίδι για να «χαϊδέψετε» το εικονικό κατοικίδιο στην οθόνη.

Και υπάρχουν επίσης τα εικονικά κατοικίδια Digimon – άλλη μια αναδρομή στη δεκαετία του 1990 – αν και αυτά ανήκουν επίσης στην Bandai Namco και σχεδιάστηκαν αρχικά ως Tamagotchi για αγόρια. Παρά το γεγονός ότι αυτές οι έμφυλες διαχωριστικές γραμμές χαράχτηκαν τότε, ο Jadeja λέει ότι δεν φαίνεται να υπάρχει πραγματική διαφορά στο ποιος αγοράζει τα παιχνίδια σήμερα.

Η νοσταλγία

«Πήρα το πρώτο μου Tamagotchi στο δημοτικό, η καλύτερή μου φίλη είχε ένα τότε και έχω ωραίες αναμνήσεις από τα παιχνίδια που παίζαμε μαζί», λέει η Emma, γνωστή στο YouTube ως Emmalution. Λέει ότι «άρχισε να αποζητά λίγη από αυτή τη νοσταλγία».

Δεν κράτησε το παλιό της Tamagotchi και πήρε ένα σύγχρονο πέρυσι, λέει.

«Ξεκίνησα μια συλλογή, με περιέργεια να μάθω τι έχανα ενώ ήμουν πολύ απασχολημένη με το να μεγαλώνω».

Ο Koby, γνωστός στους θαυμαστές του στο YouTube ως Lost in Translationmon, συμφώνησε.

«Όταν παίζω με τα εικονικά μου κατοικίδια Digimon ή Tamagotchi, παίρνω μια γεύση του πώς ήταν όταν έπαιζα για πρώτη φορά με τα εικονικά μου κατοικίδια ως παιδί».

Και για την Emma, υπάρχει και ένας άλλος σημαντικός παράγοντας – η απόδραση.

«Με το πώς είναι ο κόσμος αυτή τη στιγμή, και πώς ήταν τα τελευταία χρόνια, είναι ωραίο να κοιτάζεις το μικρό σου pixel κατοικίδιο κάθε τόσο, να τα ξεχνάς όλα για μια στιγμή, να το ταΐζεις ένα μικρό σνακ ή να παίζεις ένα μικρό παιχνίδι και να θυμάσαι μια πολύ πιο απλή εποχή».

*Με πληροφορίες από: BBC



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ