22.3 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ενταση στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Squid Game II: Το νέο teaser-trailer της νέας σεζόν είναι εδώ

Στις 17 Σεπτεμβρίου το 2021 μια σειρά από τη...

Εγκαίνια μουσειακών χώρων από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας μετά τον επιτυχή εορτασμό των 100...

Ευχαριστήρια Επιστολή του Γενικού Λυκείου Αγριάς προς τον Σεβασμιώτατο

Ευχαριστήρια Επιστολή απέστειλε η Διευθύντρια του ΓΕΛ Αγριάς, κ.Αναστασία Κουμούτση,...

Αναβολή για τις 20 Ιανουαρίου 2025 στη δίκη των αστυνομικών για τον Β. Μάγγο

Σε δηλώσεις της η δικηγόρος της οικογένειας, Άννυ Παπαρούσσου, επισήμανε...

Για απόπειρα βιντεοσκόπησης της συνεδρίασης από ιδιώτη – Καταγγελίες Μπέου κατά Παπαπέτρου για εξώδικα σε βάρος υπαλλήλου – Αντιδράσεις από τη μείζονα αντιπολίτευση που καταγγέλλει ότι δεν έχει πρόσβαση στην ενημέρωση – Απ. Ριζόπουλος: «Δεν είναι εικόνα αυτή για το συμβούλιο»

Αστραψε και βρόντηξε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου χθες το μεσημέρι. Στην ενημέρωση του Σώματος για τα θέματα της πόλης ο κ. Μπέος επιτέθηκε σφόδρα κατά του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκου Παπαπέτρου, κατηγορώντας τον ότι έχει ανοίξει πόλεμο με υπαλλήλους του δήμου με εξώδικα εν μέσω απειλών, με στόχο να τους εκφοβίσει και να καθυστερήσει το έργο τους. Επίσης, απευθυνόμενος στον επικεφαλής στην ελάσσονος μειοψηφίας Αποστόλη Ριζόπουλο κατήγγειλε την «πράξη του Συλλόγου Εργαζομένων να απέχει, όταν σε άλλες περιπτώσεις είναι λαλίστατος».

Στη συζήτηση που ακολούθησε επικράτησαν υψηλοί τόνοι. Απαντώντας ο κ. Παπαπέτρου είπε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του έχουν δικαίωμα να έχουν πρόσβαση στα έγγραφα, ενώ ο κ. Ριζόπουλος απάντησε ότι η παράταξή του, δεν στέλνει υπαλλήλους στην αυτόφωρη διαδικασία, αντίθετα προστατεύει τον εργαζόμενο.

Η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από κόντρες και την αποχώρηση του δημάρχου μετά την ενημέρωση με τους επικεφαλής των μειοψηφιών να καταγγέλλουν τη στάση αυτή.

Η έντονη φραστική αντιπαράθεση ξεκίνησε με το «καλημέρα» στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όταν μετά την ανάγνωση των ερωτήσεων, ο δήμαρχος απείλησε με μηνύσεις ιδιώτη που τραβούσε πλάνα στη συνεδρίαση για λογαριασμό της μείζονος μειοψηφίας.

Ο κ. Μπέος είπε ότι οι συνεδριάσεις είναι δημόσιες και πως ο καθένας μπορεί να παραβρίσκεται, όπως και οι δημοσιογράφοι, αλλά τόνισε ότι εκτός από τα κανάλια ο οποιοσδήποτε ιδιώτης ή δημοτικός σύμβουλος είναι παράνομο να τραβάει πλάνα χωρίς να έχει εξασφαλίσει προηγουμένως συναίνεση και προειδοποίησε με μηνύσεις.

Ακολούθησαν αντιδράσεις από τους συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας, που ζητούσαν να ενημερωθούν από ποια νομολογία προκύπτει αυτό.

Ο κ. Παπαπέτρου είπε ότι θα βάλει ο ίδιος κάμερα μπροστά στον δήμαρχο με τον δεύτερο να απαντάει ότι θα την πετάξει…

Α. Μπέος: Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό

Αναλυτικά στην ενημέρωσή του ο κ. Μπέος είπε ότι «το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια μεθόδευση από έναν άνθρωπο που δεν ξέρω πως να τον χαρακτηρίσω, τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, μια διαδικασία, ένας πόλεμος, όχι απέναντι στην παράταξή μας αλλά σε λειτουργούς, ανθρώπους που εξυπηρετούν πολίτες, εργαζόμενους με μια τακτική εξωδίκων εν μέσω απειλών».

Με αυτή τη διαδικασία, όπως είπε, νομίζουν ότι θα φοβίσουν τους υπαλλήλους, πως θα τους κάνουν να ενδώσουν και θα καθυστερήσουν το σοβαρό έργο τους.

«Αυτή η τακτική δεν οδηγεί πουθενά. Ο κόσμος γελάει με τις αιτήσεις, τις αναφορές, τις προσφυγές που έχουν κάνει, οι πολίτες που τους επέλεξαν για να προσφέρουν έργο, όχι για να εκφράσουν επιθυμίες και ψευδείς πόθους», είπε.

Ο κ. Παπαπέτρου ζήτησε να απαντήσει, όμως ο δήμαρχος δεν του επέτρεψε. Συνεχίζοντας την ενημέρωση είπε ότι «ο καθένας έχει δικαίωμα να υποβάλλει μήνυση και η Δικαιοσύνη αποφασίζει. Άλλο είναι όμως να υποβάλλεις μήνυση γιατί θεωρείς θίγονται τα συμφέροντά σου και άλλο να ζητάς αυτόφωρη διαδικασία. Σε ποιόν ρε πολιτικέ κοπρίτη, σε μια μητέρα με δύο παιδιά, σε μια εργαζόμενη, σε ποιόν ζητάς αυτόφωρη διαδικασία;», αναρωτήθηκε.

Ακολούθησε έντονος διάλογος μεταξύ Μπέου – Παπαπέτρου.

-Παπαπέτρου: Και σε εσένα κάνω μηνύσεις

-Μπέος: Εμένα να με κάνεις κάθε μέρα. Σε προκαλώ. Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό. Αλλά να υποβάλλεις μήνυση σε εργαζόμενη;

Ο δήμαρχος Βόλου είπε ότι «στέλνει την αρμόδια διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας επιστολή με ένα εντέλλεσθε. Ποιος είσαι εσύ που δίνεις εντολή εντός τριών ημερών; Ποιος είσαι ν@@μερο;».

Ο ίδιος σημείωσε ότι το κάθε ερώτημα του δημοτικού συμβούλου σύμφωνα με τον νόμο περί Δήμων και Κοινοτήτων απαντάται εντός 30ημερών.

«Κατηγορούμε κύριε Ριζόπουλε την πράξη και την αποχή. Σε άλλες περιπτώσεις ο Σύλλογος Εργαζομένων είναι λαλίστατος», επισήμανε ακολούθως απευθυνόμενος στον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας.

Σε ό,τι αφορά τους επιχειρηματίες με τραπεζοκαθίσματα, τις θάλασσες και τις ακτές ο κ. Μπέος είπε ότι αυτό το θέμα έχει ονοματεπώνυμο, τους ρουφιάνους της πόλης, που δυσφημούν την πόλη με αναρτήσεις χωρίς ευθύνη και τρομάζουν τον κόσμο.

Ο δήμαρχος κάλεσε την μείζονα αντιπολίτευση ό, τι εξώδικα, απειλές και φοβέρες στους υπαλλήλους έχει, να τις κάνει στον ίδιο προσωπικά και αποχώρησε λέγοντας απευθυνόμενος προς τον κ. Παπαπέτρου: «Μετά από επτά μήνες διαπίστωσα πως όταν ανοίγεις το στόμα σου ή θα χασμουρηθείς ή θα πεις μ@λ@κίες. Σε μ@λ@κίες δεν απαντώ».

Ν. Παπαπέτρου: Θα δώσετε λόγο στη Δικαιοσύνη

Τοποθετούμενος επί του συνόλου των θεμάτων ο επικεφαλής της μειοψηφίας απάντησε ότι η Δημοτική Αρχή φοβάται την μειοψηφία γι’ αυτό την αποκλείει από την οπτικοακουστική συνεδρίαση.

«Αντί να τιμήσετε την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, που συμπληρώνει 50 χρόνια σήμερα, λέτε και κάνετε «μ@λ@κ…», ανέφερε ο κ. Παπαπέτρου.

Την ώρα εκείνη κινητό τηλέφωνο σε έδρανο συμβούλου της πλειοψηφίας, έπαιζε μουσική, προκαλώντας αντιδράσεις συμβούλων της μειοψηφίας.

Η κ. Φωτεινή Κοκκινάκη πήρε το τηλέφωνο και το παρέδωσε στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θάνο Θεοδώρου, λέγοντας ότι ανήκει στον σύμβουλο της μειοψηφίας Χρήστο Στεφόπουλο.

Συνεχίζοντας την αντεπίθεση ο κ. Παπαπέτρου αναφέρθηκε στο πρόβλημα με τους καταστηματάρχες και τα πρόστιμα που δέχτηκαν, και είπε: «Ο συγκεκριμένος νόμος βγήκε τον Απρίλιο, και η δημοτική αρχή αντί να συμμετέχει στη διαβούλευση και να ενημερώσει τους καταστηματάρχες, δεν έκανε τίποτα».

Ο ίδιος και οι σύμβουλοι της παράταξής του ζήτησαν απαντήσεις από τη δημοτική αρχή για τις ενέργειες στις οποίες προχώρησε προκειμένου να ενημερώσει τους επιχειρηματίες και τους πολίτες σχετικά με τις διατάξεις του νόμου για τους όρους αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές.

«Ενημέρωσε ο Δήμος εγκαίρως τους επιχειρηματίες για τις διατάξεις του νέου Νόμου; Ενημέρωσε τους πολίτες του Δήμου, με δημόσια ανακοίνωση; Ανήρτησε, όπως προβλέπει η σχετική διατάξη πινακίδα με το σχέδιο του διακριτού τμήματος αιγιαλού και παραλίας;», είναι μερικά από τα ερωτήματα που τέθηκαν.

Από κει και πέρα ο κ. Παπαπέτρου σημείωσε: «Οι υπάλληλοι που βρίσκεται στον Δήμο δεν είναι υπάλληλοι του δημάρχου, αλλά του δήμου και εμείς ως παράταξη δικαιούμαστε πλήρη πρόσβαση στα έγγραφα.

Δημοτικοί σύμβουλοι και υπάλληλοι αν θεωρούν ότι δεν έχουν κάνει παράβαση, μη δίνοντας στοιχεία, θα λογοδοτήσουν και θα ζητηθούν και αυτόφωρα», τόνισε ο κ. Παπαπέτρου.

«Αν νομίζει ότι η Δημοτική Αρχή ότι βάζοντας μπροστά στρατιωτάκια θα απαλλαγεί από τη δική της ευθύνη, κάνει λάθος. Θα δώσει λόγο στη Δικαιοσύνη», είπε.

Από κει και πέρα έκανε λόγο για μία ανεπαρκή δημοτική αρχή. «Η δημοτική αρχή επί 10 χρόνια δεν έκανε ούτε ένα σχολείο», ανέφερε, ενώ «σχεδόν ένα χρόνοι μετά τις πλημμύρες δεν έχει αποκαταστήσεις τις ζημιές, η πόλη δεν έχει ακόμη Δημοτικό Θέατρο αν και στα εγκαίνια έφερε τον Πατριάρχη».

«Γενικά είναι μια ανεπαρκής δημοτική αρχή, που επιπλέον κατηγορεί την αντιπολίτευση, ότι δεν παράγει έργο, τη στιγμή που κατέθεσε 7 ερωτήσεις, ενώ η δημοτική αρχή δεν έφερε ερώτηση για την ΑΓΕΤ και την καύση σκουπιδιών» είπε.

Απ. Ριζόπουλος: Εμείς δεν προσφύγαμε στη Δικαιοσύνη

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Απόστολος Ριζόπουλος κατήγγειλε την αποχώρηση του δημάρχου, λέγοντας ότι «πρέπει να είναι στη θέση του και να ακούει τις τοποθετήσεις παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων».

Ακόμη, σημείωσε ότι ο ίδιος και η παράταξή του δεν προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη για την συμπεριφορά και στάση της δημοτικής αρχής και των υπαλλήλων. «Είναι πολιτικό ζήτημα και το αναδεικνύουμε πολιτικά. Δεν υποβάλουμε μήνυση κατά εργαζομένου και δεν τον στέλνουμε στην αυτόφωρη διαδικασία, αλλά υπερασπιζόμαστε τον εργαζόμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά

Ο κ. Ριζόπουλος δήλωσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει κάποια στιγμή να λειτουργήσει και όχι να υπάρχει μια συνεχής διαμάχη, και να απειλεί ποιος θα πάει ποιόν στο αυτόφωρο, η κουβέντα να πάει στην ουσία για τα προβλήματα της πόλης.

taxydromos.gr

 

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ