23.9 C
Volos
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

«Συμμαχία για τον Βόλο»:
Τι γίνεται με την Μελέτη Πράξης Αναλογισμού στην Νέα Αγχίαλο
και την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον Βόλο;

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου: Υπεγράφη διακρατική συμφωνία για το έργο των 2 δισ. ευρώ

Διακρατική συμφωνία, ιστορικής σημασίας, υπέγραψαν, σύμφωνα με πληροφορίες του...

Στο μενού της Νέας Υόρκης ελληνοτουρκικά, Κυπριακό και Μέση Ανατολή

Στη Νέα Υόρκη στρέφεται το παγκόσμιο διπλωματικό ενδιαφέρον, με...

Χαρακόπουλος με Πάπα Φραγκίσκο: Συνεργασία όλων των χριστιανών έναντι των μεγάλων προκλήσεων

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που, μετά τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο...

Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

Πλησιάζει ο καιρός για την αλλαγή ώρας οπότε και...

Λάρισα: Γνωρίστε το χωριό Σκήτη Αγιάς με την εντυπωσιακή λίμνη

Η περιοχή της Αγιάς, μια γη πλούσια και πολυπρόσωπη,...



Ενημέρωση για την καθυστέρηση της Μελέτης Πράξης Αναλογισμού στην Νέα Αγχίαλο και τον χρόνο εφαρμογής του Επιχειρησιακού Προγράμματος για την διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα με τα αδέσποτα στο πολεοδομικό συγκρότημα, ζητούν με Ερωτήσεις του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Μόσχος, Λεωνίδας Αναστασίου, Ερασμία Καλαφάτη, Χρήστος Βενέτης, Ευθύμιος Τσάμης, Λεωνίδας Μαυρογιάννης, Bιολέττα Καντόλα, Φωτεινή Κοκκινάκη και Βαλασία Πετρίδη.

Μελέτη Πράξης Αναλογισμού στην Ν. Αγχιάλο
Με την με αρ. 164/2020 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε το πρακτικό του διαγωνισμού για την σύναψη σύμβασης εκπόνησης μελέτης με τίτλο «Μελέτη Πράξεων Αναλογισμού Κοινόχρηστων Χώρων Αδιάνοικτων Χώρων» προϋπολογισμού 26.743,15€ (με απρόβλεπτα και χωρίς ΦΠΑ 24%). Με την με αρ. 390/2020 απόφαση της Ο.Ε. κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός και ανατέθηκε η ανωτέρω μελέτη στο «Γραφείο Μελετών, Ευθύμιος Μυρισιώτης». Η σύμβαση υπογράφηκε στις 04.08.2020 (αρ. πρωτ. 52218) και προέβλεπε χρόνο εκπόνησης της μελέτης τους τέσσερις μήνες, εξαιρουμένου του χρόνου που θα εγκριθεί από την Υπηρεσία και θα αφορούσε υπόδειξη ορίων.
Παρά το γεγονός ότι έχουν παρέλθει (4) τέσσερα έτη, η μελέτη αυτή φέρεται να μην έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί στο Δήμο Βόλου. Εντωμεταξύ η Δ/ση Πολεοδομίας Βόλου φέρεται να απέχει από την εξέταση αιτήσεων που έχουν να κάνουν με την άρση ρυμοτομικών απαλλοτριώσεων κλπ με την αιτιολογία της αναμονής της συγκεκριμένης μελέτης.
Κατόπιν αυτών ερωτάται ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος :
• Για ποιο λόγο έχει καθυστερήσει η παράδοση της συγκεκριμένης μελέτης από τον ανάδοχο;
• Εάν η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της μελέτης οφείλεται στον ανάδοχο, σε τι ενέργειες έχετε προβεί; Σκοπεύετε να εφαρμόσετε το άρθρο 4 της σύμβασης και της επιβολής των προβλεπόμενων ποινικών ρητρών; Σε τι άλλες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε;
• Σε ποια νομική βάση στηρίζεται η φερόμενη παράλειψη της Δ/σης Πολεοδομίας να εξετάζει σχετικές αιτήσεις που υποβάλλονται από ιδιοκτήτες;

Διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς
Όπως είναι γνωστό το πρόβλημα των αδεσπότων ζώων εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος είναι τεράστιο. Η δημοτική αρχή παρόλο που έχει την διαχείριση των δημοτικών θεμάτων εδώ και 10 χρόνια, δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει το ζήτημα.
Στις περιοχές της Ν. Δημητριάδας, του Ανάυρου, του Φυτόκου, των Αγ. Αναργύρων, των Παλαιών, στο Πανεπιστήμιο, στην Αστ/κη Διεύθυνση, στον Άγιο Κων/νο κυκλοφορεί αγέλες 8-10 σκύλων, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να φοβούνται να κυκλοφορήσουν, να αφήσουν τα παιδιά τους να παίξουν.
Σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, όπως το εισηγηθήκατε και ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου στη συνεδρίαση της 14.05.2024, στόχος και μέτρο αντιμετώπισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς,  αποτελεί και η διάσπαση των αγελών. Παρά τις επιφυλάξεις που διατυπώσαμε σχετικά, μας διαβεβαιώσατε ότι αυτό είναι κάτι εφικτό.
Κατόπιν αυτών ερωτάται ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος :
• Πότε σκοπεύετε να εφαρμόσετε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς;
• Πότε σκοπεύετε να διασπάσετε τις αγέλες που κυκλοφορούν εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος και προκαλούν φόβο σε κάποιους δημότες;
• Τι άμεσα μέτρα πρόκειται να λάβετε ώστε να διασπάσετε  τις αγέλες σκύλων στις παραπάνω περιοχές;

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ