23 C
Volos
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Τραμπ και η Χάρις ξεκινούν ισόπαλοι – «Η Χάρις είναι πολιτικός της ριζοσπαστικής αριστεράς»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ έχει προβάδισμα δυο μονάδες έναντι της Δημοκρατικής Κάμαλας Χάρις, υπέδειξε δημοσκόπηση που δημοσίευσε χθες Παρασκευή η εφημερίδα Wall Street Journal, με άλλα λόγια διαφορά μικρότερη από το περιθώριο στατιστικού σφάλματος της έρευνας (±3,1%).

Ο κ. Τραμπ προηγείται με το 49% των προθέσεων ψήφου, έναντι 47% της κυρίας Χάρις, κατά την έρευνα αυτή, σε δείγμα 1.000 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Η Χάρις δείχνει να έχει μεγάλο πλεονέκτημα σε συγκεκριμένες κατηγορίες ψηφοφόρων, ανάμεσά τους στους νέους. Ενώ συνολικά στην εικόνα της, το γεγονός πως έχει την στήριξη των προέδρων Τζο Μπάιντεν και Μπάρακ Ομπάμα, βοηθά πολύ στη συσπείρωση των ψηφοφόρων.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο κ. Τραμπ είχε προβάδισμα 6 εκατοστιαίων μονάδων έναντι του Δημοκρατικού απερχόμενου προέδρου Τζο Μπάιντεν, διαπίστωνε προηγούμενη έρευνα της εφημερίδας, προτού ο αρχηγός του κράτους ανακοινώσει την Κυριακή πως αποχωρεί από την κούρσα. Ουσιαστικά ο Ντόναλντ Τραμπ απώλεσε κάθε πλεονέκτημα και πλέον πρέπει να παλέψει σκληρά για την νίκη.

«Έχουμε ανίκανους στην ηγεσία της χώρας μας» είπε ο Τραμπ στον Νετανιάχου

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς χθες Παρασκευή εναντίον των Δημοκρατικών αντιπάλων του κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στη Φλόριντα, ενώ προφήτευσε καταστροφή αν δεν εκλεγεί ξανά ο ίδιος πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοεμβρίου. «Έχουμε ανίκανους στην ηγεσία της χώρας μας», είπε ο κ. Τραμπ, καθισμένος απέναντι στον κ. Νετανιάχου. «Αν νικήσουμε, τα πράγματα θα είναι πολύ απλά. Θα λυθούν όλα, και πολύ γρήγορα», διαβεβαίωσε.

Όμως «αν δεν νικήσουμε, μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε μεγάλους πολέμους στη Μέση Ανατολή και ίσως τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», πρόσθεσε. Η εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου έδωσε κατόπιν στη δημοσιότητα ανακοίνωση για τη συνάντηση, διαβεβαιώνοντας πως η πρόθεσή του είναι να «φέρει ειρήνη στη Μέση Ανατολή» αν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2025.

Ο μεγιστάνας και ο κ. Νετανιάχου επιδίωξαν να επιδείξουν την εγγύτητά τους κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο συγκρότημα Μαρ-α-Λάγκο του κ. Τραμπ. Οι τόνοι ήταν πολύ πιο εγκάρδιοι απ’ ό,τι κατά τη διάρκεια της συνάντησης του ισραηλινού δεξιού πρωθυπουργού με την Κάμαλα Χάρις προχθές Πέμπτη.

«Αυτό που έγινε στη Γάζα τους τελευταίους εννιά μήνες είναι συγκλονιστικό», είπε η Χάρις, αναφερόμενη σε «νεκρά παιδιά» και «απελπισμένους και πεινασμένους ανθρώπους που φεύγουν για να σωθούν». «Δεν μπορούμε να αποστρέφουμε το βλέμμα από αυτές τις τραγωδίες. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να αναισθητοποιηθούμε μπροστά σε αυτά τα δεινά» πρόσθεσε, υποσχόμενη πως δεν θα «σιωπά».

Χθες ο κ. Τραμπ χαρακτήρισε εκ νέου την Κάμαλα Χάρις πολιτικό της «ριζοσπαστικής αριστεράς» και έκρινε ότι τα σχόλιά της έδειξαν «έλλειψη σεβασμού» προς το Ισραήλ, του οποίου οι ΗΠΑ παραμένουν ο βασικός σύμμαχος σε παγκόσμια κλίμακα.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ