17.6 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Αχιλλέας Μπέος : Αναλαμβάνει τα έξοδα για τις μαζικές αγωγές – Ζήτησε να διαγραφούν τα πρόστιμα από τις επιχειρήσεις

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“Εδώ είμαστε για τα δύσκολα και δουλεύουμε για να επαναφέρουμε την πόλη στην κανονικότητα”, τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος στο πλαίσιο της σημερινής έκτακτης συνέντευξης τύπου.

 

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως έστειλε επιστολή χθες στον Πρωθυπουργό αλλά και στον αρμόδιο με την οποία και ζητούσε τη  απαλλαγή κάθε είδους φόρους και διαγραφή πρόσθετων προστίμων από τη μία άκρη ως την άλλη του παραλιακού μετώπου, ενώ ζήτησε  από πολίτες κι επιχειρηματίες να προσφύγουν στη δικαιοσύνη με μαζικές αγωγές

Όσον αφορά στις ενέργειες του δήμου τόνισε ότι:

“Ήδη από χθες συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Βόλου έχουν ξεκινήσει ότι βγαίνει στις παραλίες τον καθαρισμό, στη θάλασσα μέσα είναι δουλειά του ΟΛΒ και σε συνεργασία με την περιφέρεια οφείλουν να συνεργαστούν και να δώσουν εντολή στους”σκαφάτους” να πάρουν τα σκάφη για να καθαρίσουν όλο το παραλιακό μέτωπο να ενεργοποιήσουν τις τράτες και ψαράδες πληρώνοντας τους.

 

Ο Αχ.Μπέος  άσκησε κριτική στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, που όπως είπε “ενώ η πόλη πονά και βιώνει ένα πρωτοφανή με αηδίες δυσφημούν την πόλη”…

Όσον αφορά στην Εισαγγελία, άσκησε δριμεία κριτική αναφέροντας ότι :

Από τις 22 Σεπτεμβρίου 2023 υπάρχει μηνυτήρια αναφορά στο γραφείο της εισαγγελίας,  ένα χρόνο ποιες οι ενέργειες που έκανες ποιους κάλεσες εσείς που ήσασταν;

Είχα επισκεφτεί την Κάρλα και το είχα αποτυπώσει σε μηνυτήρια αναφορά Ας αναλάβουν τις ευθύνες.

Το ζητούμενο δεν είναι ποιος φταίει ; θέλετε να πείτε ότι φταίει ο Μπέος;

 

Μην τολμήσουν και βάλουνε όλα αυτά τα εκατομμύρια ψαριών στους κάδους.

Θα γίνει χαμός θα τα πάω στο σπίτι τους να τα πάνε σε εργοστάσιο και να γίνει καύση σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές νομοθεσίες. Η υπηρεσία καθαρότητας έχει ξεκινήσει από την Αγριά μέχρι και την Αγχίαλο και στον Άναυρο κι όπου διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν δυο συνεργεία και θα ειμαστε 24 ώρες το 24 ωρο αλλά μέσα στη θάλασσα δεν μπορούμε κι ούτε η παραλία είναι δική μας αρμοδιότητα. Η κτηματική εισπράττει φόρους αλλά εμείς  με σεβασμό στους πολίτες καθαρίζουμε. Για τους κάδους είχαμε όχληση από τον ΟΛΒ να τα ρίξουν στον ΧΥΤΑ”.

Τέλος ανέφερε ότι αύριο θα βρίσκεται στην Αθήνα σε συνάντηση με υπουργούς κι εκτίμησε αν όχι το 100% το 80% να έχει καθαριστεί. “Δε χρειάζονται εργολαβίες αλλά με απευθείας ανάθεση είναι υποχρέωσή τους και να ενεργοποιήσουν κι όλους τους αλιείς και να πληρώσουν τους ανθρώπους που έχουν χάσει τη δουλειά τους κι έχουν καταστραφεί”. δήλωσε μεταξύ άλλων.

 

Η επιστολή σε Χατζηδάκη – Πρωθυπουργό

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Ως πιθανότατα γνωρίζετε τις ημέρες αυτές στον Παγασητικό εξελίσσεται ένα βαρύτατο περιβαλλοντικό έγκλημα με την εισροή μέσω του ταμιευτήρα της Κάρλας χιλιάδων τόνων νεκρών ψαριών, που έρχεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην τοπική μας οικονομία και ιδιαίτερα στους τομείς του τουρισμού, της εστίασης, αλλά και σε δεκάδες άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται συναφώς.

Δυστυχώς ο Βόλος δεν πρόλαβε να συνέλθει από τις αλλεπάλληλες φυσικές καταστροφές που τον έπληξαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τις κακοκαιρίες Daniel και Elias και τώρα ήρθε, το δυστυχώς αναμενόμενο αυτό φαινόμενο, για το οποίο οι υπεύθυνοι  φορείς είχαν ενημερωθεί εγκαίρως αλλά ουδέν έπραξαν, να ολοκληρώσει την καταστροφή για εκατοντάδες επιχειρήσεις, κυρίως αυτές που δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύτατο παραλιακό μέτωπο από Νέα Αγχίαλο έως Αγριά και Λεχώνια. Οι συνέπειες είναι ήδη τραγικές με λουκέτα σε επιχειρήσεις και απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας σε αυτές.

Δεδομένων όλων αυτών ζητώ από την κυβέρνηση και εσάς προσωπικά να προχωρήσετε στην λήψη των αναγκαίων και επιβεβλημένων μέτρων, με ισχύ ενός έτους και τουλάχιστον για όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο παραλιακό μέτωπο, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που δημιουργούνται και συγκεκριμένα:

–         Την διαγραφή των προστίμων που επιβλήθηκαν με βάση τον άδικο για την περιοχή μας  Νόμο για τις ελεύθερες παραλίες, γνωστό πλέον και ως «Νόμο της Μυκόνου»

–         Την αναστολή του τέλους επιτηδεύματος

–         Την αναστολή καταβολής του ΕΝΦΙΑ

–         Την αναστολή καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών

Κύριε υπουργέ, από πλευράς μας θα ληφθούν όλα τα μέτρα που ανήκουν στην αρμοδιότητά μας, όπως απαλλαγή τελών και δημοτικών φόρων για τον επόμενο χρόνο και ζητούμε, γνωρίζοντας την ευαισθησία και την κατανόησή σας να προχωρήσετε άμεσα στην ικανοποίηση των εύλογων και δίκαιων μέτρων που θέτουμε υπόψη σας, ενδεχομένως και όποιων άλλων κρίνετε εσείς αναγκαία, ώστε να ανακουφιστούν χιλιάδες συμπολιτών μας που δοκιμάζονται συνεχώς χωρίς μάλιστα καμιά δική τους ευθύνη”

Δείτε βίντεο της συνέντευξης

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ