20 C
Volos
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Καλοκαίρι στην πόλη: Που να πας, τι να δεις και τι να ακούσεις αυτό το Σαββατοκύριακο (27-28/7)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος αυτή την περίοδο που να μην μετράει αντίστροφα και να μην περιμένει τη στιγμή εκείνη που θα κλείσει πίσω την πόρτα του σπιτιού του, θα μπει στο πλοίο και θα «εξαφανιστεί» για λίγες ημέρες σε ένα νησί. Το πρόβλημα είναι άλλο: για κάποιους αργεί ακόμα αυτή η μέρα.

Το μοναδικό ευχάριστο; Γίνονται ακόμα πραγματάκια στην πόλη, ακόμα και μέσα στην κάψα του Ιουλίου. Έτσι, αντί να σας παίρνει από κάτω, σας παρουσιάζουμε μια σειρά από προτάσεις (από συναυλίες μέχρι κινηματογράφο) ώστε να αντέξετε στους ρυθμούς της πόλης και της ζέστης.

Η ταινία του Πέδρο Αλμοδοβάρ, επανακυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες 25 χρόνια μετά τη δημιουργία της.

Επανέκδοση της ταινίας «Όλα για τη Μητέρα μου», του Πέδρο Αλμοδοβάρ

Μια από τις σημαντικότερες ταινίες -αν όχι η σημαντικότερη- του Πέδρο Αλμοδοβάρ, επανακυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες 25 χρόνια μετά τη δημιουργία της. Είναι το φιλμ αυτό που έκανε τον Ισπανό σκηνοθέτη γνωστό σε όλο τον πλανήτη, καθώς Η ταινία κέρδισε το βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών, τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, το BAFTA Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και Σκηνοθεσίας, αλλά και επτά βραβεία Goya.

Λίγα λόγια για την ταινία: Μια ανύπαντρη μητέρα στη Μαδρίτη βλέπει τον μοναχογιό της να πεθάνει στα 17α γενέθλιά του, καθώς τρέχει να ζητήσει αυτόγραφο από μια ηθοποιό. Έτσι αποφασίζει να πάει στη Βαρκελώνη για να βρει τον πατέρα του παιδιού, μια τρανσέξουαλ ονόματι Λόλα, που δεν γνωρίζει καν ότι έχει παιδί. Και τότε ξεκινάει μια περιπέτεια που δεν περίμενε ποτέ ότι θα ζήσει.

* Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ο Paul Oakenfold επιστρέφει στην Ελλάδα. (Πηγή: Paul Oakenfold / Instagram)

Η επιστροφή του Paul Oakenfold στην Αθήνα

Τα 30 χρόνια ζωής του label του Perfecto records γιορτάζει ο Paul Oakenfold και μια από τις στάσεις που θα κάνει είναι και η Αθήνα. Ο γνωστός DJ και παραγωγός επιστρέφει  μετά από καιρό στην ελληνική πρωτεύουσα και ετοιμάζεται το Σάββατο 27 Ιουλίου να προσφέρει ένα μοναδικό πάρτυ μέχρι το πρωί από τα decks του Bolivar.

Μαζί του, οι πρωτοπόροι και κορυφαίοι του κόσμου στον ψυχεδελικό dance ήχο Infected Mushroom, που αποτελούν για περισσότερο από δύο δεκαετίες το πιο ξεσηκωτικό act στα μεγαλύτερα festivals και club events στον πλανήτη.

* Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αυλαία ρίχνει την Κυριακή 28 Ιουλίου το Athens Photo Festival 2024 στο  Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138.

Τελευταίες ημέρες του Athens Photo Festival 2024

Αυλαία ρίχνει την Κυριακή 28 Ιουλίου το Athens Photo Festival 2024 στο  Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138. Το Φεστιβάλ φιλοξενεί 72 καλλιτέχνες/χνιδες και καλλιτεχνικές ομάδες από 28 χώρες, με τις δουλειές τους να συνδυάζουν από από φωτογραφικά έργα και διαδραστικές εγκαταστάσεις μέχρι προβολές και καλλιτεχνικές εκδόσεις.

Mε εμφανή προσανατολισμό στη σύγχρονη φωτογραφική δημιουργία, το Φεστιβάλ προσεγγίζει με διάθεση διερευνητική και κριτική μερικά από τα πιο καίρια ζητήματα και πολλές από τις προκλήσεις και πολυπλοκότητες της εποχής μας, ενισχύοντας τον κοινωνικό, πολιτικό και διαπολιτισμικό διάλογο.

* Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ολοκληρώνεται το Release Athens 2024 αυτή την Κυριακή, στην Πλατεία Νερού.

Σκληροί ήχοι με Behemoth και Testament στην πλατεία Νερού

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament, την Κυριακή 28 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού. Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, εκ των κορυφαίων ονομάτων του progressive death metal, σε μια μοναδική βραδιά για τους απανταχού metalheads.

* Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Το έργο «Ινώ» του Ευριπίδη μέσα από μια σύγχρονη ματιά.

«Ινώ project», στο Χώρος Θέατρο

Εμπνευσμένη από το έργο «Ινώ» του Ευριπίδη, καθώς και από τις διαφορετικές παραλλαγές του μύθου της Ινούς, το «Ινώ project» καταπιάνεται με την ενδυνάμωση της γυναίκας και την προσπάθειά της να επιβιώσει σε έναν κόσμο ανδρών. Αλλά με έναν διαφορετικό, μοντέρνο τρόπο.

Λίγα λόγια για την παράσταση: Μια μουσικοθεατρική performance με θέμα την ενδυνάμωση της γυναίκας που νιώθει εγκλωβισμένη προσπαθώντας να επιβιώσει μέσα σ’ ένα σύμπαν ανδρών. Urban αισθητική, dance μουσική, neon φώτα και καπνός συνθέτουν την ατμόσφαιρα του εγκλωβισμού της. Την αρένα μέσα στην οποία θα δοθεί αυτή η ιδιόρρυθμη μάχη των φύλων. Η γυναίκα κινείται ελεύθερα, σκέφτεται ελεύθερα, υπάρχει για τον εαυτό της. Θα καταφέρει να νικήσει τον άντρα-αστροναύτη;

* Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

+ Bonus: Πρεμιέρα για την Εθνική μπάσκετ κόντρα στον Καναδά

Βέβαια, σε περίπτωση που δεν έχετε και ιδιαίτερη όρεξη να πάρετε τους δρόμους, υπάρχει λύση. Το Σάββατο 27 Ιουλίου, στις 10 το βράδυ, η Εθνική μπάσκετ κάνει πρεμιέρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες κόντρα στον Καναδά

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ