24.8 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Κων. Καραγεωργίου: Διασφαλίζονται στο ακέραιο τα συμφέροντα του Δήμου – Περιθωριοποιούνται από την κοινωνία υπονομευτικές πρακτικές

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παραίτηση υπέβαλε η Έλενα Ακρίτα από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ...

Γιάννος Παπαντωνίου: Αθώος λόγω αμφιβολιών για τις φρεγάτες

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρώην...

Νικ Γραβενίτης: Πέθανε ο Ελληνοαμερικανός μουσικός του «λευκού blues»

Μια από τις πλέον σημαντικές μορφές του αποκαλούμενου «λευκού...



Ανακοίνωση – απάντηση σε συκοφαντικές τοποθετήσεις, εξέδωσε ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Κων. Καραγεωργίου.
Αναφέρονται τα εξής:
Ο κ. Β. Τσαπράζης, με την από 14-8-2024 ανάρτησή του στο διαδίκτυο (facebook) επιχειρεί να παράξει περισσότερη πολιτική από αυτή που μπορεί να διαχειριστεί.
Πολιτική άστοχη, συκοφαντική, διαστρεβλωτική, λησμονώντας την πρόσφατη λαϊκή εντολή η οποία περιόρισε μέσα από δημοκρατική διαδικασία κατά 50% την εκπροσώπηση της ΛΑΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο σε ένα και μόνο άτομο.
Κάνει αναφορά σε κακή διαχείριση των εσόδων του Δήμου και των χρημάτων των δημοτών και ισχυρίζεται αβάσιμα ότι ο Δήμος σπαταλά υπέρογκα ποσά για να στηρίξει την αντεργατική του πολιτική και για να αφήσει απροστάτευτη την περιουσία του Δήμου.
Σίγουρα οι δαπάνες αποτελούν θέμα δημόσιου ενδιαφέροντος. Η απουσία όμως επιχειρημάτων για να στηριχθεί η δημόσια κριτική σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα αποδεικνύει ότι ο σκοπός της δημόσιας συζήτησης είναι να προκληθεί πλήγμα στην δημοτική αρχή, ως προς την ικανότητα της να διαχειρίζεται τα χρήματα του Δήμου.
Οι περιβόητες γνωματεύσεις στις οποίες αναφέρεται ο κ. Β. Τσαπράζης, στην πρόσφατη ανάρτησή του στο διαδίκτυο, είναι έξι με κόστος 3.300 ευρώ.
Δύο από αυτές αφορούν μείωση μισθώματος δημοτικών ακινήτων με αρνητική εισήγηση, μία αφορά άσκηση εφέσεως κατά αποφάσεως που επιδικάζονται σε εργαζόμενους δώρα και επιδόματα, μία αφορά σε λήψη απόφασης για συμβιβαστική επίλυση διαφοράς επί 13 υποθέσεων κατά του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου εκ μέρους προμηθευτών και συνεργατών, μία  τη συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων και μία για ληξιαρχικό θέμα, ενώ δεκάδες άλλες δόθηκαν δωρεάν στις υπηρεσίες για την υποβοήθηση της εύρυθμης λειτουργίας τους.
Το υπόλοιπο ποσό της αναμόρφωσης αφορά αμοιβές, δαπάνες και έξοδα τεσσάρων συνεργατών δικηγόρων του Δήμου, που χειρίζονται κατ΄ ανάθεση υποθέσεις ενοχικού, εμπράγματου και διοικητικού δικαίου.
Κύριε Τσαπράζη σταματήστε την προσπάθεια δημιουργίας προϋποθέσεων υπονόμευσης για την άσκηση ποινικών διώξεων για χορήγηση ψευδούς βεβαίωσης και παράβασης καθήκοντος. Ο Δήμος δεν θα λύσει τα προβλήματα των μηχανικών αναφορικά με την έκδοση οικοδομικών αδειών, διαδικασία την οποία υποστηρίζει μέσα από το ΤΕΕ και το νομικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί.
Ο κ. Β. Τσαπράζης γνωρίζει και σκόπιμα αποκρύπτει ότι η τυχόν εκδιδόμενη από δημοτικό ή κοινοτικό συμβούλιο πράξη «χαρακτηρισμού» δημοτικής ή κοινοτικής οδού δεν αποτελεί εκτελεστή διοικητική πράξη, αφού δεν έχει οποιαδήποτε νομική συνέπεια.
Ειδικότερα, η πράξη αυτή δεν δεσμεύει τα διοικητικά όργανα που είναι αρμόδια να εκδώσουν μια διοικητική πράξη σχετιζόμενη με τον χαρακτηρισμό, ούτε επηρεάζει τα δικαιώματα των ιδιοκτητών των ακινήτων από τα οποία διέρχεται η «οδός», δεδομένου ότι αυτοί μπορούν, προσφεύγοντας στα πολιτικά δικαστήρια, να ζητήσουν την αναγνώριση και προστασία των δικαιωμάτων τους (ΣΕ 4391/2009, 2101 – 2/1987 7μ., 4252/1996). Η απόκτηση, δηλαδή, του ιδιαίτερου γνωρίσματος μιας οδού ως δημοτικής ή κοινοτικής συνιστά ζήτημα πραγματικό, εφ’ όσον ο νόμος δεν προβλέπει ειδική διαδικασία, η οποία να προσδίδει στην οδό την ανωτέρω ιδιότητα (Α.Π. 1038/1994, πρβλ. ΣΕ 748/1984, 3456/1986, 2631/1996). Από τα παραπάνω συνάγεται ότι δεν υπάρχει διάταξη η οποία να προσδίδει αρμοδιότητα στο Δημοτικό ή Κοινοτικό Συμβούλιο ή σε άλλο όργανο του αντίστοιχου Ο.Τ.Α. να αναγνωρίζει δημοτικές οδούς σε εκτός σχεδίου πόλεως περιοχές και να αποφαίνεται επί της κοινοχρησίας τους (ΣΕ 4391/2009, 1603/2008, 1652/2004). 
Επομένως οι ισχυρισμοί του κ. Τσαπράζη ότι η άρνηση του Δήμου να χορηγήσει βεβαιώσεις, την οποία υπαγορεύει  η προσήλωση του στη νομιμότητα,  θίγει την Δημοτική περιουσία, είναι καλύτερο να μείνουν ασχολίαστοι.
Ο κ. Β. Τσαπράζης επιχειρεί να θέσει σε ομηρία ομάδα εργαζομένων, οι οποίοι ενώ προσλήφθηκαν, εν γνώσει τους, με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας, μέσα από διαδικασίες, που μέσα σε ένα Δελτίο Τύπου δεν μπορούν να περιγραφούν, έφτασαν να απασχολούνται με προσωρινές διαταγές χωρίς συμβάσεις.
Η δημοτική αρχή, παρά τα όσα αντίθετα συκοφαντικά διαδίδει ο κ. Β. Τσαπράζης, έχει διακηρύξει κατ΄ επανάληψη τη συμπαράστασή της στον δικαστικό τους αγώνα, αλλά η συνταγματική απαγόρευση  της μονιμοποίησης του προσωπικού που προσλαμβάνεται με σύμβαση ορισμένου χρόνου ή τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, αποτελεί οδηγό για την εξέλιξη της απασχόλησης των εργαζομένων και την δικονομική συμπεριφορά  του Δήμου.
Παρά ταύτα, ο Δήμος, όχι μόνο δεν προβαίνει σε αντίκρουση των αγωγών, αλλά διορίζει δικηγόρο, η οποία με ελάχιστη αμοιβή, εκπροσωπεί το Δήμο και δηλώνει προς το Δικαστήριο ότι η υπόθεση πρέπει να κριθεί στα πλαίσια του νόμου.
Και για να μην γίνεται εκμετάλλευση της αγωνίας των εργαζόμενων, εάν θέλει ο κ. Τσαπράζης ας οργανώσει δημόσια συζήτηση, όπου θα αναδειχθούν όλες οι πτυχές αυτών των υποθέσεων και όλες οι μεθοδεύσεις. Η άποψη της δημοτικής αρχής είναι ότι  η απασχόληση στον Δήμο δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο κανενός.
Κύριε Β. Τσαπράζη ίσως και εσείς να ενοχλείστε για την θετική δράση της δημοτικής αρχής  τους πρώτους επτά μήνες σε ένα εντελώς αρνητικό, περιβάλλον, με σχεδόν κατεστραμμένες από την θεομηνία υποδομές.
Εργαστείτε δημιουργικά για το καλό του Δήμου.
Κάντε κριτική αφού συγκεντρώσετε στοιχεία, στα οποία έχετε πρόσβαση.
Φέρτε τεκμηριωμένες και υλοποιήσιμες  προτάσεις και εμείς θα αναδείξουμε την πατρότητα τους.
Σταματήστε να διεκδικείτε την ιδιότητα του προστάτη των εργαζομένων, των επιχειρηματιών και γενικότερα των δημοτών με έωλα επιχειρήματα και πολιτικά πυροτεχνήματα.
Σταματήστε να επιδίδεστε σε ασκήσεις πολιτικού θάρρους “εν κενώ’.
Αν έχετε στοιχεία για κακή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου ή για απουσία προστασίας της δημοτικής περιουσίας, σας καλούμε να τα υποβάλλετε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Τέλος, αν και θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, απαιτείται να γίνει επισήμανση στην ιδιαίτερα αντικοινωνική, εξυβριστική, μειωτική και πρωτόγνωρη για τον Δήμο μας συμπεριφορά συγγενικού σας προσώπου ο οποίος, δια του διαδικτύου, εξύβρισε χυδαία τον Δήμαρχο, μέχρι σήμερα δε, αν και όλος ο Δήμος και όχι μόνο, βοά, εντούτοις με την σιωπή σας την επιδοκιμάζετε πλήρως.

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ