23.4 C
Volos
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Λιακούλη: «Από τον Αμπελώνα διεκδικούμε έμπρακτη στήριξη των αμπελουργών μας»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέξας: Ισχυρή έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου – Δείτε βίντεο με την τεράστια φλόγα

Πανικός προκλήθηκε σήμερα το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα)...

Θετική η  Hellenic Train για τα χειμερινά δρομολόγια του “Μουτζούρη”

  Εποικοδομητική συνάντηση εργασίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Hellenic...

Στην ετήσια Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα παρευρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Η Λαρισαία Βουλευτής, συνεχάρη τους τοπικούς φορείς και όλους τους συμμετέχοντες για την επιτυχημένη διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού για μια ακόμα χρονιά, υπογραμμίζοντας το πολιτιστικό αποτύπωμα των εκδηλώσεων στον Αμπελώνα και την αξία του πολιτισμού ως κοινωνικό αγαθό, στο οποίο όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν πρόσβαση, όπως επιτάσσουν οι αρχές της δημοκρατίας.

Η Ευαγγελία Λιακούλη αναφέρθηκε εισαγωγικά στο χαιρετισμό που απηύθυνε, στο μείζον πρόβλημα της λειψυδρίας και της διαχείρισης του νερού στη Θεσσαλία που η Κυβέρνηση αρνείται να αντιμετωπίσει μέσα από ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο, σημειώνοντας ότι «Σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο να αμφισβητείται ακόμα και το νερό. Έχουμε ανοίξει την κερκόπορτα στην ιδιωτικοποίηση του νερού, φτιάχνοντας η Κυβέρνηση εδώ στη Θεσσαλία, τον πρώτο φορέα – ιδιωτική εταιρεία για να διαχειρίζεται τα υπέργεια και υπόγεια ύδατα της Θεσσαλίας. Μετέτρεψαν τη Θεσσαλία σε πείραμα και εμάς τους Θεσσαλούς σε πειραματόζωα. Μετά τα όσα καταστροφικά έχουμε βιώσει με τις πλημμύρες, εδώ σε αυτόν τον βουλιαγμένο τόπο, δεχόμαστε διαρκώς απλές επισκέψεις των κυβερνώντων, που ανακοινώνουν ξανά και ξανά τα ίδια έργα, όπως συνέβη προχθές, που ανακοινώθηκαν ξανά τα φράγματα που είχαν ανακοινωθεί από το 2020 και έργα που “περιμένουν στα συρτάρια” από το 2021. Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση δεν δίνει καμία ενημέρωση για το έργο του Αχελώου και την επικαιροποίησή του, ενός έργου πνοής για τη Θεσσαλία, για το οποίο οι Έλληνες φορολογούμενοι έχουν δώσει εκατομμύρια ευρώ».

 

Η Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στη συνέχεια στην ιστορία και την οινοποιητική παράδοση του Αμπελώνα και την ανάγκη στήριξης των αμπελουργών σημειώνοντας

ότι «Εν μέσω της διοικητικής, κυβερνητικής, κοινωνικής και οικονομικής δυστοπίας που βιώνουμε σήμερα, ο Αμπελώνας, με τις εκδηλώσεις αυτές, μας χαρίζει ανάσα πολιτισμού. Η σκέψη μας είναι σε όλους εκείνους που από το 1959, χωρίς να έχουν τα μέσα που έχουμε εμείς σήμερα, πάλεψαν για να προβάλλουν το περήφανο τοπικό τους προϊόν. Σήμερα, οι οινοπαραγωγοί μας, συνεχίζουν την παράδοση και μάχονται απέναντι στις αντιξοότητες που δημιουργεί η κλιματική κρίση, αλλά και τα μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται δυστυχώς τους μικρούς οινοπαραγωγούς. Οι συνεταιρισμοί μας, προσφέρουν ένα ποιοτικό προϊόν με ποιότητα συγκρίσιμη με τα ευρωπαϊκά επίπεδα, χωρίς ωστόσο να λαμβάνουν από την Πολιτεία την ενίσχυση που τους αρμόζει. Ταυτόχρονα, τα έργα υποδομής που είναι τόσο απαραίτητα για τον Τύρναβο, τον Αμπελώνα, αλλά και όλο το νομό της Λάρισας ακόμα εκκρεμούν. Όπως όμως έλεγε ο Μένανδρος, ο άνθρωπος έχει μέσα του τεράστια δύναμη να ανατρέψει τα πράγματα και να δείξει το φως ακόμα και όταν είναι παντού σκοτάδι – αυτό σημαίνει ότι όλοι εμείς, καλούμαστε να αντέξουμε, διεκδικώντας όλα αυτά που δικαιούνται οι αμπελουργοί μας. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων, να δημιουργήσουμε κοινωνικές πλειοψηφίες και να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας για να έχουμε αξιοπρέπεια και δύναμη στην κάθε μέρα μας, στηρίζοντας την τοπική μας οικονομία, την παραγωγή μας, τα τοπικά μας προϊόντα».

«Σήμερα λοιπόν από τον Αμπελώνα δίνουμε μήνυμα σε όλους ότι διεκδικούμε στήριξη των αμπελουργών μας, ανάπτυξη και πολιτισμό, διεκδικούμε δωρεάν υγεία, παιδεία και το κοινωνικό αγαθό του νερού. Στηρίζουμε τις ρίζες, τις παραδόσεις μας, τα ήθη, τα έθιμά μας, τον τόπο και τους ανθρώπους μας», τόνισε η Λαρισαία Βουλευτής κλείνοντας το χαιρετισμό της.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ