31 C
Volos
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Η Ζ. Μακρή στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και στο Παγκύπριο Γυμνάσιο

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιράν: Ανεξαρτήτως του νικητή των προεδρικών εκλογών οι ΗΠΑ δεν περιμένουν μια «θεμελιώδη αλλαγή»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα ότι δεν περιμένουν...

Αργ.Κοπάνας : «Σε χρόνους ρεκόρ το έργο αντικατάστασης του παλαιού δικτύου ύδρευσης»

-Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ΔΕΥΑΜΒ επί της Ερμού- -Προχωρά γρήγορα...

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην Υπουργική Σύνοδο Κορυφής MED9 που φιλοξενήθηκε στη Λεμεσό, επισκέφτηκε τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Γεώργιο και το Παγκύπριο Γυμνάσιο, την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, την Υφυπουργό Παιδείας υποδέχτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Γεώργιος. Η κα Μακρή μετέφερε στον Μακαριώτατο τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου και ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για τις εκδηλώσεις της Εκκλησίας της Ελλάδας για τα πενήντα χρόνια από την τουρκική εισβολή. Επίσης, η Υφυπουργός Παιδείας, με την ιδιότητα της βουλευτή Ν. Μαγνησίας, συζήτησε με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για τον θεσμό της Ναυτικής Εβδομάδας Βόλου, μια πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, μέσω του Φορέα Πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός», που φέτος τίμησε την Κύπρο και, ιδιαιτέρως, την προσφυγική Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου.

Η κα Μακρή ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο για την φιλοξενία στην έδρα της Εκκλησίας της Κύπρου και δήλωσε την διαρκή στήριξη της Ελλάδας στην δίκαιη και βιώσιμη διευθέτηση του Κυπριακού ζητήματος.

Στην συνέχεια, η Υφυπουργός Παιδείας επισκέφτηκε το Παγκύπριο Γυμνάσιο και ξεναγήθηκε, από τον υποδιευθυντή Αρχιμ. Γεώργιο Χριστοδούλου, στο σχολικό συγκρότημα, που στεγάζει στους χώρους του Λυκειακό κύκλο, Ολοήμερο Γυμνάσιο Διαθεματικής και Διεπιστημονικής Μάθησης και Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο.

Η Υφυπουργός Παιδείας ενημερώθηκε για την λειτουργία των σχολείων και το περιεχόμενο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων όλων των βαθμίδων και εξέφρασε την πεποίθηση ότι, μέσα από μία στενή συνεργασία με ανταλλαγή καλών πρακτικών και παιδαγωγικών μοντέλων, τα εκπαιδευτικά συστήματα, Ελλάδας και Κύπρου, θα μπορούσαν να ωφεληθούν αμοιβαία και να συνδημιουργήσουν στα παγκόσμια εκπαιδευτικά δρώμενα. Τις εξαιρετικές εντυπώσεις της από την επίσκεψή της στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, η κα Μακρή τις αποτύπωσε, εγκάρδια, στο βιβλίο επισκεπτών του σχολείου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Υφυπουργός Παιδείας στην αδελφοποίηση του 1ου Γυμνασίου Βόλου, που στεγάζεται στο Παγκύπριο Διδακτήριο, με το Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας. Τα δύο σχολεία συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς καθώς το Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας, που είχε καταστραφεί από πυρκαγιά το 1920, αναστηλώθηκε χάρη στην δωρεά του Πηλιορείτη Ιωάννη Βεργοπούλου ενώ το 1o Γυμνάσιο Βόλου, που καταστράφηκε στον σεισμό του 1954, οικοδομήθηκε ξανά απο δωρεές Κυπρίων και ονομάστηκε Παγκύπριο Διδακτήριο. Τα δύο σχολεία διατηρούν στενή συνεργασία και επίκειται η επίσκεψη του Παγκύπριου Διδακτηρίου Βόλου στην Λευκωσία και στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, το ερχόμενο φθινόπωρο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η Υφυπουργός Παιδείας παραβρέθηκε στην εκδήλωση αποφοίτησης του Παγκύπριου Γυμνασίου, απένειμε βραβεία σε μαθήτριες και μαθητές και ευχήθηκε, από καρδιάς, στα παιδιά καλή πρόοδο και καλή επιτυχία στους στόχους τους, στους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη στο έργο τους και σε όλους τους παρευρισκόμενους καλό καλοκαίρι.

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ