18.9 C
Volos
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από τον Κώστα Λεβέντη για αποκαταστάσεις ζημιών στον Αη Γιάννη

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μήνυση υπέβαλε ο Αντιπρόεδρος ΙΤΕΠ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος που διετέλεσε επί χρόνια πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Κωνσταντίνος Λεβέντης και γνωρίζει όσο λίγοι τα προβλήματα της περιοχής.
Ο κ. Λεβέντης στη μηνυτήρια αναφορά του που στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, ζητά να διερευνηθούν από τις εισαγγελικές Αρχές, τυχόν ποινικές ευθύνες κάθε εμπλεκομένου προσώπου σχετικά με την μεγάλη καθυστέρηση στην αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Πηλίου που ζημιώνει όλους τους επαγγελματίες του τουριστικού τομέα, για το ύψος των κονδυλίων που καταβλήθηκαν από το κράτος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμο, Περιφέρεια), ποιος ευθύνεται στην περίπτωση που δεν καταβλήθηκαν τα εξαγγελθέντα ή εγκριθέντα κονδύλια ή στο σύνολο του ποσού που εξαγγέλθηκε ή εγκρίθηκε, γιατί τα κονδύλια που καταβλήθηκαν εισπράχθηκαν από την τοπική αυτοδιοίκηση, δεν αξιοποιήθηκαν εγκαίρως και δη πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, σε ποιον ανατέθηκαν οι μελέτες για τα έργα, τι χρονοδιάγραμμα υπήρχε κι αν τηρήθηκε και ποιος έλαβε την απόφαση να πραγματοποιηθούν τα έργα την παρούσα χρονική περίοδο εν τω μέσω υψηλής τουριστικής σεζόν και με ποια αιτιολόγηση.
Ο κ. Λεβέντης στην μηνυτήρια αναφορά, επικαλείται χρηματοδοτήσεις που σύμφωνα με δημοσιεύματα έχουν εγκριθεί για έργα αποκαταστάσεων στον δήμο κι όπως σημειώνει μεταξύ άλλων “Δυστυχώς απολύτως κανένα έργο αποκατάστασης (πλην της απλής διαμόρφωσης – ούτε καν ασφαλτόστρωσης – ενός πολύ μικρού τμήματος της Περιφερειακής Οδού, στο τελείωμά της) δεν έγινε στον Άγιο Ιωάννη, μέχρι και σήμερα, ήδη 15 Ιουλίου 2024. Ούτε διαμόρφωση και ασφαλτόστρωση της Περιφερειακής Οδού, ούτε γενικότερα του οδικού δικτύου, ούτε αποκατάσταση της κρεμαστής μεταλλικής πεζογέφυρας που είχε καταρρεύσει και που αποτελούσε το σημείο περιπάτου των επισκεπτών, ούτε τίποτα άλλο. Είναι χαρακτηριστικό πως επειδή ο Περιφερειακός είναι στρωμένος με χώμα περνά διαρκώς υδροφόρα του Δήμου και τον καταβρέχει καθώς «πνιγόμαστε» στη σκόνη. Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης της Χ.Α.Ν. η αποκατάσταση του τοιχίου για την οριοθέτηση του δεξιού αναχώματος έγινε και ήδη ολοκληρώθηκε αναγκαστικά (καθώς από τις υπόχρεες αρχές δεν είχε γίνει τίποτα) με πρωτοβουλία της ίδιας της Χ.Α.Ν., καθώς έπρεπε να προστατευτεί η ασφάλεια των παιδιών που ήδη διαμένουν στην κατασκήνωση.
Εν κατακλείδι επί 9,5 μήνες τίποτα δεν έχει αποκατασταθεί στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου και αναφέρομαι στην περιοχή αυτή καθώς εκεί δραστηριοποιούμαι και υφίσταμαι τις ζημιογόνες συνέπειες, πλην όμως το ίδιο συμβαίνει δυστυχώς και σε άλλες πληγείσες περιοχές του Πηλίου και γενικότερα της Μαγνησίας”.
Όσον αφορά στις διαβεβαιώσεις που υπήρχαν για έργα που θα είχαν ολοκληρωθεί μέχρι του Αγ. Πνεύματος κι αυτό δεν έχει γίνει και σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες πως άμεσα θα ξεκινήσουν αυτά τα έργα, που δεν έγιναν κατά την περίοδο των μηνών που προηγήθηκαν κατά τους οποίους ο Άγιος Ιωάννης ήταν σχεδόν άδειος από κόσμο και που θα μπορούσαν τα μηχανήματα να κάνουν τη δουλειά τους απρόσκοπτα, ο κ. Λεβέντης σημειώνει ότι “θα είναι και η ολοκληρωτική καταστροφή για την περιοχή μας που θα οδηγήσει και σε μεγάλη δυσαρέσκεια και απώλεια επισκεπτών. Δεν συνάδει με την τουριστική πολιτική, αλλά και την κοινή λογική, σε τουριστικό προορισμό και μάλιστα κορυφαίο για την περιοχή μας, να αποφασίζεται από τους φορείς (κρατικούς, περιφερειακούς και τοπικούς) να επιχειρούνται κύριες αποκαταστάσεις στην υψηλή τουριστική περίοδο.
Ειδικότερα: Διανύουμε μια περίεργη τουριστική περίοδο με πολύ χαμηλότερη από άλλες χρονιές πληρότητα, λόγω ακριβώς αυτών των προβλημάτων που δημιούργησαν οι πλημμύρες και που δεν αποκαταστάθηκαν και που είναι: το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο που υποτυπωδώς έχει ίσα – ίσα σήμερα επισκευαστεί κάπως, προκειμένου να είναι ο τόπος προσβάσιμος, αλλά σε κάθε περίπτωση η προσβασιμότητα έχει δυσκολίες και καμία σχέση με την προ καταστροφών περίοδο, η αλλοίωση του φυσικού τοπίου και της ομορφιάς του, οι λόφοι με τα χώματα και φερτά υλικά που δεν έχουν απομακρυνθεί και δεν προσιδιάζουν με τη φυσιογνωμία της περιοχής, κλπ. Αν σε αυτά προστεθεί και η ενόχληση από τη φασαρία, τη μετά βεβαιότητας παρεμπόδιση ή δυσκολία της κυκλοφορίας καθώς οι εργασίες θα εκτελούνται από ογκώδη οχήματα των εργολάβων του Δήμου που θα πρέπει να κυκλοφορούν και να μετακινούνται στις οδούς του Αγίου Ιωάννη εν τω μέσω υψηλής τουριστικής σεζόν, με πλήθος κόσμου να διαμένει και να μετακινείται και με πλήθος οχημάτων, σε κυκλοφορία ή σταθμευμένων, είναι βέβαιο πως η δυσαρέσκεια που θα δημιουργηθεί στους επισκέπτες θα είναι τεράστια, πως τα παράπονά τους θα επιπέσουν επάνω στους επαγγελματίες κυρίως του τουρισμού, πως αρκετοί από αυτούς θα εγκαταλείψουν πρόωρα το μέρος και πως αρκετοί που θα το πληροφορηθούν (καθώς αυτά εύκολα διακινούνται) δεν θα κάνουν τον κόπο να έρθουν είτε για μόνιμη διαμονή είτε για ημερήσια εκδρομή και μπάνιο, οπότε οι επαγγελματίες της περιοχής θα υποστούν τεράστια οικονομική ζημιά τον μόνο μήνα του έτους που περιμένουν να εισπράξουν για να επιβιώσουν!”

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ