22 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Εννέα βράδια, έξι ξεχωριστοί καλεσμένοι: Η μουσική των Πυξ Λαξ τους ενώνει όλους

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ήταν καλοκαίρι του 1990 όταν ένα νέο συγκρότημα κάνει την εμφάνισή του: το όνομά τους Πυξ Λαξ και ένα κομμάτι στα όρια του pop με τίτλο «Με στέλνεις» αρχίζει να ακούγεται στους σταθμούς της εποχής. Αυτή είχε η πρώτη επαφή που είχε ο μουσικός κόσμος της Ελλάδας με την αθηναϊκή μπάντα, αλλά δεν ήταν και η τελευταία.

Μέσα στα επόμενα χρόνια οι Πυξ Λαξ διαμορφώνουν τον ήχο τους – ένας ήχος που δεν διστάζει να παίξει σε… πολλά ταμπλό: ροκ, έντεχνο, pop, λαϊκό. Με την ίδια ευκολία που συνεργάζονταν με τον Βασίλη Καρρά στο «Άστη να λέει», άλλο τόσο εύκολα έκαναν τους έφηβους να ουρλιάζουν «Ανόητες αγάπες».

Από τότε έχουν περάσει περισσότερες από τρεις δεκαετίες και πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Ο Μάνος Ξυδούς, ο άνθρωπος που ουσιαστικά έστησε τους Πυξ Λαξ που γνωρίσαμε όλοι, δεν είναι ανάμεσά μας από το 2010, ενώ από τα αρχικά μέλη του συγκροτήματος μόνο ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας συνεχίζουν. Ωστόσο, αυτό που δεν έχει αλλάξει, είναι η διαχρονικότητα των κομματιών τους – κομμάτια που ακόμα και σήμερα ξεσηκώνουν τον κόσμο.

Σε αυτό το κλίμα ετοιμάζονται να μας βάλουν και πάλι οι Πυξ Λαξ, καθώς ετοιμάζουν εννέα φθινοπωρινές εμφανίσεις στο DEUS Music Experience της Θεσσαλονίκης, έχοντας μαζί τους στη σκηνή μερικούς καλούς φίλους τους. Η παράσταση «Αυτό που μας ενώνει…» θέλει να ενώσει τους ροκ, λαϊκούς και παραδοσιακούς ήχους και να μας θυμίσουν μερικές από τις πολλές επιτυχίες του συγκροτήματος.

Αυτά είναι τα μεγάλα guest ονόματα

Παρέα τους, σε αυτή τη μουσική βόλτα, θα είναι έξι καλλιτέχνες που έχουν αφήσει ο καθένας από αυτούς το δικό του ισχυρό σημάδι στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο αγέραστος και πάντα ανήσυχος «έφηβος» Κώστας Τουρνάς με την μεγάλη του μουσική ιστορία ,ο Γιάννης Ζουγανέλης με τα απίστευτα συνθετικά, μουσικά αλλά και υποκριτικά ταλέντα του έτοιμος πάντα για αυτοσαρκασμό και σάτιρα. Οι διαχρονικοί, εμβληματικοί και πάντα επίκαιροι Διονύσης Τσακνής και Βαγγέλης Γερμανός.

Ένας από τους μεγαλύτερους και πιο επιδραστικούς τραγουδοποιούς ο Λάκης Παπαδόπουλος κι ο πολύ μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Στέλιος Διονυσίου θα αποδείξουν ότι οι παρέες γράφουν ιστορία κι ότι η μουσική είναι «Αυτό που μας ενώνει».

Ξεχωριστό ρόλο όμως σ’ αυτή την παράσταση θα παίξει η συμμετοχή λαϊκών και παραδοσιακών μουσικών, που θα αναδείξει και θα ξεδιπλώσει ολόκληρο τον μουσικό θησαυρό μιας μπάντας που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη στην Ελλάδα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

4,5 Οκτωβρίου Κώστας Τουρνάς
12 Οκτωβρίου Στέλιος Διονυσίου
18,19 Οκτωβρίου Λάκης Παπαδόπουλος
25,26 Οκτωβρίου Διονύσης Τσακνής Βαγγέλης Γερμανός
1,2 Νοεμβρίου Γιάννης Ζουγανέλης

//DEUS Music Experience
Περιοχή Αεροδρομίου (Στροφή Καζίνο)
Τηλ. κρατήσεων  2310 477717 – 2310 477718



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ