25.7 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Το νέο βιβλίο της Γ.Κούγιαλη παρουσιάζει στις Μηλιές ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Γρηγόριος Κωνσταντάς»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν....

Συγκρότηση συνεργείου καταμετρητών των υδρομέτρων από εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ

-Στόχος οι απολύτως ορθές μετρήσεις- Τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ,...

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί πετούν πτώματα Παλαιστινίων από ταράτσες

Η βαρβαρότητα έχει διαδεχτεί προ πολλού τον πολιτισμό σε...

Το Σάββατο 24 Αυγούστου 9 το βράδυ στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου

 

Το νέο βιβλίο της Γιώτας Κούγιαλη με τίτλο «Κλεφτά επιστρέφουν» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» θα παρουσιάσει στις Μηλιές ο  Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μηλεών Πηλίου «Γρηγόριος Κωνσταντάς» σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «ΠΕΝΑ»  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΦΙλιππίδεια 2024» το  Σάββατο 24 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου .

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα και ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Νίκος Χατζησταματίου. Θα προβληθεί βίντεο του Λευτέρη Πλαβού για το αρχοντικό Κοντού που βρίσκεται στα Λεχώνια Βόλου και η ιστορία του κατέχει κεντρική θέση στο μυθιστόρημα.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή ιστορία, για ένα ερειπωμένο αρχοντικό που οι ένοικοι του … κλεφτά επιστρέφουν καθώς στα  τέλη του 19ου αιώνα, ο πάμπλουτος Νικόλαος Κόντος χτίζει στα Λεχώνια Βόλου ένα επιβλητικό κτήριο, μια ξεχωριστή κατοικία. . Σε διάστημα δύο χρόνων πεθαίνουν τα τρία από τα πέντε παιδιά του από φυματίωση, σύντομα και ο ίδιος από τη λύπη του. Άλλοι αποδίδουν τους ξαφνικούς θανάτους σε οικονομικά συμφέροντα, άλλοι ισχυρίζονται ότι η οικογένεια ξεκληρίστηκε από το σαμιαμίδι που έπεσε στο γάλα τους, πολλοί υποστηρίζουν ότι όποιος έχει ιδιοκτησιακή σχέση με το «καταραμένο» αρχοντικό πεθαίνει ή παθαίνει. Από το 1908 μέχρι το 1927, μεταφερόμαστε στον Βόλο, στη Θεσσαλονίκη, στα σανατόρια του Νταβός, στη Νέα Υόρκη. Η φυματίωση και η ισπανική γρίπη ανατρέπουν τις ζωές των ηρώων και δίνουν άλλη διάσταση στα πάθη, τα συμφέροντα, σε μεγάλους έρωτες και ορμές ανεξέλεγκτες. Παράλληλα στον παρόντα χρόνο η ‘Αντα, υποψήφια διδάκτωρ Κοινωνικής Ανθρωπολογίας με θέμα τους αστικούς μύθους, αναλαμβάνει να ερευνήσει την ιστορία για «το ροζ σπίτι με το σαμιαμίδι». Η διατριβή της προχωράει με πολλά προβλήματα, το ίδιο και η προσωπική της ζωή.

Η Γιώτα Κούγιαλη γεννήθηκε στο Προμύρι Μαγνησίας και ζει στο Βόλο. Εργάστηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως υπεύθυνη για την πρακτική άσκηση των φοιτητών του Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης. Υπήρξε συνεργάτρια του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ.). Έχει γράψει μυθιστορήματα, βιβλία για παιδιά καθώς και  εγχειρίδια για εκπαιδευτικούς.

 

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ