23.4 C
Volos
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Κέλλας: Σημαντική η προσφορά των εργαζομένων του Κτηνιατρικού Εργαστηρίου Λάρισας στη διάγνωση της πανώλης και τον εντοπισμό ζωονόσων

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέξας: Ισχυρή έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου – Δείτε βίντεο με την τεράστια φλόγα

Πανικός προκλήθηκε σήμερα το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα)...

Θετική η  Hellenic Train για τα χειμερινά δρομολόγια του “Μουτζούρη”

  Εποικοδομητική συνάντηση εργασίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Hellenic...

Το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Λάρισας, στο οποίο λειτουργεί και Εργαστήριο Ελέγχου – Επιτήρησης πανώλης μικρών μηρυκαστικών, επισκέφτηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας.

Στον χώρο του εργαστηρίου τον υφυπουργό υποδέχθηκε, μαζί με εργαζομένους, η προϊσταμένη, Αθανασία Στουρνάρα, που τον ενημέρωσε διεξοδικά για τη λειτουργία του.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο Λάρισας διενεργούνται έλεγχοι για βρουκέλλωση βοοειδών και αιγοπροβάτων (Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς), φυματίωση βοοειδών, λεύκωση βοοειδών, σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια (Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς), έλεγχοι γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων (Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς), έλεγχοι τροφίμων ζωικής προέλευσης (ΕΦΕΤ) (Σαλμονέλλα – Λιστέρια), ενώ λειτουργεί νεκροτομείο, γίνονται καλλιέργειες και αντιβιογράμματα. Πλέον, διενεργούνται έλεγχοι και για την πανώλη αιγοπροβάτων, για την οποία, μάλιστα, τον τελευταίο μήνα το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Λάρισας έχει παραλάβει 4.100 δείγματα, τα οποία έχουν όλα ελεγχθεί, απαντηθεί και αποσταλεί στις αντίστοιχες Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.

Ο υφυπουργός συνομιλώντας με τους εργαζόμενους, τους ευχαρίστησε για το έργο που συνολικά επιτελούν και ιδιαίτερα για τη συμβολή τους στη διαγνωστική διαδικασία της πανώλης. Συζήτησε, ακόμη, μαζί τους και για επαγγελματικά ζητήματα που τους απασχολούν, όπως η παράταση του χρόνου συμβάσεων και η χορήγηση ανθυγιεινού επιδόματος.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας, δήλωσε σχετικά: «Επισκέφτηκα σήμερα το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Λάρισας και ενημερώθηκα διεξοδικά για τη διαδικασία των ελέγχων που διενεργούνται. Οι εγκαταστάσεις είναι άψογες και η δουλειά που επιτελείται είναι εξαιρετική, γι΄ αυτό και αποτελεί Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς για ζωονόσους. Ευχαριστήσω θερμά το προσωπικό του Εργαστηρίου για τις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρει στον τομέα του εντοπισμού των ζωονόσων. Ειδικότερα, να δώσω τα εύσημα στους εργαζομένους για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος της πανώλης των αιγοπροβάτων, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προσπάθεια εκρίζωσης τη νόσος».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ