22.3 C
Volos
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Λιμάνια: Εξετάζεται σύστημα χρονοθυρίδων – Τι μελετά το υπουργείο Ναυτιλίας

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τουλάχιστον εννέα νεκροί από τον κυκλώνα Μπέριλ που σάρωσε την Τζαμάικα

Ο κυκλώνας Μπέριλ, συνοδευόμενος από ισχυρές βροχοπτώσεις και ανέμους,...

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Το 40% δεν θεωρεί ότι επιβάλλεται εκλογή νέου προέδρου

Το ΠΑΣΟΚ στην αντίληψη της κοινής γνώμης δεν θεωρείται...

Κόκκαλης: Απρόθυμη η κυβέρνηση να προχωρήσει στην ορθή αξιοποίηση του προσωπικού στα Κέντρα Υγείας

«Απροθυμία της κυβέρνησης για την επικαιροποίηση των οργανογραμμάτων των...

Φωτιά σε αποθήκες στο Μοσχάτο

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής. Περισσότερα Εδω

Στη δημιουργία συστήματος χρονοθυρίδων (slots) στα λιμάνια, ανάλογων αυτών που ισχύουν στην αεροπορική βιομηχανία προχωρά το υπουργείο Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με τη «διαύγεια» το υπουργείο κατακύρωσε σε ιδιωτική εταιρεία, το έργο «Εξειδίκευση αντικειμένου για την δημιουργία Συστήματος Χρονοθυρίδων σε Θαλάσσιους Λιμένες (Sea Port Time Slots System)» στο πλαίσιο της Πράξης «ΜΕΛΕΤΕΣ, ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΣΥΝΕΣ, ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ 2021-2027 ΤΗΣ ΕΠΙΤΕΛΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΕΣΠΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ» του Προγράμματος «Τεχνική Βοήθεια και Υποστήριξη Δικαιούχων 2021-2027».

Το φυσικό αντικείμενο του έργου ολοκληρώνεται σύμφωνα με τα αναλυτικώς προβλεπόμενα στην πρόσκλησης, και συνίσταται στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών συμβούλου για τον προσδιορισμό του αντικειμένου και των επιμέρους ζητημάτων, που αφορούν στη δημιουργία Συστήματος Χρονοθυρίδων Θαλάσσιων Λιμένων για την κίνηση της ακτοπλοΐας στους θαλάσσιους λιμένες της χώρας (SPSS).

Τα δρομολόγια στα λιμάνια

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης έχει αναφερθεί στην εισαγωγή του μοντέλου των slots (χρονοθυρίδων) στη λειτουργία των λιμένων.

Τα slots, που είναι αρκετά διαδεδομένα στις αερομεταφορές, εξασφαλίζουν τα δρομολόγια σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες. Ο κ. Στυλιανίδης πιστεύει ότι με την υιοθέτηση αυτού του μοντέλου θα αποφεύγεται το «κυνήγι» μεταξύ των πλοίων για το πιο θα φτάνει πρώτο στο λιμάνι.

Να σημειωθεί ότι με το υφιστάμενο καθεστώς οι ώρες αναχώρησης των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά συζητούνται στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, με βάση τις αρχές του ΣΑΣ. Σύμφωνα με τον υπουργό η υιοθέτηση αυτού του συστήματος ενισχύει την ασφάλεια στην ακτοπλοΐα και τα λιμάνια θέμα στο οποίο δίνει ιδιαίτερη σημασία.

Πηγή: ot.gr

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ