20.7 C
Volos
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Κασσελάκης στο MEGA: Η σύγκλιση πρέπει να γίνει σταδιακά, στη βάση των προγραμμάτων

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Η σύγκλιση είναι πολύ σημαντική, αλλά στο δικό μας σύστημα πρέπει να γίνει σταδιακά, στη βάση των προγραμμάτων» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη.

«Να δούμε τι θα γίνει στο τέλος. Είναι η αρχή μιας διαδικασίας.  Η Αριστερά το τονίζω και όχι η Κεντροαριστερά… η Αριστερά έχει πλέον τη μεγαλύτερη επιρροή εκεί κι αυτό είναι θετικό. Να υπενθυμίσουμε ποιο ακριβώς είναι το εκλογικό σύστημα στη Γαλλία. Έχουμε τεράστιες διαφορές σε σχέση με την Ελλάδα. Θα είχαμε 89 μονοεδρικές περιφέρειες. Ενδεχομένως να είχαμε και εδώ σύγκλιση των δυνάμεων. Εμείς έχουμε ένα σύστημα ενισχυμένης αναλογικής. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Αθήνα, καταφέραμε να κερδίσουμε τον κ. Μπακογιάννη. Η σύγκλιση είναι πολύ σημαντική, αλλά στο δικό μας σύστημα πρέπει να γίνει σταδιακά, στη βάση των προγραμμάτων», ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα σενάρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, μιλώντας εκ νέου για ένα αυτοδύναμο και ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε το πλαίσιο συνεργασίας σε επίπεδο συνεννόησης σε προτάσεις νόμου, λέγοντας όμως στη συνέχεια ότι πρέπει να ειπωθούν εκατέρωθεν συγγνώμες για τα όσα έχουν ειπωθεί κατά καιρούς τα προηγούμενα χρόνια.

Για τις τράπεζες

Πρέπει να υπάρξει ρύθμιση στις τράπεζες. Πρέπει να γίνει κάτι.

Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε κόλλημα να θέλουμε φιλολαϊκή μεταχείριση των τραπεζών

Οι εισηγμένες επιχειρήσεις έχουν ρεκόρ κερδών. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορούν να περάσουν το κατώφλι των τραπεζών. Κάτι δεν λειτουργεί σωστά. Αν το 90% των επιχειρήσεων δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, τότε δεν ισχύει το αφήγημα περί ανάπτυξης. Είναι ανεπίτρεπτο το χρέος της ΝΔ να αυξάνεται κάθε χρόνο και να χάνονται τόσα σπίτια.

Για τα χρέη του ΣΥΡΙΖΑ

Έχουμε χρέη σε προμηθευτές, όχι στις τράπεζες. Η ΝΔ γιατί δεν παρουσιάζει τη ρύθμιση των χρεών. Και για τους βουλευτές. Έχουμε καταθέσει σχετική τροπολογία. Η ΝΔ το απορρίπτει.

Για την οικονομική κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: εδώ και μήνες το έχουμε βρει μπροστά μας. Γι’ αυτό και δάνεισα για το δώρο Χριστουγέννων. Το πλαίσιο αυτό έχει γίνει ασφυκτικό.

Για την «Αυγή»:

Λύση στο θέμα της Αυγής δεν έχουμε βρει ακόμη. Έχουμε βρει μια επικοινωνία που πρέπει να διέπει αυτή την κατάσταση. Η οικονομική επιτροπή θα παρουσιάσει μια ανάλυση. Το είχαμε συζητήσει τον Απρίλιο στο Εκτελεστικό Γραφείο. Είναι ένα ζήτημα που έχει συζητηθεί πολλές φορές. Απλά δεν εφαρμόστηκαν οι σκέψεις και οι αποφάσεις από την προηγούμενη ηγεσία. Κατηγορούμαι για ό,τι κάνω ή ό,τι δεν κάνω. Εκπροσωπώ τον βασικό μέτοχο των δύο εταιρειών. Δεν είναι δική μου ευθύνη. Καταλαβαίνω το πολιτικό παράγοντα και τον ανθρώπινο. Θα ξέρουν οι εργαζόμενοι τι θα γίνει. Περιμένω κι από αυτούς προτάσεις.

Για την Κεντρική Επιτροπή

Δεν υπάρχει διαμάχη. Εγώ έκανα τον ερωτηματολόγιο που προκάλεσε αντιδράσεις. Να μην μπερδεύουμε ποια είναι η προσέγγισή μου. Πρέπει να γίνει καταστατικό συνέδριο. Είναι μια διαδικασία που χρειάζεται σκέψη και ανάλυση των ιδεών. Αυτά που είπα στην ομιλία μου ήταν ιδέες. Είπα ότι μπορεί να αλλάξω τη γνώμη μου. Προκάλεσε μια θετική αναστάτωση στην αίθουσα. Στις ευρωεκλογές είχαμε μια μεγάλη αποχή. Στη Γαλλία συμμετείχαν απέναντι στην ακροδεξιά. Μπορεί να ενεργοποιηθεί η κοινωνία.

Για το αν θα έχει θέση ο Αλέξης Τσίπρας μετά το Συνέδριο:

Προφανώς και έχει θέση. Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πρόσφερε πάρα πολλά. Μπήκα σε τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Μπήκαμε όχι για τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, μπήκαμε να στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα δυνατό αυτόνομο κόμμα. Να συνεργαστούμε σε μία αλλαγή νόμου, σε μια τροπολογία. Και τα στελέχη των δύο κομμάτων να πούμε μια συγγνώμη για τα όσα έχουν ειπωθεί εκατέρωθεν από παλιότερες εποχές. Δεν νομίζω ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν προσωπικό θέμα μαζί μου. Ο κόσμος που αγωνίζεται στον στίβο της πολιτικής έχει μνήμη. Αυτά πρέπει να τα λύσουμε.

Για το αν θα πουληθεί ή ενοικιαστεί το κτήριο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ:

Όχι δεν ισχύει. Θα κάνουμε πολλά πράγματα από εδώ και πέρα. Υπάρχουν πολλές πρωτοβουλίες που θα στηρίξουνε την οικονομική ανάρρωση του κόμματος. Δεν επιθυμώ να φύγουμε από την Κουμουνδούρου. Μου αρέσει αυτή η ιστορική περιοχή.

Για τον επικείμενο γάμο του με τον Τάιλερ ΜακΜπεθ:

Θα έρθουν οι οικογένειές μας από την Αμερική και θα έχουμε μια λιτή τελετή. Δεν θα δούμε στελέχη και βουλευτές. Θα γίνει τέλος Αυγούστου. Θα είναι ένα ευχάριστο και λιτό σαββατοκύριακο, για τους φίλους και τις οικογένειές μας που μας στήριξαν τα προηγούμενα χρόνια.

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ