19.5 C
Volos
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Μότσαρτ: Βρέθηκε άγνωστη μουσική σύνθεση σε βιβλιοθήκη στην Γερμανία

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένα άγνωστο μέχρι σήμερα μουσικό έργο που συνέθεσε ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ όταν ήταν πιθανότατα έφηβος βρέθηκε σε βιβλιοθήκη της Γερμανίας.

H μουσική σύνθεση που χρονολογείται από τα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του 1760 απαρτίζεται από επτά μέρη για τρίο εγχόρδων διάρκειας περίπου 12 λεπτών, ανέφεραν οι δημοτικές βιβλιοθήκες της Λειψίας σε ανακοίνωσή τους την Πέμπτη.

Ganz kleine Nachtmusik

Γεννημένος το 1756, ο Μότσαρτ υπήρξε παιδί θαύμα και ξεκίνησε να συνθέτει σε πολύ μικρή ηλικία υπό την καθοδήγηση του πατέρα του.

Οι ερευνητές εντόπισαν το έργο στη μουσική βιβλιοθήκη της πόλης κατά τη διάρκεια της σύνταξης της τελευταίας έκδοσης του καταλόγου Köchel, του επίσημου αρχείου των μουσικών έργων του Μότσαρτ.

Το νεοανακαλυφθέν χειρόγραφο δεν έχει γραφτεί από τον ίδιο τον Μότσαρτ, αλλά εκτιμάται ότι είναι ένα αντίγραφο που δημιουργήθηκε περίπου το 1780, δήλωσαν οι ερευνητές.

Το κομμάτι παρουσιάστηκε από ένα τρίο εγχόρδων στα αποκαλυπτήρια του νέου καταλόγου Köchel στην πόλη Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας την Πέμπτη (19/9/2024). Η πρεμιέρα του στη Γερμανία θα γίνει στην Όπερα της Λειψίας το Σάββατο.

Το έργο αναφέρεται ως Ganz kleine Nachtmusik στον κατάλογο, σύμφωνα με τις βιβλιοθήκες της Λειψίας. Το χειρόγραφο είναι γραμμένο με σκούρο καφέ μελάνι σε λευκό χειροποίητο χαρτί και τα μέρη είναι ξεχωριστά δεμένα, ανέφεραν.

Ο κατάλογος Köchel χαρακτηρίζει το έργο ως «διατηρημένο σε μία μόνο πηγή, στην οποία η απόδοση του συγγραφέα υποδηλώνει ότι το έργο γράφτηκε πριν από το πρώτο ταξίδι του Μότσαρτ στην Ιταλία», σύμφωνα με τις δημοτικές βιβλιοθήκες.

*Με πληροφορίες από: Guardian



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ