24.8 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Παραχώρηση Μηχανήματος Έργου στο ΧΥΤΑ Αλοννήσου

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ





Ο Δήμος Αλοννήσου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την προσωρινή επίλυση ενός σοβαρού ζητήματος που αφορά τη λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ). Η υποστήριξη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφερειακή Ενότητα (ΠΕ)Μαγνησίας και Σποράδων ήταν καθοριστική για την αντιμετώπιση του προβλήματος.



Ο Δήμαρχος Αλοννήσου αναφέρει:
Κατά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Δήμαρχος Αλοννήσου, διαπίστωσα ότι το μηχάνημα έργου του ΧΥΤΑ ήταν ακινητοποιημένο λόγω έλλειψης συντήρησης και αμέλειας. Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε επιλέξει τη λύση του προβλήματος μέσω της ενοικίασης μηχανημάτων από ιδιώτες, χωρίς να δώσει προτεραιότητα στην επισκευή του υπάρχοντος εξοπλισμού.

Απευθύνθηκα στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Δημήτρη Κουρέτα και στην Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων, κα Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα του μηχανήματος για την λειτουργία του ΧΥΤΑ και την ανάγκη άμεσης επισκευής του.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων ανταποκρίθηκαν άμεσα, παραχωρώντας ένα μηχάνημα για την κάλυψη των αναγκών του ΧΥΤΑ, το οποίο θα παραμείνει στην Αλόννησο για όσο διάστημα χρειαστεί. Το αρχικό μηχάνημα του δήμου έχει αποσταλεί προς επισκευή, εξασφαλίζοντας έτσι τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του ΧΥΤΑ.

Ευχαριστώ θερμά την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων και ειδικότερα: τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα, την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων κα Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, τον Διευθυντή Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων, κ. Κωνσταντίνο Χριστοδούλου και την Προϊσταμένη Τμήματος Συντήρησης, Κίνησης Οχημάτων & Μηχανημάτων Έργου της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων, κα Πασχάλη Καλλιόπη για την στήριξη και αποτελεσματική συνεργασία, καθώς και τον κ.Μαριο Ηλιοπούλου, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της ναυτιλιακής εταιρείας ” Seajets” ο οποίος  μερίμνησε για την αμεση μεταφορά του οχήματος στο νησί και τον επιχειρηματία κ. Σανίδα Αθανάσιο.

«Αποδεικνύεται ότι η συντονισμένη δράση μπορεί να οδηγήσει σε άμεσες λύσεις για το κοινό καλό.»

Ο Δήμαρχος Αλοννήσου

Παναγιώτης Αναγνωστου

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ