18.4 C
Volos
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Η φωνή των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας «έγινε κραυγή»: Σημαντική εκδήλωση στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (φωτό – βίντεο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μια σημαντική και επίκαιρη όσο ποτέ εκδήλωσε έλαβε χώρα ήμερα το απόγευμα του Σαββάτου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, που αφορούσε στα θέματα διαχείρισης προβλημάτων των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, την οποία διοργάνωσε η Διεθνής οργάνωση των “Lions Clubs International 117Β Ελλάδα – Κύπρος”, με το Branch “Λάρισα Ασκληπιάς” της Λέσχης “Θεσσαλονίκη Ηράκλεια”, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας του Δήμου Λαρισαίων

Το κοινό ενημερώθηκε για τα μέτρα πρόληψης που έχουν ληφθεί και προγραμματίζονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων στη σπονδυλωτή αυτή εκδήλωση ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και επικοινωνίας με τον τίτλο: «Η Φωνή μας γίνεται Κραυγή».

Για τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών που λειτουργεί στη Λάρισα από το 2013, έκανε λόγο μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας, κ. Παναγιώτης Δαλαμπύρας, ο οποίος σημείωσε πως η δομή «έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας είκοσι ατόμων, με πολλαπλό δυναμικό, γυναικών που είναι άπορες, από μονογονεϊκές οικογένεια ή πρόσφυγες και μπορούν να απευθυνθούν σε εμάς».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές η Αντιπεριφερειάρχης της Πέριφέρειας Θεσσαλίας, Ανδριάννα Κομήτσα, με θέμα “Κακοποιημένα παιδιά, κοινωνικοί λειτουργοί, αναδοχή”, ο αντιδημάρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Δαλαμπύρας, με θέμα “Δομές του δήμου που υποστηρίζουν τις οικογένειες με ενδοοικογενειακά προβλήματα, η προϊσταμένη του τμήματος Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομίας, κ.Σοφία Σάρμα, η οποία ενημέρωσε για τα βήματα που ακολουθεί η Ελληνική Αστυνομία στην επίλυση/διαχείριση προβλημάτων ενδοοικογενειακής βίας, η Κλινική Ψυχολόγος μέλος των Lions κ. Λούση Μωυσή, με θέμα “Υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών”.

Επιπλέον, μίλησαν οι: διευθύντρια του ΟΑΕΔ κ. Όλγα Τσιούρβα, με θέμα “Προγράμματα στήριξης ατόμων θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας”, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Αικατερίνη Καραγιώργου, με θέμα “Ο ρόλος του σχολείου στην ανίχνευση της παιδικής κακοποίησης παραμέλησης”, η LION Κοινωνιολόγος Οικογενειακή Σύμβουλος, κ. Διονυσία Τριπολίτου, με θέμα “Κακοποιητική συμπεριφορά σε άτομα ανδρικού φύλου στη σύγχρονη οικογένεια”.

Συμμετείχαν εμβόλιμα στη ροη των ομιλιών οι παρακάτω καλλιτέχνες:

Χορογράφος Δήμητρα Κολτσίδα με τη Χορογραφία ‘Πικρές Ιστορίες”, αφιέρωμα στη συναισθηματική φόρτιση των ατόμων που βιώνουν βιαιοπραγίες στην οικογενειακή τους ζωή.

Τραγούδησαν για το θέμα:

Ο Μουσικός Αλέξανδρος Τσιωνάς
Η Μουσικός LION Έλενα Γκατζά
Η Μουσικός Ελένη Σαμαρίνα

Συμμετοχές:

Η Ηθοποιος Λένα Μαρσέλα ερμηνεύει αποσπάσματα μονόπρακτου του Θεσσαλικού θεάτρου για την έμφυλη βία.

Χορωδία του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ & Aegean College Ιδιωτικού Κολλεγίου Λάρισας

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

 

Ρεπορτάζ: Ζωή Μπουρουτζή – Φωτό/βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ