22.3 C
Volos
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανάφης βάζει πλώρη για τις 12-17 Ιούλιου με νέο αέρα  – Ανακαλύψτε όλο το πρόγραμμα

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Το 40% δεν θεωρεί ότι επιβάλλεται εκλογή νέου προέδρου

Το ΠΑΣΟΚ στην αντίληψη της κοινής γνώμης δεν θεωρείται...

Κόκκαλης: Απρόθυμη η κυβέρνηση να προχωρήσει στην ορθή αξιοποίηση του προσωπικού στα Κέντρα Υγείας

«Απροθυμία της κυβέρνησης για την επικαιροποίηση των οργανογραμμάτων των...

Φωτιά σε αποθήκες στο Μοσχάτο

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής. Περισσότερα Εδω

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανάφης (AnafIFF) ανακοινώνει επίσημα το νέο πρόγραμμα της δεύτερης διοργάνωσής του, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 17 Ιουλίου στο μαγευτικό νησί των Κυκλάδων.

Το φεστιβάλ, που έχει ήδη αρχίσει να αποκτά τη δική του ξεχωριστή φωνή στον χάρτη των κινηματογραφικών φεστιβάλ, υπόσχεται στους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες του μια μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία θερινού σινεμά μέσα από το ανανεωμένο του πρόγραμμα.

Ένας Καμβάς Πολυφωνίας και Δημιουργίας

«Στόχος του φεστιβάλ είναι να αποτελέσει μια πλατφόρμα έκφρασης για όλες τις φωνές του κινηματογράφου», δήλωσε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Στέλιος Χριστοφόρου, κατά τη συνέντευξη τύπου στις 25 Ιουνίου στον καλλιτεχνικό χώρο Αntisocial στο κέντρο της Αθήνας. Αυτή η φιλοσοφία αποτυπώνεται πλήρως και στο φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ, το οποίο αγκαλιάζει και δίνει βήμα σε ανερχόμενους/ες και καταξιωμένους/ες κινηματογραφιστές και κινηματογραφίστριες από όλο τον κόσμο.

«Στόχος του φεστιβάλ είναι να αποτελέσει μια πλατφόρμα έκφρασης για όλες τις φωνές του κινηματογράφου»

Photo credit: Alexandra Riba – Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ανάφης, Στέλιος Χριστοφόρου

Παράλληλα, παρουσιάστηκε η νέα οπτική ταυτότητα του φεστιβάλ, που επιμελήθηκε ο εικαστικός επιμελητής του φεστιβάλ Γιώργος Γεωργόπουλος και έχει εμπνευστεί από το φυσικό τοπίο του νησιού, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το φεστιβάλ. Ο «Αθάνατος»,που αποτελεί το κεντρικό στοιχείο της νέας ταυτότητας, είναι το δέντρο που θα βρείτε σε πολλά σημεία στην Ανάφη. Είναι το σύμβολο του αιώνιου, εκείνου που δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος. «Ο υπαίθριος κινηματογράφος θα γίνει το ‘’αιώνιο’’ σπίτι μας για τις μέρες του φεστιβάλ και ελπίζουμε οι αναμνήσεις που δημιουργούνται εκεί να μείνουν μαζί μας για πάντα», δήλωσε ο εικαστικός επιμελητής Γιώργος Γεωργόπουλος.

Τα κεντρικά στοιχεία της φετινής οπτικής ταυτότητας του 2ου Φεστιβάλ Ανάφης από τον Γιώργο Γεωργόπουλο.

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι στο τέλος της συνέντευξης τύπου για το Φεστιβάλ Ανάφης, ο Εθνικός Οργανισμός Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων (ΕΚΟΜΕ) εξέφρασε την θερμή του στήριξη προς το φεστιβάλ.

Η στήριξη του ΕΚΟΜΕ αποτελεί ύψιστης σημασίας αναγνώριση της αξίας και της προσφοράς του Φεστιβάλ Ανάφης στον χώρο του κινηματογράφου και της τέχνης. Η συνεργασία μας με τον ΕΚΟΜΕ ανοίγει νέες δυνατότητες για την ανάπτυξη και την εξέλιξη του φεστιβάλ, προς όφελος των καλλιτεχνών, του κοινού και της ευρύτερης κοινωνίας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον ΕΚΟΜΕ για την στήριξή του. Η εμπιστοσύνη και η υποστήριξή τους αποτελούν ισχυρό κίνητρο για να συνεχίσουμε με αφοσίωση και ενθουσιασμό το έργο μας.Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία μας με τον ΕΚΟΜΕ θα αποδώσει καρπούς και θα συμβάλλει στην καθιέρωση του Φεστιβάλ Ανάφης ως ενός από τα σημαντικότερα φεστιβάλ κινηματογράφου στην Ελλάδα και διεθνώς.

Η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης

Το AnafIFF στηρίζει τη δυνατότητα των δημιουργών να εκφράζουν τις απόψεις τους ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς και ταμπού. Σε αντίθεση με μια σύγχρονη κοινωνία που τείνει να φιμώνει και να απορρίπτει διαφορετικές φωνές, το AnafIFF αγκαλιάζει την πολυμορφία και την αυθεντικότητα. Προσφέρει μια πλατφόρμα όπου οι κινηματογραφιστές μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, να θέσουν καίρια ερωτήματα και να προκαλέσουν γόνιμο διάλογο με το κοινό.

Photo credit: Alexandra Riba

«Ανοίξαμε το κάλεσμα υποβολής ταινίων για να δούμε τι αφορά τους κινηματογραφιστές, τι τους ενδιαφέρει να εκφράσουν και τι τους απασχολεί. Μέσα από τον κινηματογράφο, έχουν το βήμα να μιλάνε για θεματικές που προβληματίζουν και εμάς. Είμαστε εδώ για να ακούσουμε και να δούμε τι θέλουν να μας πουν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χριστοφόρου, τονίζοντας τη σημασία της πολυφωνίας και της πολυμορφίας στις επιλογές των ταινιών. Υπογράμμισε επίσης, την αφοσίωση της ομάδας του φεστιβάλ στην ανάδειξη νέων ταλέντων και στη δημιουργία μιας γέφυρας μεταξύ των δημιουργών,του κοινού και της τοπική κοινωνίας του νησιού.

Ένα Πλούσιο και Ποικιλόμορφο Πρόγραμμα

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανάφης θα προβάλει φέτος 47 ταινίες μικρού μήκους από όλον τον κόσμο, εκ των οποίων 14 φέρουν την ελληνική υπογραφή, επιλεγμένες προσεκτικά ανάμεσα σε περισσότερες από 400 υποψηφιότητες. Οι ταινίες θα προβληθούν σε 7 διαφορετικές θεματικές ενότητες, καλύπτοντας όλα τα είδη του κινηματογράφου (πειραματικές, ντοκιμαντέρ, animation, fiction) και προσφέροντας μια πολυδιάστατη και βαθιά κινηματογραφική εμπειρία σε κάθε θεατή.

Photo credit: Alexandra Riba – Προβολή ταινιών κάτω από τα αστέρια

Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος έχουν σχεδιαστεί για να προκαλούν και να εμπνέουν τους θεατές να εξερευνήσουν τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση, την έννοια της μνήμης και της ταυτότητας, τη ζωή και τον θάνατο, τις ψυχολογικές αντιδράσεις στην αβεβαιότητα, τις ιερές αμαρτίες και την εξιλέωση, καθώς και τις αφανείς ιστορίες και τα ταμπού της κοινωνίας μας. Μέσα από τον φακό ταλαντούχων σκηνοθετών, οι θεατές θα βυθιστούν σε ιστορίες που μας αφορούν όλους μας.

Κινηματογράφος και πέρα από το πανί

Το AnafIFF δεν περιορίζεται στις κινηματογραφικές προβολές. Στόχος του είναι να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία για τους συμμετέχοντες, δίνοντας τη σκυτάλη σε πολυθεματικές παράλληλες εκδηλώσεις, που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και επίπεδα εμπειρίας. Εργαστήριο butoh, συζητήσεις με σκηνοθέτες και ηθοποιούς, μουσικές εκδηλώσεις και networking events, έρχονται να εμπλουτίσουν το πρόγραμμα, δίνοντας στους θεατές την ευκαιρία να εμβαθύνουν στην τέχνη του κινηματογράφου και ό,τι την περιβάλει. Τέλος, στο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ένα MasterClass έκπληξη με την κορυφαία ηθοποιό Ταμίλα Κουλίεβα.

Πιο αναλυτικά για τις παράλληλες εκδηλώσεις:

Photography Workshop

 

 

Ένα ιδιαίτερο εργαστήριο φωτογραφίας, συντονισμένο από την Αντιγόνη Παπαντώνη και τη Mia Felić, έχοντας ως θεματική τη «σύνδεση – connection». Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε μια συλλογική και δημιουργική εμπειρία με επίκεντρο το φυσικό περιβάλλον του νησιού και τις δυνατότητες που αυτό προσφέρει για μια αίσθηση σύνδεσης. Η ομάδα θα κάνει περιπάτους φωτογραφίας για να συλλέξει τοπικά φυτά και αντικείμενα που θα χρησιμοποιηθούν ως υλικά για φωτογραφία ή για εκτύπωση lumen, μια εναλλακτική τεχνική φωτογραφίας που χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια για εκτύπωση σε φωτοευαίσθητο χαρτί. Το τελικό αποτέλεσμα του εργαστηρίου θα είναι η δημιουργία ενός συλλογικού φωτογραφικού βιβλίου, το οποίο θα παρουσιαστεί στο τέλος του φεστιβάλ. Το ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχές θα ανακοινωθεί στο instagram του φεστιβάλ οπότε μείνετε συντονισμένοι.

 

 

 

 

Butoh dance workshop

 

 

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανάφης 2024, διοργανώνεται ένα ξεχωριστό εργαστήριο χορού Butoh με τίτλο «DEEP SEA MEMORY», υπό την καθοδήγηση της Βίκυς Φιλίππα. Το εργαστήριο αυτό θα συνδυάσει την τέχνη του χορού Butoh με την performance και την τελική  κινηματογράφηση. Το εργαστήριο είναι ανοιχτό σε όλους, ανεξαρτήτως επιπέδου εμπειρίας στο χορό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό συνιστάται η έγκαιρη εγγραφή.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ