20 C
Volos
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Παταούγκα: Το ακραίο street food του Βόλου που πρέπει να έρθει οπωσδήποτε στην Αθήνα

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αθήνα, τα τελευταία χρόνια ειδικά, έχει αναβαθμιστεί πολύ στον τομέα του fine dining. Εκατοντάδες πολύ καλά εστιατόρια προσφέρουν γεύσεις από όλον τον κόσμο στους θαμώνες τους. Δυστυχώς όμως, μοιάζει ως πόλη να έχει μείνει λίγο πίσω στο κομμάτι του street food το οποίο ελάχιστα έχει αλλάξει την τελευταία δεκαετία.

Από την άλλη, πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και φυσικά ο Βόλος, που θα μας απασχολήσει εδώ, δεν έχουν την πληθώρα επιλογών όσον αφορά τα ακριβά εστιατόρια. Τα πάνε όμως πολύ καλά στο κομμάτι του street food. Ο Βόλος για παράδειγμα, γνωστός για τη δημιουργική γαστρονομία του, έχει συνδεθεί εδώ και πολλά χρόνια με την περίφημη παταούγκα.

Τι είναι η παταούγκα;

Σκεφτείτε ένα υπερμεγέθες πεϊνιρλί με μία αφράτη ζύμη που ανοίγει στη μέση προκειμένου να τη γεμίσεις με σαλάτα ουγγαρέζα (ούτως ή άλλως αγαπημένη στη Βόρεια Ελλάδα) και πολλές, πάρα πολλές τηγανητές πατάτες. Από εκεί εξάλλου παίρνει και το όνομά του το συγκεκριμένο street food: πατάτες και ουγγαρέζα.

Το συγκεκριμένο junk food είναι συνδεδεμένο με το hangover και κυρίως τις μικρότερες ηλικίες, μιάς και εδώ που τα λέμε δεν είναι και το πιο υγιεινό γεύμα του κόσμου. Σίγουρα όμως κάνει τη δουλειά του αν έχεις πιει πολύ τις προηγούμενες ώρες.

Γενικά πάντως μπορείς να βρεις και παραλλαγές στη βάση με αλλαντικά, κοτόπουλο, γαλοπούλα, ακόμα και τυρί-κρέμα, ενώ μπορείς να προσθέσεις κέτσαπ και μουστάρδα, πιπεριές και ντομάτα.

Προφανώς το συγκεκριμένο street food έχει ξεφύγει από τα στενά όρια του Βόλου, παρότι οι ίδιοι οι Βολιώτες συχνά παραπονιούνται ότι δεν είναι τόσο γευστική όσο ήταν παλαιότερα μπαίνοντας σε μία φάση τυποποίησης.

Στη Θεσσαλονίκη έχει αρχίσει να μπαίνει πιο δυναμικά στις γευστικές προτιμήσεις της πόλης. Στην Αθήνα υπάρχουν κάποιες λίγες αλλά πολύ γευστικές επιλογές. Ίσως είναι μία καλή ευκαιρία να αρχίσουμε να ανανεώνουμε τον τρόπο που τρώμε στους δρόμους της πόλης.

Reader.g

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ