17.6 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Νέα Αρχή για τον Τόπο μας: «Κακοπληρωτής με δικαστική απόφαση ο Δήμος Νοτίου Πηλίου;»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή: Χιλιάδες επισκέπτες και τη δεύτερη μέρα στο Πάρκο Τρίτση

Με τη συμμετοχή χιλιάδων επισκεπτών συνεχίστηκαν χθες Πέμπτη για...

Το ερχόμενο Σάββατο η 21η γιορτή αμυγδάλου στο Συκούριο

Ο Σύλλογος Γυναικών περιοχής Συκουρίου και η Δημοτική Κοινότητα...

ΟΗΕ: Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να αφεθεί «στα καπρίτσια» της αγοράς

Η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και οι κίνδυνοι...

Σε πληροφορίες που διακινούνται σχετικά με την καταδίκη του Δήμου Νοτίου Πηλίου σε δεύτερο βαθμό, για αυτοκίνητα που προμηθεύτηκε, αναφέρονται με ανακοίνωσή τους ο επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Νέα Αρχή για τον Τόπο μας”.

Επίσης, όπως υπογραμμίζεται στην σχετική ανακοίνωση, πολλά ερωτηματικά, αν επαληθευτούν οι πληροφορίες, γεννά και ο τρόπος με τον οποίο η Δημοτική Αρχή φέρεται να έχει χειριστεί την υπόθεση, χειρισμοί οι οποίοι πλήττουν σε σημαντικό βαθμό της αξιοπιστία του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Πιο συγκεκριμένα:

«Τις τελευταίες ημέρες διακινούνται πληροφορίες, αναφορικά με την καταδίκη, σε δεύτερο βαθμό, του Δήμου Νοτίου Πηλίου για μία υπόθεση προμήθειας δύο αυτοκινήτων, πληροφορίες των οποίων έγινε αποδέκτης και η παράταξη μας.

Όπως γίνεται αντιληπτό, αν ισχύουν οι πληροφορίες, είναι πολλά τα ερωτηματικά που δημιουργούνται, τόσο σε ότι αφορά την καταδίκη του Δήμου μας, όσο και τον τρόπο που ο Δήμος χειρίστηκε την όλη υπόθεση, ερωτήματα που επιβάλλουν στον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου να πάρει θέση, όσο και αν το τελευταίο διάστημα προσποιείται ότι “όλα πάνε καλά”!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, λοιπόν, ο Δήμος μας υποχρεούται πλέον, μετά και την απόφαση του Εφετείου Λάρισας, να καταβάλει το ποσό 63.999,98 ευρώ, καθώς και τα δικαστικά έξοδα ποσού 1.094, 89 ευρώ, για την προμήθεια δύο αυτοκινήτων, τα οποία ενώ προμηθεύτηκε, αρνείται εδώ και κάποιο διάστημα να πληρώσει, επικαλούμενος διάφορα αστείες δικαιολογίες.

Κακοπληρωτής, κατά το κοινώς λεγόμενος, για μία υπόθεση που μόνο ευχάριστα δεν μας κάνει να αισθανόμαστε, καθώς η εξέλιξή της πλήττει ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία του Δήμου Νοτίου Πηλίου, ανεξαρτήτως αν αυτό δεν φαίνεται να συγκινεί ιδιαίτερα τον κ. Μιτζικό, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει καταπιαστεί με τα θέματα υψηλής πολιτικής.

Δεν έκανε, άλλωστε, τον κόπο να παραστεί στο Εφετείο για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα και την αξιοπιστία του Δήμου, ούτε ο ίδιος, ούτε μέσω κάποιου πληρεξουσίου!

Για να επανέλθουμε όμως στη ουσία των πληροφοριών που μας μεταφέρθηκαν , αρκετά ερωτηματικά γεννά και ο τρόπος με τον οποίο εξελίχτηκε η εν λόγω υπόθεση. Ενώ, λοιπόν, ο προμηθευτής εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου φέρεται να αρνείται να πράξει το ίδιο, ακόμη και να ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες!

Μάλιστα, όπως μας μεταφέρθηκε, από κανένα έγγραφο δεν προκύπτει ότι η αρμόδια Επιτροπή Παραλαβής έχει παραλάβει τα δύο αυτοκίνητα, ενώ ο Δήμος φέρεται να δηλώνει σε παλαιότερο υπόμνημά του, ότι τα αυτοκίνητα παραμένουν σε αποθήκη του Δήμου, μέχρι να ολοκληρωθεί η παραλαβή!

Ισχύει αυτό όμως ή, επί της ουσίας, αναφερόμαστε στα καινούργια αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούν, για τις μετακινήσεις τους, εδώ και λίγο καιρό, ο κ. Δήμαρχος και Αντιδήμαρχός του;

Επιπλέον, γνωρίζει ο Δήμος, αν μιλούμε για τα ίδια αυτοκίνητα, ότι τούτο απαγορεύεται, καθώς ο νόμος προβλέπει ότι “τα υπό προμήθεια υλικά μπορούν να τεθούν σε επιχειρησιακή εκμετάλλευση μόνο μετά την οριστική τους παραλαβή από το φορέα”;

Κατόπιν λοιπόν αυτών, καλούμε τον κ. Μιτζικό να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο και την κοινωνία του Νοτίου Πηλίου, για μία σειρά ερωτημάτων,αν, βέβαια, ισχύουν οι πληροφορίες που μας μεταφέρονται:

  1. Τι συνέβη με την υπόθεση αυτή και τι μέλλει γενέσθαι μετά την καταδίκη του Δήμου και σε δευτεροβάθμιο βαθμό;
  2. Για πιο λόγο δεν παραστάθηκε ο Δήμος στην εκδίκαση της υπόθεσης στο δεύτερο βαθμό;
  3. Για ποιο λόγο ο Δήμος δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του προς τον προμηθευτή και γιατί φέρεται να μην έχει παραλάβει ποτέ τα αυτοκίνητα;
  4. Μπορεί να μας υποδείξει σε ποια αποθήκη φυλάσσονται; Εκτός αν μιλούμε για τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν ο Δήμαρχος και Αντιδήμαρχός του, οπότε και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις για το λόγο της χρήσης τους, ενώ δεν έχουν παραληφθεί.
  5. Τέλος, ζητούμε να μας απαντήσει ο κ. Δήμαρχος αν θεωρεί ότι η εικόνα που προκύπτει, αν ευσταθούν οι πληροφορίες που μας μεταφέρονται, για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου είναι η πρέπουσα και αυτή που επιθυμεί, γιατί προφανώς μιλούμε για ακόμη ένα πλήγμα για την αξιοπιστία του Δήμου μας.»

 

 

 

 

 

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ