25.7 C
Volos
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Αυγενάκης: Μήνυση σε βάρος του υπέβαλε ο υπάλληλο; του αεροδρομίου, για εξύβριση και απειλή

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Λευτέρης Αυγενάκης διεγράφη σήμερα (3/7) από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, αλλά στην υπόθεση που τον οδήγησε στην έξοδο υπάρχουν εξελίξεις.

Ο εργαζόμενος στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος« με τον οποίο ο πρώην υπουργός είχε το επεισόδιο που τον μετέτρεψε από βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος σε ανεξάρτητο βουλευτή, υπέβαλε μήνυση για το περιστατικό.

Τα καταγγελλόμενα αδικήματα είναι πλημμελήματα και δεν μπορούσε να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία από την αστυνομία

Τον κατηγορεί για εξύβριση και απειλή. Θυμίζουμε ότι μετά από το επεισόδιο ο Λευτέρης Αυγενάκης είπε στους αστυνομικούς «έχω ασυλία», ενώ αργότερα ζήτησε «συγγνώμη» μέσω ανάρτησής του.

Τα καταγγελλόμενα αδικήματα για βία κατά υπάλληλου, διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, παράνομη βία και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους, είναι πλημμελήματα και δεν μπορούσε να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία από την αστυνομία.

Εισαγγελική έρευνα

Νωρίτερα σήμερα, παρενέβη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσε το πρωτοφανές περιστατικό στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, κινήθηκε επιθετικά κατά υπαλλήλου εταιρείας, καθώς ήθελε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο παρά το γεγονός ότι η πτήση είχε κλείσει.

Η προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε μετά από καταγγελίες εκπροσώπων των εργαζομένων στο αεροδρόμιο και από την υποβολή αναφοράς από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας ζητεί να διερευνηθούν τα αδικήματα της βίας κατά υπάλληλου, διατάραξης λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, παράνομης βίας και φθοράς πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Για την περαιτέρω δικαστική διαδικασία θα γίνει άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ