23.1 C
Volos
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Συνάντηση Πρόεδρου και μελών ΔΣ ΕΣΒ με την Υφυπουργό Παιδείας

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετά από αίτημα της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κας  Ζέττας Μακρή παρευρεθήκαν σε συνάντηση ο Πρόεδρος ΕΣΒ, κος Οντόπουλος Απ. και  τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΣΒ προκειμένου να συζητήσουν τις βαριές οικονομικές αλλά και κοινωνικές επιπτώσεις της  εμφάνισης νεκρών ψαριών στον Παγασητικό Κόλπο και τον κίνδυνο της δημόσιας υγείας. Ο Πρόεδρος του ΕΣΒ αναφέρθηκε στην υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς προς παντός υπευθύνου για τις επιπτώσεις στην επιχειρηματικότητα του Νομού αλλά και στην κατάθεση υπομνήματος θέσεων για την επιτακτική στήριξη των επιχειρήσεων στο Νομό Μαγνησίας. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις των επαγγελματιών, τις οποίες καλούνται να καλύψουν έπειτα από συνεχή πτώση τζίρων στη αγορά και έλλειψης ρευστότητας.
Ζητήθηκε από την Υφυπουργό να στηρίξει τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου και να υπάρξουν επαρκέστερα μέτρα που θα βοηθήσουν τον ελεύθερο επαγγελματία να ορθοποδήσει αλλά και να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στις επιχειρήσεις που αναγκάστηκαν να διακόψουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Τέλος, τόνισαν την ανάγκη των τοπικών Βουλευτών να αφουγκραστούν την αγανάκτηση του εμπορικού κόσμου και να συμβάλλουν με τη σειρά τους στην επίλυση των προβλημάτων, που κλυδωνίζουν το μέλλον των επιχειρήσεων και απειλούν θέσεις εργασίας στους επαγγελματικούς κλάδους του εμπορίου, της εστίασης και του τουρισμού.
Η Υφυπουργός κα Ζέττα Μακρή  εξέφρασε την συμπαράσταση της και την ηθική υποχρέωση να ακούσει την εμπορική αγορά , που όπως γνωρίζει βάλλεται από οικονομικές επιπτώσεις δυσάρεστων συγκυριών για την πόλη και γενικότερα για το Νομό της Μαγνησίας.

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ