22 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Προφυλακιστέοι πέντε από τους οκτώ αλλοδαπούς για το MDMA και την κεταμίνη

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν πέντε από τους οκτώ αλλοδαπούς Ισραηλινούς και Ουκρανούς που συνελήφθησαν στο πλαίσιο επιχείρησης από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με ισραηλινές Αρχές, την περασμένη Δευτέρα 12 Αυγούστου έως πρωινές ώρες της Τρίτης 13 Αυγούστου σε περιοχή του Βόλου και του Πηλίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, υπό τον συντονισμό του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, διεθνικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, μεταφορά και εισαγωγή και απόκρυψη στην ελληνική επικράτεια ναρκωτικών ουσιών, και στην περαιτέρω μεταφόρτωσή τους σε πλωτά σκάφη με προορισμό το Ισραήλ.

Πολύωρες απολογίες

Οι οκτώ συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το πρωί στον Ανακριτή στα δικαστήρια του Βόλου και μέχρι το απόγευμα ήταν σε εξέλιξη οι απολογίες ενώ τα πορίσματα ανακοινώθηκαν μετά τις 8 το βράδυ. Ο 44χρονος φερόμενος ως αρχηγικό μέλος, που φέρεται να είχε αναλάβει τον συντονισμό-σχεδιασμό της παράνομης δράσης, τη στρατολόγηση μελών, την ανεύρεση ναρκωτικών και τη μεταφορά και παράδοσή τους στο Ισραήλ, παραδέχθηκε επειδή ο ίδιος έχει πρόβλημα με τα ναρκωτικά και τον τζόγο, ότι ανέλαβε μόνο την μεταφορά της ποσότητας κεταμίνης η οποία κατασχέθηκε και η οποία ξεπερνά τα 50κ.. Ο 44χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος ενώ όσον αφορά στους δύο από τους τρεις Ισραηλινούς – μέλη, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής τους, θα απομυθοποιηθεί η όλη κατηγορία, καθώς πρόκειται για δυστυχισμένους ανθρώπους, με οικονομικά προβλήματα και τοξικομανείς, ενώ οι πραγματικοί δράστες παραμένουν ασύλλυπτοι.

Για το τρίτο μέλος από το Ισραήλ ορίστηκε από το δημόσιο συνήγορος υπεράσπισης. Σύμφωνα με την Αστυνομία τα τρία μέλη από το Ισραήλ, 34 και 35 ετών άνδρες και 39 ετών γυναίκα, κατηγορούνται ότι, ήταν επιφορτισμένοι με την παραλαβή των ναρκωτικών στην Ελλάδα και το συντονισμό της μεταφοράς τους στο Ισραήλ, την ενοικίαση πλωτού σκάφους και την απόκρυψη των ουσιών σε αυτό. Να σημειωθεί ότι ο 35χρονος κρίθηκε προυλακιστέος ενώ οι άλλοι δύο Ισραηλινοί αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι τέσσερις Ουκρανοί ηλικίας 37, 38, 38 και 39 ετών φέρεται να είχαν αναλάβει την παραλαβή των ναρκωτικών στο εξωτερικό και την εισαγωγή τους στην Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας, με τροχόσπιτα, εντός των οποίων τις απέκρυπταν. Οι τρεις από τους τέσσερις Ουκρανούς κρίθηκαν προφυλακιστέοι ενώ η 39χρονη σύζυγος του ενός αφέθηκε ελεύθερη. Επίσης, άγνωστα μέλη, πλήρωμα ιστιοπλοϊκού σκάφους, ήταν επιφορτισμένα με την παραλαβή των ναρκωτικών στην Ελλάδα και τη δια θαλάσσης μεταφορά αυτών στο Ισραήλ. Να σημειωθεί ότι όλοι οι συλληφθέντες και από το Ισραήλ και οι Ουκρανοί είχαν συνηγόρους υπεράσπισης από την Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι, σε ενδελεχής έρευνα από τους αστυνομικούς είχε προκύψει ότι τα μέλη είχαν συστήσει πολυμελή εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και δομημένη δράση και διακριτούς ρόλους, και διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες με σκοπό την αποκόμιση μεγάλου ύψους χρηματικών ποσών. Ειδικότερα, προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από χώρες της Δυτικής Ευρώπης, τις οποίες απέκρυπταν σε αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, με σκοπό να τις μεταφέρουν και εισάγουν εντός της ελληνικής επικράτειας. Στη συνέχεια, οι ναρκωτικές ουσίες μεταφορτώνονταν σε πλωτό σκάφος, εντός μπιτονιών, με τελικό προορισμό το Ισραήλ.

Μάλιστα στη Μαγνησία φέρεται να εμφανίστηκαν ως τουρίστες, που διέμεναν σε δύο περιοχές του Πηλίου και ήρθαν σε επαφή για τα ναρκωτικά.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 53- κιλά και -240- γραμμ. ναρκωτικής ουσίας MDMA, 50- κιλά και -250- γραμμ. κεταμίνης, 7- γραμμ. κάνναβης, 2.450- ευρώ, 3.460- σεκέλ Ισραήλ, όχημα, 2- τροχόσπιτα, 13- κινητά και 14- μπιτόνια. Το παράνομο οικονομικό όφελος της εγκληματικής οργάνωσης, λαμβάνοντας υπόψη την επαγγελματική υποδομή, τη συνεχή δράση και τη γεωγραφική εξάπλωσή της, εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 2.500.000 ευρώ.

e-thessalia

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ