23.4 C
Volos
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας»: «Απαιτούμε την τήρηση του κανονισμού πυροπροστασίας κτιρίων για τη λειτουργία των σχολείων»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέξας: Ισχυρή έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου – Δείτε βίντεο με την τεράστια φλόγα

Πανικός προκλήθηκε σήμερα το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα)...

Θετική η  Hellenic Train για τα χειμερινά δρομολόγια του “Μουτζούρη”

  Εποικοδομητική συνάντηση εργασίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Hellenic...

Την τήρηση του κανονισμού πυροπροστασίας κτιρίων για τη λειτουργία των σχολείων ζητά με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας», κάνοντας επίσης λόγο για τη λειτουργία υπερπληθών τμημάτων ως αντιπαιδαγωγικό μέτρο. Ειδικότερα, όπως επισημαίνει:

Με το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμ. 41/2018, ΦΕΚ 80/Α/7-5-2018 με τίτλο: Κανονισμός Πυροπροστασίας Κτιρίων, αναφέρονται οι προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται στα δημόσια κτίρια της χώρας για την ασφάλεια σχετικά με την περίπτωση πυρκαγιάς. Στο κεφάλαιο 5 λοιπόν υπάρχει ο πίνακας 3 στον οποίο αναγράφεται ο θεωρητικός πληθυσμός που πρέπει να υπάρχει σε κάθε δημόσιο χώρο. Ειδικά για τις σχολικές αίθουσες, προβλέπεται ένα άτομο ανά 2 τ.μ. δαπέδου και μάλιστα αφαιρουμένων των σταθερών επίπλων,

Σε νηπιαγωγεία του Νομού Λάρισας και συγκεκριμένα στο 33ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, στο 1ο Νηπιαγωγείο Γιάννουλης και στα 1ο & 2ο Νηπιαγωγεία Φαλάνης, λειτουργούν υπερπληθή τμήματα σε μικρές αίθουσες.

Η λειτουργία υπερπληθών τμημάτων είναι αντιπαιδαγωγικό μέτρο ή παιδαγωγικά απαράδεκτο, πλήττει ευθέως τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, αλλά ταυτόχρονα θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ