20 C
Volos
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Τέσσερις χιλιάδες επισκέπτες στο 4o Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η πηλιορείτικη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα είχαν την τιμητική τους

Τέσσερις χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την πηλιορείτικη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα στο τριήμερο εκδηλώσεων του 4ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ Πηλίου που ολοκληρώθηκε το τελευταίο τριήμερο του Ιουνίου στις βελτιωμένες εγκαταστάσεις της πρώτης πιστοποιημένης αγροτουριστικής φάρμας στην Θεσσαλία, «Αγρόκτημα Καραΐσκου», στην Πορταριά, με πρωτοβουλία της «Μαγνήτων Κιβωτός», υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Φέτος με απόφαση των διοργανωτών το φεστιβάλ έγινε καλοκαίρι, μετά την πικρή εμπειρία της περυσινής αναβολής εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών του Σεπτεμβρίου.

Επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό πέρασαν από τους χώρους του Φεστιβάλ, είδαν τους εκθέτες, αγόρασαν προϊόντα, παρακολούθησαν τις ομιλίες, συμμετείχαν στις οινογνωσίες και γευσιγνωσίες, στις βιωματικές παρουσιάσεις, στις πεζοπορίες και ευφράνθηκαν με τις μουσικές.

Από το 2022 καθιερώθηκε η βράβευση καταξιωμένων ανθρώπων της Γαστρονομίας στη Μαγνησία, με αναγνωρισιμότητα, ενεργό συμμετοχή, ουσιαστική και διαχρονική συνεισφορά στον ειδικό τομέα τους, αλλά και στον τουρισμό συνολικότερα, με σεβασμό στους θεσμούς και τις παραδόσεις της περιοχής.

Φέτος τιμήθηκε το καφενείο του Μανώλη Φορλίδα στον Λαύκο του Νοτίου Πηλίου, που εξακολουθεί να παραμένει το παλαιότερο καφενείο στα Βαλκάνια και αναμφίβολα αποτελεί ένα από τα ωραιότερα καφενεία.

Το ξεχωριστό και πλέον ενδιαφέρον κατά τη φετινή χρονιά ήταν η διοργάνωση εσπερίδας στην έναρξη του φεστιβάλ με τίτλο «Η διατήρηση της αυθεντικότητας μέσω του υπεύθυνου τουρισμού».

Η εσπερίδα είχε τη φροντίδα του Μελέτιου Ανδρινού και εξαιρετικούς ομιλητές που μετέφεραν την κατακτημένη τους εμπειρία, ενέργεια και τις γνώσεις τους. Το καλωσόρισμα και τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης είχε ο Νίκος Τσούκας, τέως πρόεδρος της κοινότητας Μακρινίτσας και Γενικός Γραμματέας του συνδιοργανωτή Φορέα Πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος.

Στο πάνελ συμμετείχαν μοναδικοί επαγγελματίες που με πάθος το μεράκι και η τεχνογνωσία τους προδιαγράφουν ένα υπεύθυνο και βιώσιμο μέλλον για την Ελλάδα, τον τουρισμό και τη στροφή σε νέες πλήρως εναρμονισμένες με την προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος μεθόδους, τους οποίους παραθέτουμε και τις εισηγήσεις τους.

Τις δύο επόμενες ημέρες ακολούθησε η συμμετοχή περιπατητών σε ένα κομμάτι του «Μεγάλου Μονοπατιού του Πηλίου» με την καθοδήγηση του Κώστα Παναγιώτου και του Δημήτρη Ρούσση.

Τέλος, εγκωμιαστικά σχόλια απέσπασαν τα εργαστήρια Κεραμικής και Υφαντικής του Χρήστου Γιαννακόπουλου και της Αντιγόνης Τσιρογιάννη αντίστοιχα, η επίδειξη παρασκευής παραδοσιακή πηλιορείτικης πίτας, η μαγειρική μοναστηριακής διατροφής και όλα τα βιωματικά εργαστήρια που έκαναν οι εισηγητές της εσπερίδας.

 

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ