22.3 C
Volos
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Πυροσβεστική: 36 αγροτοδασικές φωτιές το τελευταίο 24ωρο

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λαρισαίοι μαθητές στην Ολυμπιάδα ρομποτικής της Τουρκίας

Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι μια ισχυρή και ευέλικτη διδασκαλία...

Για την ποιότητα του νερού και του Παγασητικού διαβεβαίωσαν Περιφέρεια-ΕΟΔΥ

Σήμερα 04-07-2024, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, της...

Πληθαίνουν τα στοιχεία κατά του Αυγενάκη – Νέα βίντεο εξετάζουν οι Αρχές

Με τη μήνυση του υπαλλήλου της υπηρεσίας εδάφους του...

Συνολικά 36 αγροτοδασικές φωτιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα από τις οποίες οι 33 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τρείς.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Φωτιά στην Εύβοια

Λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα σήμανε συναγερμός για φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην Ασωπία Βοιωτίας. Κινητοποιήθηκαν 44 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα, τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. Η φωτιά αντιμετωπίστηκε πριν πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Όσον αφορά τη φωτιά στη Χίο που εκδηλώθηκε χθες η μάχη συνεχίζεται με ρίψεις από αέρος και με τις επίγειες δυνάμεις να επιχειρούν από ξηράς. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το χωριό Σιδηρούντα.

Συνεχίζεται η μάχη στη Χίο

Τόσο στην περιοχή της Λίμνης, στο πευκοδάσος όπου έκαιγε η πυρκαγιά από το βράδυ της Δευτέρας, όσο και στην περιοχή της Ελίντας έχουν αναπτυχθεί επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Να σημειωθεί ότι στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης δόθηκε σήμα για εκκένωση του χωριού Σιδηρούντα, αφού πλησίασε επικίνδυνα ένα μέτωπο, που έσβησε, όμως, εγκαίρως.

Εν τω μεταξύ, αύριο, Τετάρτη, οδηγείται στο αυτόφωρο ο 63χρονος στον οποίο, λόγω εργασιών που έκανε στη θέση Μετόχι Σιδηρούντας, αποδίδεται από τους ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά που γρήγορα πήρε διαστάσεις.

Υπολογίζεται ότι έχουν καεί περί τα 13.000 στρέμματα δασικής έκτασης αλλά και ελαιοκαλλιέργειες, καθώς και αποθήκες στην περιοχή Μετόχι.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ