23.9 C
Volos
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

“Pianoστο Αλώνι” στο θέατρο Αλώνι στο Πήλιο

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χαρακόπουλος με Πάπα Φραγκίσκο: Συνεργασία όλων των χριστιανών έναντι των μεγάλων προκλήσεων

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που, μετά τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο...

Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

Πλησιάζει ο καιρός για την αλλαγή ώρας οπότε και...

Λάρισα: Γνωρίστε το χωριό Σκήτη Αγιάς με την εντυπωσιακή λίμνη

Η περιοχή της Αγιάς, μια γη πλούσια και πολυπρόσωπη,...

Διαγωνισμός δεξιοτεχνίας στην Ποδηλασία

    Το ποδήλατο κερδίζει όλο και μεγαλύτερο χώρο στην καθημερινότητα...

Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Αυγούστου, Διήμερο Φεστιβάλ πιάνου, Piano στο Αλώνι

 

Πρόκειται για το διήμερο  φεστιβάλ πιάνου με νέους διεθνώς βραβευμένους  σολίστ όπου συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια θεσμού.Οπωςκαθε χρόνο το θέατρο Αλώνι διοργανώνει σε συνεργασία με τη διεθνούς φήμης πιανίστα και παιδαγωγό, ΑγάθηΛεϊμονή η οποία παράλληλα με τη σολιστική διαγράφει και παιδαγωγική σταδιοδρομία, διδάσκοντας και ταξιδεύοντας με τους μαθητές της στο εξωτερικό, δίνοντας τους πλήθος μουσικών ευκαιριών και εμπειριών. Πάρα πολλοί μαθητές της έχουν αποσπάσει τις ανώτατες διακρίσεις σε Πανελλήνιους και σε Διεθνείς Διαγωνισμούς, έχουν επιτύχει σε μεγάλες Μουσικές Ακαδημίες του εξωτερικού και ήδη διαγράφουν διεθνή σταδιοδρομία.

Το “Piano στο Αλώνι “ ξεκίνησε με επιτυχία το 2015 με αφορμή τα 20 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας του θεάτρου και την επιμονή για εκδηλώσεις υψηλού καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος στα πλαίσια του εκπαιδευτικού χαρακτήρα που πιστά υπηρετεί. Σημαντικό επίσης ρόλο έχει η θέση του θεάτρου Αλώνι που είναι μοναδική. Χτισμένο σε μια κατάφυτη πλαγιά του Πηλίου,σε πολύ μικρή απόσταση απο το χωριό του Αγίου Γεωργίου Νηλείας,μαγεύει-εκτοςαπο την ακουστική του-με την απαράμιλλη θέα του στον Παγασητικό ,κανοντας ακόμα ποιο μαγικές τις νύχτες του Αυγούστου.Είναι το μοναδικό λιθόκτιστο θέατρο του νομού Μαγνησίας αρχαιοελληνικού τύπου και κάθε καλοκαίρι προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες απο πολλάμέρη.Φέτος,θααπολαυσουμε για 10η φορά,ένα ιδιαίτερο μουσικό διήμερο ερμηνευτών πιάνου, διεθνώς βραβευμένων.

Διοργανώνεται ειδικά για να δώσει την ευκαιρία σε ταλαντούχους  πιανίστες να αναδείξουν την τέχνη τουςμέσα στη φύση του Πηλίουβιώνοντας την ομορφιά της μουσικής σε αυτό το μαγευτικό θέατρο που φιλοξενεί ιδανικά ερμηνείες έργων των μεγάλων μουσουργών, χάρη στην εξαιρετική ακουστική του. Ενώ παράλληλα με αυτό τον τρόπο αναβιώνει και η πλούσια καλλιτεχνική κληρονομία αυτού του τόπου,του Αγίου Γεωργίου Νηλείας, όπου στο πέρασμα των αιώνων οι κάτοικοι ήταν ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με την ευρωπαϊκή μουσική αφού κάθε αρχοντικό διέθετε το δικό του πιάνο.

Έτσι, το κοινό  θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ακόμη ένα ρεσιτάλ  πιάνου από τέσσεριςσολίστ που έχουν κατακτήσει  πανελλήνια και διεθνή πρώτα βραβεία και διακρίσεις με εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό:

Σολιστ:Κασσάνδρα Φουντουλάκη, AngelYalachkov, Ειρήνη Πανταζοπούλου, και Μυρτώ Αγάπη Κοντογούρη.

 

Το προγραμμά τους αναμένεται απαιτητικό και πλούσιο όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνει έργα Bach, Schubert, Brahms,Chopin,Rachmaninoff,EnnioMorricone,Barber,Skarlatiκ.α

 

περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του θεάτρου theatroaloni.gr

 

 

 

Θέατρο Αλώνι , Άγιος Γεώργιος Νηλείας, Πήλιο

Σάββατο10 Αυγούστουκαι Κυριακή 11  Αυγούστου

Ώρα 9.00 μ.μ

Γενική είσοδοςστο ταμείο του θεάτρου: 10 Ευρώ

(Δεν διατίθεται pos)

 

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ