21.8 C
Volos
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Λιακούλη: «Μεγάλη καταστροφή από τον καύσωνα στα ροδάκινα Τυρνάβου- Άμεσα να γίνει καταγραφή ζημιών»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξη η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, ζητά την άμεση επέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών για την καταγραφή και αποτίμηση της τεράστιας ζημιάς που έχουν υποστεί τα ροδάκινα στην περιοχή του Δ. Τυρνάβου, εξαιτίας του καύσωνα, συμπεριλαμβάνοντας και τα στοιχεία σχετικού ρεπορτάζ του έγκριτου site “paidis.com” που αναφέρεται σε καθολική καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων ροδακίνων στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου.

Όπως επισημαίνει στην αναφορά της η κ Λιακούλη:

« Μετά τις τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή, οι αγρότες μας πλήττονται ακόμη μια φορά και βρίσκονται πλέον σε απόγνωση.

Συγκεκριμένα, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου, οι παραγωγοί βλέπουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα την παραγωγή τους, που βρίσκεται στο στάδιο της συγκομιδής, να καταστρέφεται ολοσχερώς από τον καύσωνα που επικρατεί και που οδηγεί σε κατάρρευση της «σάρκας» των ροδακίνων, που βρίσκονται στο τελικό στάδιο ωρίμανσης.

Δυστυχώς, το πρόβλημα σήμερα διαπιστώθηκε ότι αφορά σε χιλιάδες στρέμματα καλλιέργειας και σε εκατοντάδες παραγωγούς, για τους οποίους πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνονται από σχετικό ρεπορτάζ, αλλά και χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα του έγκριτου site «paidis.com» που δημοσιοποιεί το πρόβλημα και τα οποία προσκομίζω προς γνώση των αρμόδιων αρχών .

Οι γεωπόνοι δηλώνουν ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και είναι μονόδρομος άμεσα να επέμβει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την καταγραφή και την καταβολή άμεσων και δίκαιων αποζημιώσεων.

Τέλος, πρέπει να ληφθεί υπόψιν όλων των αρμοδίων ότι και αυτό αποτελεί ένα ακόμη γεγονός, απότοκο της κλιματικής κρίσης και της αλλαγής των συνθηκών που μέχρι σήμερα ίσχυαν για τον παραδοσιακό παραγωγικό ιστό στην περιοχή του νομού Λάρισας , με εμφανή πλέον την ανάγκη άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο να εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της περιοχής και την προσαρμογή της παραγωγής στις νέες συνθήκες»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ