32.3 C
Volos
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Tην Τρίτη το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πορταριάςτο τελευταίο αντίο στον “Πατριάρχης” της Αυτοδιοίκησης Βασίλη Κοντορίζο

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πού θα γίνουν αύριο Δευτέρα δωρεάν rapid test στην Π.Ε. Λάρισας

Τα σημεία όπου αύριο, Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024, διενεργούνται...

Απόστολος Λύτρας: Δουλεύει στην καντίνα των Φυλακών Κορυδαλλού – Σε τι αποσκοπεί

Μεροκάματα στην καντίνα των Φυλακών Κορυδαλλού κάνει ο γνωστός...

Ο Μαύρικιος Μαυρικίου έγινε πατέρας: Γέννησε η σύζυγός του Ιλάειρα Ζήση

Γονείς έγιναν για πρώτη φορά ο Μαυρίκιος Μαυρικίου και...

Σε ηλικία 89 ετών, έφυγε σήμερα το μεσημέρι από τη ζωή ο “Πατριάρχης” της Αυτοδιοίκησης Βασίλης Κοντορίζος.

Ο 89χρονος Βασίλης Κοντορίζος κατέρρευσε σήμερα το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια που ήταν για μπάνιο, στο Σουτραλί.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν να τον επαναφέρουν δεν κατέστη εφικτό. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου διασωληνώθηκε ωστόσο δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Συγκινητικές είναι αναρτήσεις του πολιτικού και αυτοδιοικητικού κόσμου της περιοχής για την απώλεια του Βασίλη Κοντορίζου.

Ν.Ε ΠΑΣΟΚ

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, η Αυτοδιοίκηση και η Μαγνησία ολόκληρη θρηνεί για την απώλεια του Βασίλη Κοντορίζου, του Κοινοτάρχη και Δημάρχου Πορταριάς για 40 ολόκληρα χρόνια. 40 ολόκληρα χρόνια που δικαίως του έδωσαν και το τίτλο του «Πατριάρχη» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι αγώνες του είναι γνωστοί για το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική παράταξη, πάντοτε με καθαρή σκέψη, ρεαλιστικές προτάσεις και γνώση βαθειά της περιοχής που πήγαζε από τη τεράστια εμπειρία του. Άνθρωπος πολύ δραστήριος μέχρι το τέλος της ζωής του, ενεργός στις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και πάντα πρόθυμος να μιλήσει και να βοηθήσει τη νεολαία. Ο Βασίλης Κοντορίζος άφησε μεγάλη παρακαταθήκη στην παράταξη μας αλλά ιδιαίτερα στον τόπο του. Επί Δημαρχείας του πραγματοποιήθηκαν μεγάλες υποδομές στην κοινότητα, ενώ ήταν έντονη και πολυσχιδής η πολιτιστική δραστηριότητα στην Πορταριά. Επίσης, υπήρξε μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΕ και στενός φίλος του ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου. Σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας με βαθειά θλίψη εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του, τους οικείους, στους φίλους και σε όσους γνώρισαν και δέθηκαν με αυτή τη μεγάλη πολιτική προσωπικότητα για τον τόπο μας.
Σύντροφε Δήμαρχε, Καλό Παράδεισο.

Χρήστος Μπουκώρος

«Εκφράζω τη θλίψη μου, για την απώλεια του Βασίλη Κοντορίζου, που για δεκαετίες άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην αυτοδιοίκηση  της Μαγνησίας.

Εκλέχτηκε δέκα τετραετίες, από το 1964 έως το 2010 ενώ αποσύρθηκε το 2014, μετά από 50 χρόνια παρουσίας στα αυτοδιοικητικά δρώμενα.

Ποτέ δεν σταμάτησε να ενδιαφέρετε, για τα κοινά και ιδιαίτερα τον τόπο του την Πορταριά, που τόσες πολλές φορές τον τίμησε.

Ο «Πατριάρχης» της αυτοδιοίκησης, ένας καλός φίλος,  έφυγε έχοντας υπηρετήσει με πάθος τον τόπο του. Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Αλεξανδρος Μεϊκόπουλος

Η προοδευτική παράταξη, η αυτοδιοικητική οικογένεια της Μαγνησίας και της Ελλάδας, από σήμερα έγιναν φτωχότερες.

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Κοντορίζος. Ο άνθρωπος συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τη σύγχρονη αυτοδιοικητική ιστορία της χώρας αλλά και με τα σημαντικότερα γεγονότα του προοδευτικού χώρου.

Ο επί 40 χρόνια Δήμαρχος Πορταριάς, μετέτρεψε ενα μικρό χωριό, σε μεγάλο βαθμό εκτός αναπτυξιακού χάρτη, σε έναν σύγχρονο προορισμό, με εμβέλεια που ξεπέρασε τα γεωγραφικά όρια της χώρας και γνώρισε όλη η Ευρώπη.

Η άποψη του, οι ιδέες του, το όραμά του για αποκέντρωση, περιφερειακή ανάπτυξη με πυρήνα την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναγνωρίστηκαν από όλους, ανεξάρτητα από πολιτικές αφετηρίες.

Συλληπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Αποχαιρετούμε με θλίψη τον εξαιρετικό Βασίλη Κοντοριζο Βασίλης Κοντορίζος .
Τον άνθρωπο που συνδύασε το όνομά του με την προσφορά στον τόπο του.
Τον άνθρωπο που κατάφερε να μεταμορφώσει ένα χωριό που λίγοι γνώριζαν σε τόπο τουριστικού προορισμού. Η πολιτική του διαδρομή παράδειγμα για όλους μας.
Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του….

Γιάννης Αναστασίου

Ο Βασίλης Κοντορίζος ήταν πάντα για μένα ο πατέρας της αγαπημένης μου φίλης της Δήμητρας… αργότερα συνειδητοποίησα ότι ήταν ο Πατριάρχης της Αυτοδιοίκησης που προσέφερε πολλά στον τόπο του και τη δημοκρατική παράταξη… και μετέπειτα ένας από τους λίγους σπουδαίους και σημαντικούς άνθρωπους της πολιτικής ζωής της περιοχής μας, που ένιωσα την εκτίμηση, αγάπη και στήριξη του. Σε ευχαριστώ πολύ για όλα Δήμαρχε…
Θερμά συλλυπητήρια στη Δήμητρα, τον Γιάννη και την λατρεμένη σύζυγό του.

Νίκος Παπαπέτρος

Αποχαιρετούμε με οδύνη τον Βασίλη Κοντορίζο. Έναν άνθρωπο που αφιέρωσε την ζωή του στην αυτοδιοίκηση, που κέρδισε τον σεβασμό φίλων αλλά και αντιπάλων, που σημάδεψε την ιστορία και την πρόοδο του τόπου του, που έμεινε σταθερός στις ιδεολογικές του θέσεις και την ευρύτερη δημοκρατική παράταξη.

Με τίμησε με την υποστήριξη και την φιλία του στον δύσκολο αγώνα για τον Δήμο Βόλου, ήταν παρών με την αγωνία ενός δημοκράτη στην μάχη και θα θυμάμαι για πάντα τις πατρικές συμβουλές του.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Εμείς θα τον μνημονεύουμε πάντα όταν συζητάμε για το μέλλον του Βόλου, του Πηλίου, της Μαγνησίας. Άλλωστε σε αυτό το μέλλον έχει συμβάλλει τα μέγιστα.

Καλό ταξίδι δήμαρχε!

Αχιλλέας Μπέος

Με συγκίνηση πληροφορήθηκα το θάνατο του Βασίλη Κοντορίζου ιστορικού στελέχους της τοπικής αυτοδιοίκησης στο χώρο της Μαγνησίας αλλά αναγνωρισμένου και πανελληνίως.
Παρά το γεγονός ότι βρισκόμασταν σε αντίπαλα στρατόπεδα θεωρώ υποχρέωσή μου να εκφράσω το σεβασμό μου στην πορεία του όλα αυτά τα χρόνια και να συλλυπηθώ τους οικείους του.

Πέτρος Βαφίνης

Καλό ταξίδι “Πατριάρχη” καλό παράδεισο!!! Για μας τους νεότερους αυτοδιοικητικούς υπήρξες μέγας δάσκαλος και φωτεινό παράδειγμα!!!!

Δημήτρης Δερβένης

Έφυγες όρθιος και χαρούμενος, όπως θα το ήθελες και όπως σου άξιζε! Αξέχαστες οι κοινές μας στιγμές. Θα σε θυμόμαστε πάντα, με αγάπη και σεβασμό, Πατριάρχη» μας!

Παύλος Μαρκάκης

Τόσες στιγμές που πέρασα με τον Βασίλη..είναι σαν ένα βιβλίο εμπειρίας και δημιουργίας..

  • Καλό ταξίδι άρχοντα της Αυτοδιοίκησης

Σούλα Μπαρτζώκα

Έφυγε από κοντά μας ο “Πατριάρχης” της αυτοδιοίκησης, ο αγαπητός μας Δήμαρχος Βασίλης Κοντορίζος . Υπηρέτησε με όραμα, αφοσίωση και εντιμότητα τους συμπολίτες του και το ΠΑΣΟΚ. Βασίλη θα λείψεις στους δικούς σου, θα λείψεις στους φίλους σου στην Πορταριά!! Θα λείψεις στο ΠΑΣΟΚ !! Σε ευχαριστούμε για όλα και σε ευγνωμονούμε! Θα είσαι φωτεινό παράδειγμα για όλους!! Καλό Παράδεισο.!!! Να είναι ελαφρύ το χώμα !!

Γιάννης Μελιτζανάς

Η Πορταρια σημερα εκλεισε ενα ιστορικο κεφαλαιο.
Ο επι σαραντα χρονια κοινοταρχης και Δημαρχος Πορταριας, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΤΟΡΙΖΟΣ
δεν βρισκεται πλεον αναμεσα μας.
Εφυγε σημερα το μεσημερι απο κοντα μας
σε ηλικια 87 ετων.
Ο Βασιλειος Κοντοριζος πρωτοεκλεχθηκε κοινοταρχης Πορταριας στις 5 Ιουλιου 1964.
Παυθηκε απο την χουντα του 1967.
Με την αποκατασταση της Δημοκρατιας επανεκλεχθηκε κοινοταρχης στις 30 Μαρτιου
1975 και εκτοτε εκλεγοταν συνεχως μεχρι το 1994.
Το 1998 εκλεγεται Δημαρχος στον Καποδιστριακο Δημο Πορταριας.
Επανεκλεγεται το 2002 και το 2006.
Στη δαρκεια αυτης της θητεια που υπηρξε
Πολυ παραγωγικη εγιναν ζωτικης σημασιας εργα.
Το 1966 κατασκευστικε η κεντρικη πλατεια της Πορταριας.συνομολογηθηκε η παραχωρηση και η αξοιποιηση της Πλατειας
Ταξιαρχων και η αποδοση της μετα 15 χρονια και παλι στην κοινοτητα Πορταριας
Μετα το 1975 ανοιχτηκαν αγροτικοι δρομοι
συνολικου μηκους 30 και πλεον χιλιομετρων
Κατασκευστηκαν 5 αρδευτικες δεξαμενες
《Γερακια κουτσιμπιτσα,αγ Τριαδα, τριβελεικα
αγ Ταξιαρχες》.
Το 1976 εγινε προσφυγη στο εφετειο Αθηνων για το κληροδοτημα Χαντζακου και εγινε δεκτο το αιτημα της κοινοτητος για αλλαγη των ορων του κληροδατηματος.
Το1/3θα δινοταν στις κοπελες που θα παντρευοταν απο την Πορταρια και τα 2/3 για κοινωφελη εργα στο χωριο.
Η κοινοτητα εδωσε αντιπαροχη την παραχωρηθησα ιδοικτησια Χατζακου και της παραχωρηθησαν χωροι γραφειων δεν θυμαμαι τον ακριβη αριθμο και δυο καταστηματα.
Το κληροδατημα απο το 1988 αρχισε να
αποδιδει.
Το1975 σε συνεργασια με τονεπενασυσταθεντα συλλογο ΟΡΜΙΝΟΙ
καθιερωθηκαν και θεσμοθετηθηκαν οι πολιστικες εκδηλωσεις <<του πηλιορητικου γαμου των φεστιβαλ χορευτικων συγκροτηματων ποδοσφαιρικης ομαδας στο Τοπικο πρωταθλημα. Στη περιοδο του Δημου εγινε το εργο ζωης το αποχητευτικο σε πορταρια Κατηχωρι Αλλη Μερια ανακαινιστηκε το νηπιαγωγειο Αθανασακητο μουσιο ζουλια το δημοτικο σχολειο, πλατειες και παιδικες χαρες , <<μανα Σακελαριδη, Δοντα Βασσανη Αδαμενα>>Δημιουργηθηκε το κοινοτικο παρκγ στο Βασσανη ,και στου Δουκα στο παλιο γηπεδακι βρεφονηπιακοι σταθμοι Κατηχωρι Αλλη Μερια κατασκευη πλατειων Κατηχωρι Αλλη Μερια Σταγιατες αναπαλαιωση αρχοντικο Κιτσου μελετες για κατασκευη παρκγ στη πορταρια μελετες για κατασκευη τελεφερκ κ.α
Με τον Βασιλειο Κοντοριζο υπηρξαμε συνεργατες επι 20 συναπτα ετη.
Υπηρξαμε και σε αντιθετα << στρατοπεδα>>
Παντα με ευπρεπεια και αλληλοσεβασμο.
Με το Βασιλειο Κοντοριζο υπηρξαμε γειτονες
Προπαντος καλοι Φιλοι
Δημαρχε αναπαυου εν ειρηνη
Θα σε Θυμαμαι ΠΑΝΤΑ

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ