16.7 C
Volos
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Live: Ο Τραμπ μιλά στο Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στον απόηχο της απόπειρας δολοφονίας του

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Εθνική Επιτροπή των Ρεπομπλικανών διοργανώνει το συνέδριό της στο Μιλγουόκι, μια κατ’εξοχήν Δημοκρατική πόλη στην πολιτεία του Ουισκόνσιν στον απόηχο της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ. Εκεί αναμένεται να επισημοποιηθεί το χρίσμα του ως υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών και να δώσει μια ομιλία που αναμένεται να απαντήσει σε μια σειρά θεμάτων που έχουν θέσει οι Δημοκρατικοί, όπως η οπλοκατοχή.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα κάνει σήμερα την επιλογή του υποψήφιου αντιπροέδρου του, σύμφωνα με παρουσιαστή του Fox News  που μίλησε μαζί του (κανάλι που έχει πολύ καλές σχέσεις ο πρώην πρόεδρος και τον στηρίζει απόλυτα).

Στο συνέδριο αναμένεται να πάρουν τον λόγο κυβερνήτες πολιτειών, γερουσιαστές και βουλευτές. Απόψε τα μέτρα είναι δρακόντεια και πέρα από τις μυστικές υπηρεσίες και την αστυνομία, αναμένονται και περίπου 1.700 στρατιώτες στην ασφάλεια της εκδήλωσης.

Live video από την ομιλία Τραμπ

Παρακολουθήστε live το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών

22:07 Ακόμα δεν έχει χάσει ψήφο ο Ντόναλντ Τραμπ

Διαδικαστικό χαρακτήρα παίρνει η μάχη για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

22:00 Τον λόγο παίρνουν πολιτεία προς πολιτεία για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών

Η Αϊόβα πήρε πρώτη τον λόγο δίνοντας 40/40 ψήφους αντιπροσώπων στον Ντόναλντ Τραμπ. Η Νεβάδα με την σειρά της έδωσε και τις 26 ψήφους στον Ντόναλντ Τραμπ. Η Οκλαχόμα 43/43 ψήφους συνέδρων στον Ντόναλντ Τραμπ, απόλυτη πλειοψηφία και για την Δυτική Βιρτζίνια. Πλέον αναμένεται μονάχα η περίπτωση έκπληξης, δηλαδή έστω ένας σύνεδρος να μην ψηφίσει τον Τραμπ.

21:51 Τον λόγο έχει ο Μάικ Τζόνσον πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

Προλόγισε τον Τζεφ Κάουφμαν πρόεδρο των Ρεπουμπλικανών της Αϊόβα. Πρότεινε επίσημα τον Ντόναλντ Τραμπ για υποψήφιο, εν μέσω ουρλιαχτών του κοινού και τον «στολίζει» με κολακείες.

21:42 Ο Μάικ Βάτλεϊ, πρόεδρος του συνεδρίου ξαναπαίρνει τον λόγο

Οι σύνεδροι προτείνουν ψηφίσματα τα οποία συνήθως ψηφίζονται παμψηφεί.

21:38 Γερουσιάστρια του Τενεσί δίνει το στίγμα της πλατφόρμας των Ρεπουμπλικανών και της ίδιας

Η Μάρσα Μπλάκμπερν, ρεπουμπλικανή γερουσιάστρια δίνει το στίγμα των Ρεπομπλικανών: Μείωση του κράτους, έλεγχος των συνόρων, έλεγχος του πληθωρισμού, ενεργειακή κυριαρχία, μεγαλύτερες επενδύσεις στον στρατό, προστασία του δικαιώματος στην οπλοκατοχή, «να κρατήσουμε τα αγόρια μακριά από τα γυναικεία αθλήματα» και να προστατέψουμε τη ζωή για όσους έχουν γεννηθεί και όσους δεν έχουν γεννηθεί (αυστηροποίηση των αμβλώσεων).

Ουσιαστικά είναι ένα εντελώς οπισθοδρομικό πρόγραμμα με λιγότερες ελευθερίες, όμως αυτοί είναι οι οπαδοί των Ρεπουμπλικανών.

21:32 Μέχρι στιγμής οι σύνεδροι ασχολούνται με διαδικαστικά ζητήματα

21:19 Ο γερουσιαστής της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο ανέφερε ότι δεν είναι η επιλογή του Τραμπ για αντιπρόεδρος

Ο γερουσιαστής της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο ενημερώθηκε ότι δεν είναι ο εκλεκτός του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για αντιπρόεδρος, όπως ανέφεραν πηγές που γνωρίζουν το θέμα στο CNN.

21:12 Παραδοσιακά χωρισμένοι ανά πολιτεία οι σύνεδροι

Από κάποιες πολιτείες όπως το Αρκάνσας είναι εμφανής η ομοιόμορφη εμφάνιση. Κάτι που συμβαίνει στα πλαίσια της λογικής του σόου με την οποία αντιμετωπίζονται τα κομματικά συνέδρια.

Τα πολιτικά συνέδρια, τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικανών είναι παραδοσιακά ένα σόου.

21:07 Ακολούθησε η ομολογία πίστης στη σημαία και ο εθνικός ύμνος των ΗΠΑ

21:04 Ο Ελληνορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ανοίγει το συνέδριο

Με μια προσευχή, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ουσιαστικά ήταν ο πρώτος επίσημος που άνοιξε τις διαδικασίες του συνεδρίου.

20:55 Ο Τραμπ ζητάει χρηματοδότηση της εκστρατείας του

Μετά την απόπειρα εναντίον του, ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά ακόμα περισσότερη χρηματοδότηση από τους φίλους των Ρεπουμπλικανών,

20:42 Σε εξέλιξη διαδήλωση εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ

Μεγάλης έκτασης διαδήλωση στην πόλη του Μιλγουόκι εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ. Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή ισπανόφωνων και αφροαμερικανών με πλακάτ που αποκαλούν τον Τραμπ «ρατσιστή», ενώ είναι δεκάδες τα συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης, φεμινιστριών αλλά και της LGTB κοινότητας.

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ