20.1 C
Volos
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Νίκη Κεραμέως: Τι είπε για μισθούς, συντάξεις και επιδόματα

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε συνέντευξη της, η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στις αλλαγές που έρχονται για τα επιδόματα, τους μισθούς και τις συντάξεις. Στην αρχή, η ίδια αναφέρθηκε στο επίδομα ανεργίας λέγοντας ότι «Διακατέχεται από μια φιλοσοφία 70 ετών στην χώρα μας. Με κάποιες αλλαγές αλλά η φιλοσοφία παραμένει ίδια. Είναι ένα επίδομα που δεν λαμβάνει υπόψη την ασφαλιστική προϊστορία του προσώπου, πόσα χρόνια δουλεύει κάποιος, πόσες εισφορές έχει πληρώσει κάποιος.»

Η ίδια συνέχισε λέγοντας: «Ο σχεδιασμός μας είναι με ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα επιδόματος ανεργίας, να αλλάξει σε δύο κατευθύνσεις: Η πρώτη έχει να κάνει με το να γίνει πιο δίκαιο και να λαμβάνει υπόψη την ασφαλιστική προϊστορία του προσώπου. Η δεύτερη αλλαγή είναι να γίνει το επίδομα εμπροσθοβαρές. Ο στόχος μας δεν είναι να συντηρούμε μια κοινωνία με επιδόματα. Στόχος μας είναι να βοηθούμε τους πολίτες να ξανασταθούν στα πόδια τους».

«Πάμε πλέον πιο στοχευμένα»

«Υπάρχουν πολλά προγράμματα απασχόλησης τα οποία εκπονεί η ΔΥΠΑ. Έχουμε άλλα προγράμματα για δεξιότητες, για γυναίκες, νέους κτλ. Η ανεργία πλέον μετά από 15 χρόνια είναι κάτω από το 10%. Ωστόσο δεν εφησυχάζουμε. Πάμε πλέον πιο στοχευμένα. Έχουμε εντοπίσει σε ποιους τομείς υπάρχουν προβλήματα. Διεθνώς παρατηρείται μια διαφορά στους μισθούς μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Το σημαντικό είναι ότι σιγά σιγά, με μικρά βήματα αυτή η διαφορά μειώνεται. Στην χώρα μας έχουμε 500 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Εστιάζουμε σε γυναίκες, νέους, άτομα με αναπηρία και συνταξιούχους για νέες θέσεις εργασίας», συμπλήρωσε η κ. Κεραμέως.

Σχετικά με τις επιδοτήσεις για πρόσληψη ατόμων

«Είναι πολλές οι πρωτοβουλίες. Υπάρχουν πολλά προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης. Υπάρχουν προγράμματα απασχόλησης ανά περιοχή. από το 2019 οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν μειωθεί κατά 4,5%.

Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ εξήγγειλε άλλη μια μονάδα μείωση των ασφ. εισφορών. Είναι άλλο ένα μέτρο για να τονώσει την απασχόληση», υπογράμμισε. «Θα διορθωθεί το ζήτημα με την ειδική εισφορά αλληλεγγύης» – Η εκτίμηση για την αύξηση συντάξεων

Σχετικά με την ειδική εισφορά αλληλεγγύης:

Τα τελευταία χρόνια δίνουμε αυξήσεις στις συντάξεις. Υπάρχει ένα ζήτημα, όταν δίνουμε αυξήσεις στις συντάξεις, αν περνάει κάνεις κλιμάκιο, να μπαίνει η εισφορά αλληλεγγύης. Από τα 1.,400 ευρώ και πάνω μπαίνει η εισφορά αλληλεγγύης.

Αυτό δεν είναι σωστό και πρέπει να διορθωθεί. Πριν τις αυξήσεις θα διορθωθεί. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινωθήκαν θα έχουμε μια αύξηση στις συντάξεις για πάνω από 2 εκ. συνταξιούχους και εκτιμάται ότι θα είναι της τάξεως του 2,2 – 2,5%», τόνισε η υπουργός Εργασίας.

Για την ψηφιακή κάρτα εργασίας:

«Η ψηφιακή κάρτα είναι στο κινητό μας και Σκανάρουμε μόλις πάμε και μόλις φεύγουμε από την εργασία μας. Στόχος είναι να προστατεύσει τον εργαζόμενο και να καταγράφεται ο πραγματικός χρόνος εργασίας.

Η κάρτα έρχεται να προστατεύσει τον υγιή ανταγωνισμό. ηΗ ψηφιακή καρτα μόνη της δεν κάνει θαύματα. Γι αυτό έρχεται η υπηρεσία ελέγχου, επιθεώρησης εργασίας, η οποία έρχεται και κανει ελεγχους για το εάν τηρουνται αυτα τα μετρα. Ειναι ανεξάρτητη αρχή».

Δείτε το βίντεο



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ