32.3 C
Volos
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Για την ποιότητα του νερού και του Παγασητικού διαβεβαίωσαν Περιφέρεια-ΕΟΔΥ

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σήμερα 04-07-2024, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας – Σποράδων και του Προέδρου του ΕΟΔΥ με την παρουσία των Δημάρχων Αλμυρού, Νοτίου Πηλίου και Ρήγα Φεραίου, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας – Σποράδων, κατά την οποία έγιναν ανακοινώσεις αναφορικά με την ασφάλεια και την ποιότητα του πόσιμου νερού στα δίκτυα ύδρευσης, μετά την εξαγωγή των αποτελεσμάτων των 200 περίπου δειγμάτων, τα οποία λήφθηκαν από γεωτρήσεις, πηγές, υδατοδεξαμενές, δίκτυα. Διαπιστώθηκε ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις της νομοθεσίας για την ασφάλεια και την ποιότητα του πόσιμου νερού.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι έγινε σχολαστικός έλεγχος σε συνεργασία με το ΕΑΓΜΕ, όλων των γεωτρήσεων του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ακόμη και εκείνων που χρησιμοποιούντα για άρδευση, προκειμένου να εκτιμηθεί η ποιότητα των νερών του υδροφόρου ορίζοντα. Διαπιστώθηκε ότι όλες οι μετρήσεις ήταν εντός των ορίων και κριτηρίων της νομοθεσίας, με εξαίρεση μία γεώτρηση που ενοχοποιείται για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας που συνέβησαν το πρώτο πενθήμερο του μηνός Ιουνίου 2024, της οποίας διακόπηκε η λειτουργία και σφραγίστηκε.

Έγινε εκτενής αναφορά στο πρόγραμμα παρακολούθησης της ποιότητας των νερών στις ακτές κολύμβησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που επηρεάστηκαν από τις θεομηνίες DANIEL και ELIAS και εκτείνονται εντός του Παγασητικού Κόλπου.

Με την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου και κατά την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου 2024 γίνονταν τακτικοί έλεγχοι από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων σε συνεργασία με το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας και τα αποτελέσματα των νερών όλων των ακτών κολύμβησης του Παγασητικού Κόλπου και των ακτών των Δήμων Ζαγοράς Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, εκπληρώνουν τις προδιαγραφές της νομοθεσίας και χαρακτηρίζονται εξαιρετικής ποιότητας, όπως έχει ανακοινωθεί με τα δελτία τύπου που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ