23.1 C
Volos
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Κ.Μαραβέγιας : Όποιος ξέρει τι να κάνει ας το κάνει. Όποιος δεν ξέρει ας το μάθει τι πρέπει να κάνει. Όχι άλλα λόγια και δελτία τύπου

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τι θα κάνει το παιδί μου στους Προσκόπους;

Στους Προσκόπους τα παιδιά και οι νέοι κάνουν νέους...



Ένας δύσκολος μήνας τελείωσε. Ο Βόλος για τέταρτη φορά μέσα σε 13 μήνες μετράει ένα ακόμα πλήγμα. Πυρκαγιές, πλημμύρες, πρωτοφανής καθίζηση του τουρισμού και τέλος νεκρά ψάρια στον Παγασητικό. Σαν να μην έφτανε αυτό, την ώρα που θα ξεχνιόταν ο κόσμος από όλη αυτή τη δυστυχία με τη λευκή νύχτα του Αυγούστου και οι έμποροι θα τζιράριζαν κάτι περισσότερο, η ξαφνική μαζική νεροποντή, εκτός από τις συνήθεις πλημμύρες στη Νεάπολη, έπνιξε και τις ύστατες ελπίδες των εμπόρων.
Τεράστια απογοήτευση διακατέχει όλους τους σκεπτόμενους συμπολίτες. Όχι γιατί συνέβησαν αυτά (η φύση εκδικείται – το μάθαμε), αλλά γιατί καμία αντίδραση ουσιαστική δεν υπήρξε από όλους όσοι έχουν θεσμικό ρόλο.
Ειδικά αν το φαινόμενο των νεκρών ψαριών είχε συμβεί καναδυό χρόνια νωρίτερα, θα ούρλιαζαν δημοσιογράφοι και τρολ του διαδικτύου…. «Τι κάνουν οι βουλευτές οι γιατροί δεν ενδιαφέρονται;;;»
Σήμερα τι βλέπουμε; Ο ένας ρίχνει τα βάρη στον άλλο, όλοι επαίρονται ότι εγκαίρως είχαν προειδοποιήσει. Αλλά ποιον είχαν προειδοποιήσει; Πώς τον προειδοποίησαν; Με δελτίο τύπου; Υποχρεούται κανείς οπωσδήποτε να τα διαβάζει;
Όσοι λένε ότι προέβλεψαν το φαινόμενο της Κάρλας που απευθύνθηκαν; Και αφού συνέβη ό,τι συνέβη τι άλλο έκαναν όσοι έχουν ρόλο; Τον οποιονδήποτε ρόλο. Μόνο καταγγελίες και παράπονα. Δράσεις; Για τη δημόσια υγεία τι; Για τους επαγγελματίες που παρέλυσαν τι; Τα παράπονα δεν θα ήταν τα ίδια με οποιαδήποτε άλλη καταστροφή που υποστήκαμε. Να τα ξαναακούσουμε για να τα εμπεδώσουμε;
Και μέσα σε όλα αυτά το δημοσιογραφικό κατεστημένο της περιοχής σιωπά εκκωφαντικά (πλην εξαιρέσεων). Καμία κριτική σε κανέναν!! Πόση ξεφτίλα πια! Και στη μέση ο κόσμος που μέσα σε αυτή την περιδίνηση αποζητά λίγη ενημέρωση καταπίνει όλη αυτή τη σιωπή.
Κατακαημένη πόλη μου! Ο κόσμος δεν θέλει άλλες διενέξεις ανάμεσα σε ιθύνοντες. Θέλει δράσεις και σχέδιο αν υπάρχει. Φτάνουν οι κουβέντες. Συνεργασία θέλει ανάμεσα σε όλους όσοι μπορούν να βοηθήσουν. Όχι να μάθουμε ποιος δεν φταίει. Ίσως πια ούτε ποιος φταίει, αλλά να λυθούν τα προβλήματα της πόλης μας, που πλέον τόσο υποφέρει.
Όποιος ξέρει τι να κάνει ας το κάνει. Όποιος δεν ξέρει ας το μάθει τι πρέπει να κάνει. Όχι άλλα λόγια και δελτία τύπου που τα διαβάζουν λίγοι και ενίοτε κανένας.

Υ.Γ.1 Η φωτο είναι για να μας θυμίζει πως πρέπει να ξαναγίνουμε η ομορφότερη πόλη της Ελλάδας όπως είμαστε μέχρι πρότεινος.
Υ.Γ.2 Περιμένω να βρεθούν τρολ που θα πουν ότι τελικά πάλι εγώ φταίω κι ας μην έχω κανένα ρόλο σήμερα.

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ