17.3 C
Volos
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Το κόλπο για να ξεφλουδίζετε εύκολα και γρήγορα τα βραστά αυγά

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νίγηρας: Τουλάχιστον 12 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε 3 επιθέσεις

Τουλάχιστον δώδεκα στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους και άλλοι...

Ακρίβεια: Νέα άνοδος των τιμών τσακίζει τα νοικοκυριά – Καλπάζει ο πληθωρισμός στα τρόφιμα

Ανεξέλεγκτη καλπάζει η ακρίβεια, μολονότι η κυβέρνηση ισχυρίζεται το...

Πρόσκληση της ΕΛΜΕ Λάρισας προς εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν το 2022

Σε ανακοίνωση – πρόσκληση της ΕΛΜΕ Νομού Λάρισας προς...

Πυροσβεστική: Χάκαραν τον λογαριασμό της στο Twitter

Σε εξέλιξη είναι επίθεση χάκερς, η οποία πραγματοποιείται σήμερα...

Αυγό βραστό, τηγανητό, ποσέ ή ομελέτα. Υπάρχουν διάφορες συνταγές με αυγά, καθώς και τρόποι μαγειρέματος, ανάλογα με τις επιθυμίες του καθένα από εμάς.

Το αυγό, πάντως, αποτελεί ένα υγιεινό, χορταστικό και γρήγορο φαγητό. Αποτελεί πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, παρέχοντας μια σειρά από βιταμίνες και μέταλλα στον οργανισμό μας.  Μερικές φορές, όμως, αρκετοί αντιμετωπίζουν δυσκολία στο να ξεφλουδίσουν τα βραστά αυγά.  Άραγε, ποιος είναι ο λόγος που το ασπράδι «κολλάει» στο κέλυφος;

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς υπάρχουν ορισμένα tips, προκειμένου να ξεφλουδίζετε τα βραστά αυγά εύκολα και γρήγορα, χωρίς να ταλαιπωρείστε.

Τι πρέπει να κάνετε μόλις βράσετε τα αυγά 

Κατ’ αρχάς, πρέπει να τοποθετήσετε τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα, αφού, προηγουμένως, αρχίζει να βράζει το νερό σε μέτρια ένταση. Σε περίπτωση που γεμίσετε τη κατσαρόλα με νερό και βάλετε τα αυγά κατευθείαν, τότε, ενδεχομένως, να σπάσουν.

Προκειμένου, να αποφύγετε αυτό το ενδεχόμενο, είναι χρήσιμο να τοποθετήσετε τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα με ένα κουτάλι. Επίσης, ρυθμίστε το χρονόμετρο της κουζίνας για περίπου 14 λεπτά. Στην συνέχεια, αφαιρέστε τα αυγά από την κατσαρόλα και τοποθετήστε τα σ’ ένα μπολ με παγωμένο νερό ή και παγάκια και αφήστε τα να κρυώσουν για λίγα λεπτά.

Μέσω του παγωμένου νερού, σταματά η διαδικασία βρασμού, ενώ τα αυγά θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την υπολειπόμενη θερμότητα, μέχρις ότου κρυώσουν, ούτως ώστε το ασπράδι να αποκτήσει μαλακή και ελαστική υφή. Επίσης, μόλις τα βραστά αυγά βυθιστούν στο παγωμένο νερό, το ασπράδι του αυγού πρόκειται να «συρρικνωθεί» ελαφρώς και να αποκολληθεί πιο εύκολα από το κέλυφος.

Έχει σημασία αν το αυγό είναι φρέσκο;

Επιλέξτε καλύτερα αυγά που δεν είναι φρέσκα, καθώς είναι δύσκολο να ξεφλουδιστούν. Βέβαια, πρέπει να ελέγχουμε πάντα την ημερομηνία λήξης, γι’ αυτό η ιδανική λύση είναι να βράσουμε αυγά που είναι λίγων ημερών. Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε πάντα τα αυγά να διατηρούνται μέσα στο ψυγείο. Επίσης, μπορείτε να ελέγξετε την ποιότητα ενός αυγού με μια απλή μέθοδο. Τοποθετήστε το αυγό σε ένα μπολ με νερό. Αν το αυγό μείνει στον πάτο, σημαίνει πως είναι φρέσκο. Εάν ανέβει στην επιφάνεια του νερού, τότε, αποφύγετε να το καταναλώσετε.

Ανακινήστε τα αυγά σε ένα βάζο

Αντί να αφαιρείτε μικρά κομμάτια από το κέλυφος σιγά- σιγά, υπάρχει μια γρήγορη μέθοδος. Τοποθετήστε τα βραστά αυγά σε ένα βάζο, και ανακινήστε το, ούτως ώστε να δημιουργηθούν πολλαπλές ρωγμές, σαν μωσαϊκό. Στην συνέχεια, τοποθετήστε τον αντίχειρα σας στο πίσω μέρος του αυγού – που βρίσκεται ο αεροθάλαμος- και ξεκινήστε να ξεφλουδίζετε το αυγό. Επίσης, μπορείτε να ξεφλουδίσετε τα εναπομείναντα κομμάτια, κάτω από τρεχούμενο νερό.

To άρθρο Το κόλπο για να ξεφλουδίζετε εύκολα και γρήγορα τα βραστά αυγά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ