22.6 C
Volos
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ολοκληρώθηκαν οι ανοικτές θερινές πολυθεματικές προβολές του 27ου Μεσογειακού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με την επίτευξη του βασικού στόχου της ικανοποίησης του κοινού, ολοκληρώθηκε το διήμερο θερινών προβολών του 27ου Μεσογειακού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Νέων Κινηματογραφιστών, το οποίο έλαβε χώρα στις 9 και 10 Ιουλίου σε ανοικτούς χώρους και επιλεγμένες ταράτσες της Λάρισας.

Η δράση συνδιοργανώθηκε από την Εταιρεία Φίλων Μεσογειακού Κινηματογράφου και το 8ο , με μέλημα να προσφέρει μια κινηματογραφική όαση δροσιάς στο φιλοθεάμον κοινό της πόλης της Λάρισας, που δοκιμάζεται από τα αυξημένα -για την εποχή- επίπεδα θερμοκρασίας.

Επιπροσθέτως, το συγκεκριμένο διήμερο προβολών αποτελεί τμήμα των πολυθεματικών δραστηριοτήτων του Μεσογειακού Φεστιβάλ και εστιάζει στην άμβλυνση των πολιτιστικών ανισοτήτων των κατοίκων της κοινότητας και στην παροχή απρόσκοπτα ελεύθερης προσβασιμότητας στο πολιτιστικό αγαθό.

Μεταξύ δε, των βασικών στόχων του εγχειρήματος είναι η «μύηση του κοινού» τόσο στον πολύπλευρο και πολυδιάστατο μεσογειακό κινηματογράφο, όσο και ανάπτυξη κουλτούρας κοινού αναφορικά με την αντιληπτική πρόσληψη προβληματικών σχετιζομένων με τον σύγχρονο άνθρωπο, την συνεχώς αναδιαμορφούμενη κοινωνία και το απειλούμενο περιβάλλον.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το Μεσογειακό Φεστιβάλ αποτελεί έναν από τους ιστορικότερους και μακροβιότερους κινηματογραφικούς θεσμούς στην κεντρική Ελλάδα και τελεί υπό την αιγίδα και την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ