23.4 C
Volos
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

«Α.Σ. Ελευθερία Λάρισας»: Ένας νέος αθλητικός σύλλογος γεννήθηκε στη Λάρισα βάζοντας ψηλά τον πήχη

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέξας: Ισχυρή έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου – Δείτε βίντεο με την τεράστια φλόγα

Πανικός προκλήθηκε σήμερα το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα)...

Θετική η  Hellenic Train για τα χειμερινά δρομολόγια του “Μουτζούρη”

  Εποικοδομητική συνάντηση εργασίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Hellenic...

Ο νεοσύστατος  σύλλογός «Α.Σ. Ελευθερία Λάρισας» ανοίγει για δεύτερη χρονιά τις αίθουσες του, έτοιμος να υποδεχθεί την νέα αθλητική χρονιά με όρεξη, δημιουργικότητα και πολύ αγάπη για την γυμναστική.

Ο Σύλλογος, διαθέτει άκρως κατάλληλες και εξοπλισμένες εγκαταστάσεις και εξασκεί τα αθλήματα της Ρυθμικής Γυμναστικής (σε μαζικό επίπεδο), της Γυμναστικής Για Όλους, καθώς καινοτομεί φέρνοντας το, άγνωστο μέχρι σήμερα στην πόλη μας, πέμπτο επίσημο άθλημα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής την Αεροβική Γυμναστική.

Με παρουσία μόλις ενός έτους, ο σύλλογός «Α.Σ. Ελευθερία Λάρισας» έχει ήδη να επιδείξει επιτυχίες και κατακτήσεις μεταλλίων σε εθνικό επίπεδο στο άθλημα της Αεροβικής Γυμναστικής.

Πιο συγκεκριμένα, την περσινή χρονιά κατέκτησε την τρίτη θέση στο Κύπελλο Ελλάδας, που διεξήχθη στην Λειβαδιά, με την ομάδα του AEROCOMBO, καθώς είχε άλλες 7 αξιέπαινες συμμετοχές σε ατομικές ηλικιακές κατηγορίες τόσο στο Κύπελλο Ελλάδας όσο και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αεροβικής Γυμναστικής που διεξήχθη στην Αθήνα.

-Ρυθμική Γυμναστική

Η Ρυθμική Γυμναστική είναι μια σύνθεση τέχνης και αθλητισμού, ένας συνδυασμός γυμναστικής με χορό σε συνδιασμό με την χρήση  των όργάνων της Ρυθμικής Γυμναστικής (σχοινάκι, μπάλα, στεφάνι, κορδέλα και κορύνες) ή χωρίς αυτά σε ελεύθερο πρόγραμμα. Θεωρείται το πλέον κατάλληλο άθλημα για κορίτσια μικρής ηλικίας ( 4 ετών και άνω) καθώς τους δίνει την ευκαιρία να εξοικειωθούν  με την άσκηση, να αναπτύξουν νέες σωματικές δυνατότητες, και να αποκτήσουν αρμονία, χάρη και έκφραση στην κίνηση. Η εκφραστικότητα είναι στοιχειώδες μέρος της Ρυθμικής Γυμναστικής.

-Αεροβική Γυμναστική

Οι αθλητές εκτελούν, με τη συνοδεία μουσικής της επιλογής τους, μια χορογραφία 1 λεπτού και 45 δευτερολέπτων, η οποία απαιτεί δύναμη, αντοχή, ευλυγισία και συγχρονισμό. Οι αθλητές πρέπει να κινούνται ρυθμικά και να καλύπτουν ολόκληρη την έκταση των ασκήσεων. Η έκφραση, η πρωτοτυπία και η δύναμη της παρουσίασης καθιστούν το αγώνισμα πολύ συναρπαστικό. Η Αεροβική Γυμναστική δεν αποτελεί μόνο μία πολύ καλή μορφή εκγύμνασης, αλλά επίσης και ένα υψηλής ποιότητας ανταγωνιστικό άθλημα, καθώς περιλαμβάνει δυναμικές κινήσεις, ελαστικότητα, συγχρονισμό και μουσικότητα . Κατάλληλο άθλημα για παιδιά μικρής ηλικίας( 4 ετών και άνω) καθώς τους δίνει την ευκαιρία τόσο να αποκτήσουν χάρη ευλυγισία και έκφραση καθώς και να ενδυναμώσουν σωστά το σώμα τους για την καλύτερη ανάπτυξη αυτού. Το άθλημα της Αεροβικής Γυμναστικής, ενώ έχει συμπεριληφθεί στα επίσημα παγκόσμια πρωταθλήματα από το 1995, στην Ελλάδα το γνωρίζουν, προς το παρόν, ελάχιστοι. Πρόκειται για το πέμπτο επίσημο άθλημα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής, το οποίο «φλερτάρει» και με την είσοδό του στο ολυμπιακό πρόγραμμα. Η χώρα μας διαθέτει εθνικές ομάδες σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες που παίρνουν μέρος σε διεθνείς διοργανώσεις.

-Γυμναστική Για Όλους

Η Γυμναστική για Όλους (Γ.γ.Ο.) προσεγγίζει την άσκηση σαν μία ομαδική ενασχόληση με παιδαγωγική διαδικασία, μέσω της οποίας τα άτομα που συμμετέχουν αναπτύσσονται σωματικά, κοινωνικά και συναισθηματικά. Πιο συγκεκριμένα,  περιλαμβάνει μια ποικιλία δραστηριοτήτων κατάλληλες για κάθε φύλο, ηλικία, ικανότητα και πολιτιστικό υπόβαθρο, συμβάλλοντας έτσι στην προσωπική υγεία, στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και στην εν γένει ευζωία των ατόμων, σωματικά, κοινωνικά, πνευματικά και ψυχολογικά.Η Γ.γ.Ο. εστιάζει σε 4 άξονες: Διασκέδαση, Φυσική κατάσταση, Ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων και Φιλία (Fun, Fitness, Fundamentals, and Friendship). Μπορεί να περιλαμβάνει γυμναστικά στοιχεία με ή χωρίς όργανα και γυμναστική με χορό. Μπορεί να έχει χαρακτήρα επίδειξης (π.χ. τοπικές εκδηλώσεις ή φεστιβάλ έως γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας, όπως ‘’World Gymnaestrada’’) ή διαγωνιστικό χαρακτήρα

Εγκαταστάσεις Συλλόγου: Αεροδρομίου 53 / Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6976447706

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ