32.3 C
Volos
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Νέα Αρχή για τον Τόπο μας: «Τελικά, την χάσαμε την σεζόν κ. Μιτζικέ;»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πού θα γίνουν αύριο Δευτέρα δωρεάν rapid test στην Π.Ε. Λάρισας

Τα σημεία όπου αύριο, Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024, διενεργούνται...

Απόστολος Λύτρας: Δουλεύει στην καντίνα των Φυλακών Κορυδαλλού – Σε τι αποσκοπεί

Μεροκάματα στην καντίνα των Φυλακών Κορυδαλλού κάνει ο γνωστός...

Ο Μαύρικιος Μαυρικίου έγινε πατέρας: Γέννησε η σύζυγός του Ιλάειρα Ζήση

Γονείς έγιναν για πρώτη φορά ο Μαυρίκιος Μαυρικίου και...

Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: Μέχρι τα 22 μου είχα σχέσεις και με τα δύο φύλα

“Δεν ανοίχτηκα ποτέ στους γονείς μου” εξομολογείται, μεταξύ άλλων,...

 

Στην εξαιρετικά αρνητική τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα για τον τουρισμό στο Νότιο Πήλιο, με αφορμή την κυνική ομολογία, κατά την πρόσφατη απολογιστική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, του αρμόδιο αντιδημάρχου, μετά την πίεση των δημοτικών συμβούλων της παράταξης “Νέα Αρχή για τον Τόπο μας”.

Επιπλέον, ο επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της δηλώνουν την οργή τους για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα προσβασιμότητας στις παραλίες Ποτόκι και Πανταζή Άμμο, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής να μην μπορούν να προσεγγίσουν τις παραλίες αυτές για τα καλοκαιρινά τους μπάνια.

«Εδώ και πολύ καιρό εκφράζουμε την ανησυχία μας, με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις προς τον Δήμαρχο και την δημοτική του ομάδα, για την πορεία του τουριστικού προϊόντος της περιοχής του Νοτίου Πηλίου.

Άλλωστε, η ανησυχία και οι εκκλήσεις που εκφράζουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού -και η εικόνα που σχηματίζουμε συνομιλώντας μαζί τους, αλλά και από τις επισκέψεις μας στις τουριστικές περιοχές του Δήμου- εδώ και πολλούς μήνες, ήταν χαρακτηριστική προειδοποιώντας για την πορεία των κρατήσεων, η οποία είναι αποκαρδιωτική για όλη τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.

Το ίδιο αποκαρδιωτική ήταν και παραμένει η εικόνα για την πορεία των έργων αποκατάστασης, στις πληγείσες περιοχές, καθώς σε κάποιες από αυτές δεν έχουν καν ξεκινήσει!

Και παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα ο κ. Μιτζικός επιδόθηκε στη δημοσιοποίηση ανακοινώσεων, με τις ανάλογες φωτογραφίες όπου καθοδηγεί τα συνεργεία, για τα “έργα” που υλοποιεί, η ίδια η πραγματικότητα έρχεται να τον διαψεύσει και οι ανακοινώσεις των ίδιων των δημοτών, και όχι μόνο αυτές της αντιπολίτευσης.

Θέλουμε, λοιπόν, να ρωτήσουμε τον κ. Μιτζικό; Ισχύουν τα όσα καταγγέλλουν οι δημότες της Συκής, αναφορικά με την πρόσβαση στο Ποτόκι και στου Πανταζή Άμμο;

“Χάσαμε την παραλία μας”, “το ρέμα κατάπιε στην κυριολεξία τον δρόμο”, “φθάνεις μέχρι ένα σημεία και μετά γκρεμός, δεν υπάρχει πρόσβαση ούτε με τα πόδια”, “το δυστυχές είναι ότι δεν βλέπουμε κάποια κινητικότητα από πλευράς Δήμου… και στην αμέσως πιο κοντινή παραλία χρειάζεται να γίνουν παρεμβάσεις για την ασφαλή πρόσβαση”, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους!

Και δυστυχώς, δεν είναι μόνο αυτές οι περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα προσβασιμότητας και ελλιπούς αποκατάστασης των υποδομών, που σε συνδυασμό με την παντελή απουσία προβολής της περιοχής μας, συνθέτουν αυτό το δυσοίωνο σκηνικό για την περιοχή μας.

Ίσως, τελικά, έτσι να δικαιολογείται και η κυνική ομολογία του αρμόδιου αντιδημάρχου, κατά την πρόσφατη απολογιστική συνεδρίαση, ότι “χάσαμε τη σεζόν”, δήλωση που, κατά την άποψη μας, θα έπρεπε να συνοδεύεται, τουλάχιστο, από την παραίτησή του.

Παρέλειψε, άλλωστε, να μας πει ότι η σεζόν χάθηκε εξαιτίας της απραξίας της δημοτικής αρχής, με κατεβασμένα τα χέρια, χωρίς καμία πρωτοβουλία για την προβολή της περιοχής και, κυρίως, χωρίς, κανείς από τους αρμοδίους, με πρώτο και κύριο υπεύθυνο τον κ. Μιτζικό, δεν φρόντισε, έστω, να εξασφαλίσει την ασφαλή πρόσβαση σε όλες τις παραλίες του Δήμου μας».

 

 

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ